Mijn top 8 vervelende beauty klusjes!

Twee dagen geleden was ik mijn kwasten aan het schoonmaken. Eerlijk, ik vind dit niet zo heel erg leuk om te doen. Toen bedacht ik mij ineens dat ik meer beauty klusjes heb waar ik niet zo van hou. Maar als ik ze dan gedaan heb voel ik me wel heel goed, herkenbaar? Ik heb wel meerdere beauty klusjes wat ik niet zo graag doe en vandaag lees je mijn top 8…

Kwasten schoonmaken dus, een klusje die ik heel belangrijk vind maar waar ik nooit zo heel veel zin in heb. Ik heb een MAC brush cleanser en tussendoor maak ik mijn kwasten vaak genoeg hiermee schoon. Af en toe hebben je kwasten ook net iets meer nodig en is het tijd voor een uitgebreid babyshampoo badje. Altijd zit ik een beetje tegen dit klusje aan te hikken. Maar als ik het dan eenmaal heb gedaan, valt het achteraf reuze mee en ik heb daarna echt een fijn gevoel en is het make-uppen toch net wat fijner!

Ook een klusje die ik niet leuk vind is wenkbrauwen epileren. Ten eerste is het een beetje pijnlijk, ten tweede is het ook best een priegelwerkje. Helaas moet ik best wel vaak epileren en tussendoor haal ik vaak wat kleine haartjes weg. Maar na een tijdje moet je vaak weer flink gaan plukken omdat er dan gewoon te veel haar is gegroeid. Dit moment van het grondig epileren stel ik het liefst uit totdat ik besef dat het echt niet meer kan. Vaak ben ik wel ongeveer 15 minuten bezig om alle haartjes weg te halen en achteraf ben ik altijd opgelucht dat ik er voorlopig weer vanaf ben.

Ik probeer natuurlijk zoveel mogelijk mijn benen te scheren en in de zomer doe ik het ook meerdere malen per week. Eerlijk, in de winter doe ik het echt niet wekelijks. Maar benen scheren is ook zo’n beauty klusje  die ik niet zo leuk vind om te doen. Ik scheer mijn benen altijd in de douche en dan hang ik altijd half op de kop en hier word ik dan ook altijd een beetje duizelig van, vervelend! Naast dat het een beetje een gedoe is ben ik ook vaak te ongeduldig en ga ik als een razende tekeer met als gevolg, scheerwondjes, auch!

De laatste tijd heb ik altijd keurig verzorgde nageltjes en zul je me niet snel zien zonder nagellak. Als ik geen nagellak op mijn nagels heb dan vind ik dit er zo kaal en raar uitzien, puur gewenning denk ik. Maar er komt altijd een moment dat je nagellak gaat chippen en dan is het dus tijd om met je nagellakremover aan de slag te gaan. Ik vind dit vaak best wel vervelend omdat het behoorlijk stinkt (het slaat altijd op mijn keel, uche uche) en wanneer je rode of glitter nagellak op hebt gehad dan is het echt vervelend en moet je keihard lopen boenen.

Een manicure doen, ook geen favoriet klusje bij mij. Soms vind ik het echt wel fijn om lekker te tutten maar heel vaak doe ik het niet met heel veel plezier. Weet je wat ik het meest rottige moment van de manicure vind? Mijn nagels vijlen. Ieh, ik krijg dan altijd het gevoel dat ik met mijn nagels over het schoolbord aan het krassen ben. Nu ik eraan denk krijg ik bijna kippenvel…

En dit geldt ook voor een pedicure, ook niet echt favoriet. Sowieso heb ik het niet zo op voeten en mijn voeten verdienen dan ook zeker geen schoonheidsprijs. Toch probeer ik er wat van te maken en mijn teennagels zijn dan ook altijd voorzien van een mooi kleurtje. Toch vind ik eelt schrapen etc. niet zo prettig (verdere details bespaar ik jullie).

Wat ik ook heb en dit is niet meteen een vervelend klusje want ik vind make-uppen natuurlijk heel erg leuk. Maar wanneer ik bezig ben met het maken van een ooglook dan vind ik mijn rechter oog leuker om te doen dan mijn linker. Hebben jullie dit ook of ben ik hier echt uniek in? Op een of andere manier kan ik nooit zo heel goed bij mijn linkeroog, waarschijnlijk ook omdat ik rechtshandig ben.

Ook vervelend vind ik een masker van mijn gezicht verwijderen. Een masker aanbrengen en een tijdje op hebben is heerlijk maar daarna moet je de masker er ook weer afspoelen en soms gaat dit best lastig. Ik had een keertje een chocolade masker op gedaan, deze was echt horror om eraf te halen. Tegenwoordig doe ik altijd een maskertje op 15 minuten voordat ik ga douchen, want onder de douche is de masker er binnen no time vanaf.

Dit waren mijn 8 meest vervelende beauty klusjes. Natuurlijk vind ik het leuk om te tutten en soms vind ik het juist wel leuk om deze klusjes te doen, omdat je achteraf vaak ook wel een heel goed gevoel ervan krijgt.

Welke beauty klusjes vind jij heel vervelend om te doen, deel het bij de comments…

118 Comments on Mijn top 8 vervelende beauty klusjes!

 1. charlotte
  10 september 2011 at 00:42 (12 jaar ago)

  Wat een goede! Ik heb ook echt een paar dingetjes waar ik van baal!

  1. Scheren: Hoe vaak ik ook scheer, ik heb altijd stoppels
  2. Kwasten schoonmaken: Ga volledig mee in jou voorbeeld.
  3. Mijn gezicht reinigen: Achteraf altijd blij mee.
  4. Pedicure! Ik bof met mijn vingernagels maar die van mijn tenen zijn verschrikkelijk!
  5. Mijn haar verzorgen: Ook bof ik met mijn haar en zit het eigenlijk altijd wel goed maar man wat heb ik een hekel aan al dat werk.

  Stop nu maar met opsommen anders lijkt het net alsof ik een hekel heb aan cosmetica en persoonlijke verzorging.. 🙂

 2. Lienberry
  10 september 2011 at 01:03 (12 jaar ago)

  – gezicht reinigen.. het liefst duik ik altijd gelijk mijn bedje in
  – epileren (zowel wenkbrauwen als benen)
  – pedicure. ik kan er echt niet tegen als iemand aan mn voeten komt, en zelf doen vind ik ook geen pretje.. ik haat voeten!
  – tanden poetsen vind ik ook geen pretje, ik moet vaak kokhalzen zodra er tandpasta of kwijl in mn keel glijdt… :s

  dit was het wel denk ik..

 3. Lisa
  10 september 2011 at 02:19 (12 jaar ago)

  Leuk artikel, haha 🙂 Zelf vind ik maskers eraf halen ook best vervelend en nagellak 🙂

 4. Cynthiiaa
  10 september 2011 at 02:56 (12 jaar ago)

  Haha, dat zijn nog eens feiten. xD Uhm, ik vind harsen zo irritant! Het duurt lang, niet altijd pijnloos en soms is de wax echt crap! Dat vind ik echt een rotklus. :’)

 5. Milou
  10 september 2011 at 10:13 (12 jaar ago)

  Haha, wat een herkenbaar artikel.. Zijn inderdaad rotklussen!

 6. Hanna
  10 september 2011 at 10:32 (12 jaar ago)

  Scheren is idd vervelend, ook m’n oksels vind ik vervelend omdat het dan snel gaat irriteren! Ik gebruik ook odorex extra dry ong. 4 x per week, maar ik ’s avonds nooit zin om m’n oksel te wassen… Bij mij lukt mascara ook altijd rechts beter!! Teennagels lakken vind ik ook irritant, kun je nooit goed bij…. En nagellak eraf halen ook, maar ik heb nu een nagellakremover van essence en die ruikt nog wel naar nagellakremover, maar ook een beetje naar kokos en vanille! Best een aanrader, want hij is niet zo duur en je handen gaan er ook lekker van ruiken…
  xoxo

 7. femketje
  10 september 2011 at 11:52 (12 jaar ago)

  glitternagelak van m’n nagels afhalen >.< wat een hel!

 8. Josephine
  10 september 2011 at 12:17 (12 jaar ago)

  De eerste twee en de laatste daar ben ik het met je eens! Scheren doe ik sowieso wekels gezien ik sport met een kort rokje. Daarnaast heb ik dat ook met mijn ogen opmaken! Ik vind links veel leuker dan rechts, omdat ik rechts een monolid heb haha.

 9. Romy
  10 september 2011 at 12:27 (12 jaar ago)

  Je moet er wat voor over hebben haha 🙂

 10. Charlotte
  10 september 2011 at 12:41 (12 jaar ago)

  Haha, ik doe ook altijd een masker voor ik ga douchen! Is inderdaad wel zo makkelijk 🙂

 11. Merel
  10 september 2011 at 13:06 (12 jaar ago)

  Glitternagellak vind ik echt vreselijk om te verwijderen. Die blijft er bij mij zo een week op zitten omdat ik gewoon geen zin heb om het eraf te halen. En ik herken dat trouwens wel dat ik mijn rechteroog fijner opmaak dan mijn linkeroog, haha.

 12. fre
  10 september 2011 at 22:20 (12 jaar ago)

  haha grappig

 13. Marieke
  10 september 2011 at 23:40 (12 jaar ago)

  Oooh ja, maskertjes en peelings weer van je gezicht afhalen… Zo irritant! Ik ben altijd bang dat er nog wat blijft zitten dus dan ga ik nog een keer zitten boenen. Echt niet leuk. Zeker niet als je het dan perongeluk weer in je haar smeert ofzo.
  Met scheren heb ik weinig problemen, ik weet nauwlijks wat stoppeltjes zijn 😉
  En epileren vind ik stiekem leuk om te doen… Sssht 😉

 14. Chantal
  11 september 2011 at 00:16 (12 jaar ago)

  dat maskertje eraf halen gaat een stuk makkelijker heb ik gemerkt, als je het met een nat washandje doet. kan je ook gewoon recht blijven staan 🙂 probeer maar eens!

 15. thessa
  11 september 2011 at 15:06 (12 jaar ago)

  leuk artikel! maar misschien idee om het te nummeren met kopjes?

  is wat overzichtelijker 🙂 en kan je het onderwerp wat jou aanspreekt lezen.

 16. Nannick
  11 september 2011 at 22:55 (12 jaar ago)

  Kwasten wassen vind ik juist leuk om te doen ;D Wenkbrauwen epileren, benen scheren en nagels vijlen vind ik het irritantst om te doen.

 17. priscella
  12 september 2011 at 11:28 (12 jaar ago)

  Het allerergste vindt ik mijn haren ontkroezen wassen inrollen/of fohnen en daarna stijl tangen(heb afro haar) man o man wat heb ik daar een hekel aan tis dat het niet elke dag moet maar anders *zucht*

  En glitterlak van je nagels krijgen en rode nagellak er blijft altijd wel wat rode nagellak aan mijn nagelriemen zitten zo vervelend

 18. Charlotte
  12 september 2011 at 17:21 (12 jaar ago)

  Leuk artikel!
  haha al die klusjes heb ik ook een hekel aan;p

  x

 19. sisier
  13 september 2011 at 23:25 (12 jaar ago)

  slim die van het masker voordat je gaat douchen, ik vind het ook altijd zo’n gedoe en dan weer voorkomen dat je het in je haar smeert enzo.

 20. xx_Patries_xx
  15 september 2011 at 19:27 (12 jaar ago)

  ik haat ook epileren, scheren maar ook kwasten schoonmaken drama

 21. Danielle
  27 december 2011 at 23:26 (11 jaar ago)

  ik haat kwasten wassen, pedicure, scheren, manicure, tandenpoetsen, gezicht reinigen, maskertjes verwijderen, scrubben, epileren en mijn haar doen :$ .

 22. Flaviena
  5 april 2012 at 10:17 (11 jaar ago)

  Kwasten wassen… :’) ze verdienen meer liefde! I know.. :’)