Hoe een ‘Little Black Dress’ combineren?

Een tijdje geleden had ik een artikel waarin ik liet zien wat goede basisstukken zijn in je kledingkast, de ‘LBD’  is hier eentje van. Het zwarte jurkje is een heel tijdloos kledingstuk en je kunt er allerlei kanten mee op. Zo kun je het aandoen naar je werk of bijvoorbeeld naar een feestje. Je hebt heel veel verschillende modellen en ik heb gekozen voor een simpel exemplaar. Met dit zwarte jurkje maakte ik vijf combinaties voor verschillende gelegenheden. Lees snel verder, om de combi’s te zien…

De eerste en misschien wel de meest voorspelbare, een uitgaanslook. Een zwart jurkje is natuurlijk altijd goed voor een avondje stappen. Combineer het met mooie hakken (waar je uiteraard goed op kunt dansen) en style het af met een mooie clutch. Deze outfit hieronder vind ik stijlvol en classy…

Een zwart jurkje zoals deze is nog best lastig casual te dragen. Toch is het me gelukt. Combineer het jurkje met een lange vest, die even lang (of bijna) als het jurkje is. Met mooie zwarte panty’s en leuke hippe sneakers eronder maak je het jurkje lekker jeugdig. De ‘LBD’ is ineens niet meer zo netjes en is zo toch aardig casual!

Ook kunt je het jurkje een wat stoerder uiterlijk geven door het te combineren met stoere items. Zo heb ik gekozen voor een stoere jacket zonder mouwen, enkellaarsjes met hak en toffe panty’s met doodshoofdjes. En natuurlijk mogen felrode nagels niet ontbreken…

En ook kun je een zwart jurkje prima aantrekken tijdens je werk. Kies voor een mooie blazer in een hele andere kleur en draag bijpassende pumps. Gezien dit jurkje best wel een laag decolleté heeft, zou ik onder het jurkje wel een zwart hemdje dragen. Door er een nette tas bij te dragen maak je je werkoutfit helemaal af.

Heb je een feestje? Dan is het zwarte jurkje natuurlijk ook een goed kledingstuk. Omdat het allemaal wel wat vrolijker mag voor een feestje heb ik de ‘LBD’ gecombineerd met een knalroze blazer en pumps. De outfit fleurt hier meteen van op en is helemaal party proof!

Zo zie je maar dat een zwart jurkje een goed item is om in de kast te hebben. Je kunt het aantrekken voor veel verschillende gelegenheden en stijlen.

Heb jij ook al een zwart jurkje in je kast? En zo ja, hoe combineer jij je zwarte jurkje?

 

Dit vind je vast ook leuk...

25 Comments on Hoe een ‘Little Black Dress’ combineren?

 1. Judith
  10 oktober 2011 at 15:03 (8 jaar ago)

  leuk artikel! Ik combineer het altijd met een blazer. erg standaard ;)

  Beantwoorden
 2. 'E
  10 oktober 2011 at 15:12 (8 jaar ago)

  de 3e look is leuk!

  Beantwoorden
 3. Nannick
  10 oktober 2011 at 15:13 (8 jaar ago)

  Leuk artikel! Ik doe het altijd met een blazer of iets met lange mouwen eronder :)

  Beantwoorden
 4. shannara
  10 oktober 2011 at 15:35 (8 jaar ago)

  vind die schoenen bij 2 wat raar, de rest vind ik wel allemaal mooi

  Beantwoorden
 5. Amber
  10 oktober 2011 at 15:35 (8 jaar ago)

  Leuk! Ik draag bijna nooit zwart, maar ik vind het altijd heel mooi staan!

  Beantwoorden
 6. Desirée
  10 oktober 2011 at 15:45 (8 jaar ago)

  Mooie combinaties weer! Ik vind de kleur van de blazer bij ‘Werk’ echt prachtig ♥

  Beantwoorden
 7. Myrthe
  10 oktober 2011 at 15:45 (8 jaar ago)

  Wat een leuke combinaties! Een zwart jurkje is ook een echte basis voor mij, je kunt het overal mee combineren. Zo handig!

  Beantwoorden
 8. Axelle
  10 oktober 2011 at 16:28 (8 jaar ago)

  die laatste combinatie vind ik echt wl gaaf ! :D

  Beantwoorden
 9. Lise
  10 oktober 2011 at 17:13 (8 jaar ago)

  Leuke combi’s

  Beantwoorden
 10. Milou
  10 oktober 2011 at 17:57 (8 jaar ago)

  Leuk gedaan. Grappig zat hier gister aan te denken om zoiets te gaan maken!

  Beantwoorden
 11. fre
  10 oktober 2011 at 19:23 (8 jaar ago)

  haha grappige combo’s

  Beantwoorden
 12. Annelies
  10 oktober 2011 at 19:29 (8 jaar ago)

  Wauw superleuke outfit! Ik ben nog steeds op zoek naar mijn LBD..

  Beantwoorden
 13. Ruth
  10 oktober 2011 at 19:35 (8 jaar ago)

  Leuke combinaties, vooral vier en vijf!

  Beantwoorden
 14. Cynthiiaa
  10 oktober 2011 at 19:49 (8 jaar ago)

  Prachtige combinaties weer! Ik vind de blauwgroene blazer + pumps amazing!

  Beantwoorden
 15. Judith
  10 oktober 2011 at 20:02 (8 jaar ago)

  Ik vind vooral ‘going out’ ergggg leuk! En de schoenen bij ‘werk’ zijn ook moooooi.

  Beantwoorden
 16. Joyce
  10 oktober 2011 at 20:15 (8 jaar ago)

  De going out outfit is echt geweldig!

  Beantwoorden
 17. Saskia
  10 oktober 2011 at 21:12 (8 jaar ago)

  Weer een super leuk artikel! Leuke tips waar iedereen wel wat in kan vinden denk ik.

  Beantwoorden
 18. knoopje
  10 oktober 2011 at 22:37 (8 jaar ago)

  Een heel leuk artikel!

  Een tijdje terug was ik in je enquete niet zo heel positief over je site (ik vond hem niet zo leuk/sprankelend en bekeek hem daarom maar af en toe), maar ik vind echt dat je je heel positief ontwikkeld hebt :)
  Nu kijk ik bijna elke dag wel even.
  Vooral je DIY’s vind ik altijd heel origineel en bruikbaar, ga zo door :D

  Beantwoorden
  • Sanne van Huis
   10 oktober 2011 at 22:50 (8 jaar ago)

   Erg leuk om te lezen! Ik doe toch mijn best om te verbeteren en ben nooit tevreden :)

   Beantwoorden
 19. Mar
  11 oktober 2011 at 08:27 (8 jaar ago)

  Leuk artikel! Vind vooral het eerste en laatste setje erg leuk!

  Ik vind ook dat je site positief veranderd is. Eerst keek ik eens in de paar dagen er op, nu iedere dag en soms wel meerdere keren per dag. Ik vind jouw stijl helemaal geweldig. Erg leuk, maar niet té, zoals ik vaak op andere blogs zie.
  Ja, ook hier heb je er een fan bij ;)

  Beantwoorden
 20. priscella
  12 oktober 2011 at 22:37 (8 jaar ago)

  dat ziet er allemaal weer mooi uit mijn zwarte jurkje draag ik met een blazer of ook weleens met een blouse erover of een stoere leren kort jasje

  Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Comment *