Mijn film top 10 #2

Films kijken vind ik erg leuk om te doen, vooral nu het weer wat kouder wordt. Sowieso kan ik niet echt s’avonds op stap of gezellig een drankje doen, dus al snel zit ik op de bank voor de buis. Gezien het komkommertijd was heb ik de afgelopen maanden ontzettend veel films gekeken. Daarom leek het me wel leuk om weer een film top 10 op mijn blog te plaatsen. Ik zeg ‘weer’ want een tijdje geleden had ik ook al een film top 10. Lees snel verder om mijn nieuwe lijst te bekijken…

De films die in mijn top 10 staan zijn niet allemaal nieuw, want er zitten ook wat ‘oudjes’ tussen. De films heb ik in willekeurige volgorde geplaatst…

Nummer 10: ‘Flipped’. Genre: Comedy/drama/romance. ‘Flipped’ vertelt het verhaal van Juli Baker en Bryce Loski. De film is trouwens gebaseerd op een roman en dat merk je eigenlijk meteen. Juli is een dromerig meisje dat verzot is op een boom en op haar kippen. Maar dat niet alleen ze heeft ook een behoorlijk ‘crush’ op haar overbuurjongen Bryce. Bryce ziet haar eigenlijk helemaal niet zitten en vind haar maar vervelend. De film verteld het verhaal vanuit de ogen van beide personages en dit maakt de film ook zo ontzettend leuk. Vond je de film ‘500 days of summer’ leuk? Dan weet ik zeker dat je deze film ook erg gaat waarderen. Op IMDB heeft deze film een gemiddelde cijfer van een 7,5, ik geef de film een 8.

‘The secret life of bees’. Genre: Drama/avontuur. Deze film heb ik gekeken door een comment op mijn vorige film top 10 artikel en dit was zeker een geslaagde film! De film speelt zich af in South-Caroline in de jaren 60. Lily Owens en haar dienstmeid Rosaleen Daise lopen samen weg van huis omdat de vader van Lilly nogal streng is. Er is nog een reden waarom Lilly vlucht, want ze wil graag meer te weten te komen over haar overleden moeder. Lilly en Rosaleen komen uiteindelijk terecht bij drie imker zussen (vandaar ook de titel). In dit huis worden ze warm ontvangen. Komt Lilly ook meer te weten over haar overleden moeder? Deze film heeft op IMDB een 7 en ik geef zelf de film ook een 7.

‘I love you, Man’. Genre: Comedy/romance. Deze film heb ik afgelopen maandagavond gezien. Een leuke grappige makkelijke ‘wegkijk’ film. Peter Klaven is een makelaar die zijn droomvrouw Zooey ten huwelijk vraagt. Maar dan komt hij erachter dat hij helemaal geen goede vriend heeft om te vragen als getuige. Dan gaat Peter op zoek naar een goede vriend en dit zorgt nogal voor wat awkward momentjes. Tot dat hij toevallig Sydney Fife ontmoet. Meteen is er een goede klik en het lijkt erop dat ze vrienden voor het leven worden. Maar het zorgt ook voor meer relatieproblemen tussen Peter en Zooey, hoe loopt dit af? Op IMDB heeft deze film een 7,2 ik geef deze film een 7.

‘A little bit of Heaven’. Genre: Comedy/romance/drama. Toevallig heb ik deze film gisteravond gekeken, deze stond al heel lang op mijn must see lijstje. Sowieso vanwege Kate Hudson die de hoofdrol speelt, maar het leek mij ook gewoon een hele mooie film en dat was het ook zeker. De film gaat over Mary. Zij is een jonge vrouw die succesvol is en plotseling wordt er darmkanker geconstateerd. Helaas is ze ongeneeslijk ziek en uitgerekend dan wordt ze verliefd op haar dokter. Deze film heeft op IMDB een 6 ik geef de film een 7,5.

‘Waiting for Forever’. Genre: Drama/Romance. Deze film heb ik een tijdje geleden gekeken en o.a Rachel Bilson speelt in deze film. Het is een grappige en bijzondere film. Deze film gaat om Will en Emma. Will is een excentrieke jongen die reizend door het land gaat, een echte flierefluiter. Hij is op zoek naar Emma, dit is een jonge vrouw waar hij eigenlijk al zijn hele leven verliefd op is. Emma staat heel anders in het leven want zij is een succesvolle actrice. De zoektocht naar Emma is vrij moeilijk en wanneer hij haar heeft gevonden blijft het een lastige situatie. IMDB geeft deze film een 6,2 ik geef de film een 7.

‘Brokeback Mountain. Genre: Drama/romantiek. Deze film is uit 2005 en ik wou deze film al zo lang zien en elke keer kwam het er maar niet van. Twee maanden terug heb ik deze hele mooie film gekeken en het is echt een aanrader. Twee jonge mannen ontmoeten elkaar in 1963 en ze moeten samen werken. Hun werkzaamheden bestaan uit het het hoeden van schapen op Brokeback Mountain en hierdoor zijn ze maanden van huis. Al snel krijgen ze een hele goede band en niet gewoon een vriendschappelijke, maar ze worden verliefd op elkaar. Deze situatie is natuurlijk not done, maar hun liefde voor elkaar is erg sterk. Deze film heeft op IMDB een 7 maar ik vind deze film absoluut een 8,5 waard!

‘Sunshine Cleaning’. Genre: Comedy/Drama. Dit is een film die ik een tijdje geleden gezien heb, maar deze film is wel bijgebleven. Niet omdat die heel heel bijzonder is, maar het is wel gewoon een grappige film die goed in elkaar zit. Deze film gaat over Rose en haar zus Norah. Ze hebben beide moeite om rond te komen en daarom beginnen ze samen met een nogal ongewoon schoonmaakbedrijf die gespecialiseerd is in het opruimen en schoonmaken van misdaadlocaties. Dit zorgt natuurlijk voor de nodige absurde en grappige situaties. Deze film heeft op IMDB een 7 en ik geef de film een 7,8, net geen 8 dus!

‘It’s a Kind of a Funny Story’. Genre: Comedy/Drama. Ook deze film zag ik alweer een tijdje geleden. Het is een film die gaat om de 16 jaar oude Craig die overspannen is door de stress en problemen die een tiener soms met zich meebrengt. Hij laat zich vrijwillig opnemen in een inrichting. Doordat de jeugdafdeling is gesloten komt hij terecht op de volwassenen afdeling. Hij wordt al snel bevriend met Bobby die zijn mentor is. Ook raakt hij verliefd op een leeftijdgenoot Noelle. In de dagen dat hij verblijft in de inrichting leert hij een boel over leven, liefde en de druk die nou eenmaal bij het opgroeien hoort. De film heeft op IMDB een 7,1 en ik geef de film een 8.

‘Leon the Professional’. Genre: Crime/Drama/Thriller. Deze film zag ik drie maanden geleden en is echt totaal anders dan de films hierboven, maar daarom zeker niet minder mooi. Het speelt zich af in New York en het gaat allemaal om Leon. Leon is een huurmoordenaar. Hij woont in een gebouw waar veel mensen komen en gaan en deze observeert hij graag. Naast hem woont een gezin waarvan de vader drugshandelaar is. In het begin van de film wordt het hele gezin vermoord, behalve het meisje Mathilda (zij wordt trouwens gespeeld door Nathalie Portman in haar jonge jaren). Leon neemt Mathilda onder zijn hoede en uiteindelijk leert zij van hem de kneepjes van het vak ‘huurmoordenaar’. De film heeft op IMDB een 8,6 en de film krijgt van mij een 9.

‘Rain Man’: Genre: Drama. Deze film leek me eerst niet heel erg leuk maar uiteindelijk vond ik de film toch wel heel erg leuk. Dit is ook wel weer een hele andere soort film en ik twijfel eigenlijk of jullie deze leuk zouden vinden. Toch zet ik deze film in mijn top 10. De film gaat over Charlie en Raymond. Charlies vader overlijdt en erft een oldtimer en een rozentuin. Zijn vader was een man met veel geld en hij vraagt zich dan ook af waar het geld is heengegaan. Het geld is naar een verzorgtehuis gegaan en zo komt Charlie tot de ontdekking dat hij een broer heeft ‘Raymond’. Raymond is autistisch en Charlie ontvoerd hem omdat jij woedend is dat Raymond het geld heeft gekregen. Maar al snel krijgen Charlie en Raymond een band met elkaar. De film heeft op IMDB een 8 en van mijn krijgt deze film ook een 8.

Dit was mijn top 10. Heb jij nog echte aanraders, deel ze dan vooral bij de comments. Ik vond het heel moeilijk om een top 10 te maken want ik zag zoveel mooie en goede films voorbij komen. Wil je nou vaker een film top 10 lezen, laat me dat dan ook eventjes weten!

106 Comments on Mijn film top 10 #2

 1. charlotte
  15 september 2011 at 01:30 (11 jaar ago)

  Rain man is juist top!

  Leuke lijst! Best een hoop films die ik niet ken en nu toch graag wil kijken!

 2. Cynthiiaa
  15 september 2011 at 02:28 (11 jaar ago)

  Oh, ik zie er twee tussen die op mijn watchlist gaaan!

 3. Femke
  15 september 2011 at 17:13 (11 jaar ago)

  Hihi dan schaam ik me wel een beetje dat ik de meeste nog nooit heb gezien :$

  • Sanne van Huis
   15 september 2011 at 19:39 (11 jaar ago)

   Nee joh, is toch alleen maar handig! Heb je misschien weer wat films die je kunt gaan zien πŸ˜€

 4. Lindsey
  15 september 2011 at 17:27 (11 jaar ago)

  Ik ben meestal van de thrillers of waargebeurde verhalen.
  Maar toen ik laatst je andere film top 10 zag heb ik er toch een paar gedownload,
  En ik ben helemaal weg nu van A walk to remember en Dear John.
  Ook Remember me heb ik terug gekeken, maar daar kreeg ik toch wel een heel apart gevoel bij ( vooral omdat het 10/9 was, dan sta je toch wel even stil bij het feit dat het bijna 11/9 is)

  Aangezien jij van die drama’s houdt moet je echt “Skin” een keer kijken, ontzettend mooi, ontroerend en waargebeurd.

  Liefs,
  Lindsey

  • Sanne van Huis
   15 september 2011 at 19:38 (11 jaar ago)

   Ik heb Skin toegevoegd aan mijn must see lijstje (ben heel benieuwd), dank je wel voor de tip!

 5. Josephine
  15 september 2011 at 17:42 (11 jaar ago)

  Ik ken ze dus serieus allemaal niet, haha!

 6. Lindsey
  15 september 2011 at 18:00 (11 jaar ago)

  Rain man is inderdaad een top film!

 7. Denise
  15 september 2011 at 19:28 (11 jaar ago)

  It’s kind of a funny story <3 Ik ben een huge Lauren Graham fan, wat ook de reden is geweest dat ik deze film in de eerste plaats keek. Maar ik vond hem echt heel gaaf! Heb je het boek ook gelezen? Die is eigenlijk nog beter!

  • Sanne van Huis
   15 september 2011 at 19:37 (11 jaar ago)

   Nee, niet gelezen maar misschien dat ik dat dan toch nog ga doen πŸ™‚

 8. Amber
  15 september 2011 at 20:40 (11 jaar ago)

  Waiting for Forever en It’s a Kind of a Funny Story heb ik allebei ook pasgeleden gezien. Erg leuke/mooie films! Tenminste niet zo standaard.

 9. Joyce
  15 september 2011 at 23:33 (11 jaar ago)

  Ah leuk dat ik een aantal films nog helemaal niet ken, heb er meteen twee aan mijn lijstje toegevoegd: I Love You Man en A little piece of heaven. Je moet zeker I am Sam eens kijken!

 10. Nynke-Boudien
  16 september 2011 at 18:44 (11 jaar ago)

  Flipped lijkt me erg leuk, die ga ik gelijk downloaden!

 11. sisier
  16 september 2011 at 20:34 (11 jaar ago)

  ik vind het erg leuk want dan krijg ik weer ideetjes voor wat voor films ik kan gaan kijken πŸ™‚

 12. Evi
  16 september 2011 at 21:25 (11 jaar ago)

  Leuke lijst!
  Ik had uit je vorige lijst ook een aantal films gehaald en die bevielen goed!

  Ben benieuwd naar deze!

 13. Lian
  18 september 2011 at 12:07 (11 jaar ago)

  Wat een geweldige post! Ik kijk ontzettend veel films, dus ik ben erg blij met nieuwe inspiratie. Meer van deze lijstjes, please πŸ˜‰

 14. Stephanie
  20 september 2011 at 18:02 (11 jaar ago)

  Weet jij misschien waar de film Flipped op dvd kan kopen? Leuke lijst trouwens! xxxxxx.

 15. Jamilla
  21 september 2011 at 15:49 (11 jaar ago)

  Leuk dat je zoveel onbekende films in het lijstje hebt staan, of nja niet super bekende films dan haha! Waiting for Forever lijkt me heel leuk. Sunshine cleaning wil ik altijd al een keertje zien maar ik kan niet zo goed tegen bloed en dat soort dingen πŸ™

  Flipped is trouwens niet gebaseerd op een roman, het is een kinderboek. Ik heb het boek vroeger gelezen, het heet geflipt! Volgens mij was het echt een B boek in de bibliotheek πŸ˜› Maar wel goed verhaal!

 16. Nannick
  1 oktober 2011 at 10:17 (11 jaar ago)

  Wow de meeste heb ik allemaal nog nooit gezien ;$