Mijn top 8 vervelende beauty klusjes!

Twee dagen geleden was ik mijn kwasten aan het schoonmaken. Eerlijk, ik vind dit niet zo heel erg leuk om te doen. Toen bedacht ik mij ineens dat ik meer beauty klusjes heb waar ik niet zo van hou. Maar als ik ze dan gedaan heb voel ik me wel heel goed, herkenbaar? Ik heb wel meerdere beauty klusjes wat ik niet zo graag doe en vandaag lees je mijn top 8…

Kwasten schoonmaken dus, een klusje die ik heel belangrijk vind maar waar ik nooit zo heel veel zin in heb. Ik heb een MAC brush cleanser en tussendoor maak ik mijn kwasten vaak genoeg hiermee schoon. Af en toe hebben je kwasten ook net iets meer nodig en is het tijd voor een uitgebreid babyshampoo badje. Altijd zit ik een beetje tegen dit klusje aan te hikken. Maar als ik het dan eenmaal heb gedaan, valt het achteraf reuze mee en ik heb daarna echt een fijn gevoel en is het make-uppen toch net wat fijner!

Ook een klusje die ik niet leuk vind is wenkbrauwen epileren. Ten eerste is het een beetje pijnlijk, ten tweede is het ook best een priegelwerkje. Helaas moet ik best wel vaak epileren en tussendoor haal ik vaak wat kleine haartjes weg. Maar na een tijdje moet je vaak weer flink gaan plukken omdat er dan gewoon te veel haar is gegroeid. Dit moment van het grondig epileren stel ik het liefst uit totdat ik besef dat het echt niet meer kan. Vaak ben ik wel ongeveer 15 minuten bezig om alle haartjes weg te halen en achteraf ben ik altijd opgelucht dat ik er voorlopig weer vanaf ben.

Ik probeer natuurlijk zoveel mogelijk mijn benen te scheren en in de zomer doe ik het ook meerdere malen per week. Eerlijk, in de winter doe ik het echt niet wekelijks. Maar benen scheren is ook zo’n beauty klusje  die ik niet zo leuk vind om te doen. Ik scheer mijn benen altijd in de douche en dan hang ik altijd half op de kop en hier word ik dan ook altijd een beetje duizelig van, vervelend! Naast dat het een beetje een gedoe is ben ik ook vaak te ongeduldig en ga ik als een razende tekeer met als gevolg, scheerwondjes, auch!

De laatste tijd heb ik altijd keurig verzorgde nageltjes en zul je me niet snel zien zonder nagellak. Als ik geen nagellak op mijn nagels heb dan vind ik dit er zo kaal en raar uitzien, puur gewenning denk ik. Maar er komt altijd een moment dat je nagellak gaat chippen en dan is het dus tijd om met je nagellakremover aan de slag te gaan. Ik vind dit vaak best wel vervelend omdat het behoorlijk stinkt (het slaat altijd op mijn keel, uche uche) en wanneer je rode of glitter nagellak op hebt gehad dan is het echt vervelend en moet je keihard lopen boenen.

Een manicure doen, ook geen favoriet klusje bij mij. Soms vind ik het echt wel fijn om lekker te tutten maar heel vaak doe ik het niet met heel veel plezier. Weet je wat ik het meest rottige moment van de manicure vind? Mijn nagels vijlen. Ieh, ik krijg dan altijd het gevoel dat ik met mijn nagels over het schoolbord aan het krassen ben. Nu ik eraan denk krijg ik bijna kippenvel…

En dit geldt ook voor een pedicure, ook niet echt favoriet. Sowieso heb ik het niet zo op voeten en mijn voeten verdienen dan ook zeker geen schoonheidsprijs. Toch probeer ik er wat van te maken en mijn teennagels zijn dan ook altijd voorzien van een mooi kleurtje. Toch vind ik eelt schrapen etc. niet zo prettig (verdere details bespaar ik jullie).

Wat ik ook heb en dit is niet meteen een vervelend klusje want ik vind make-uppen natuurlijk heel erg leuk. Maar wanneer ik bezig ben met het maken van een ooglook dan vind ik mijn rechter oog leuker om te doen dan mijn linker. Hebben jullie dit ook of ben ik hier echt uniek in? Op een of andere manier kan ik nooit zo heel goed bij mijn linkeroog, waarschijnlijk ook omdat ik rechtshandig ben.

Ook vervelend vind ik een masker van mijn gezicht verwijderen. Een masker aanbrengen en een tijdje op hebben is heerlijk maar daarna moet je de masker er ook weer afspoelen en soms gaat dit best lastig. Ik had een keertje een chocolade masker op gedaan, deze was echt horror om eraf te halen. Tegenwoordig doe ik altijd een maskertje op 15 minuten voordat ik ga douchen, want onder de douche is de masker er binnen no time vanaf.

Dit waren mijn 8 meest vervelende beauty klusjes. Natuurlijk vind ik het leuk om te tutten en soms vind ik het juist wel leuk om deze klusjes te doen, omdat je achteraf vaak ook wel een heel goed gevoel ervan krijgt.

Welke beauty klusjes vind jij heel vervelend om te doen, deel het bij de comments…