Hoe ziet jouw miljoenennota eruit?

Zoals jullie misschien wel weten is het aanstaande dinsdag Prinsjesdag en gaan we weer horen wat de begroting is voor Nederland.Β Dat zette mij aan het denken, want wat begroten jullie per maand voor kleding en beauty producten? En de miljoenennota is al uitgelekt en het lijkt ons levensonderhoud duurder gaat worden en daardoor hebben we minder uit te geven. Wanneer jij moet bezuinigen vanwege de oplopende kosten zou je dit dan ook op kleding en beauty producten doen, of doe je dan bijvoorbeeld liever een drankje minder tijdens het uitgaan?

Als ik naar mezelf kijk hoeveel ik ongeveer per maand aan kleding en beauty producten uitgeef, is dit ongeveer 200 Euro. Maar als ik straks meer vaste lasten ga krijgen dan denk ik dat er niets anders op zit om te gaan bezuinigen, en dus ook op kleding en beauty. Maar omdat ik nogal hou van mode en beauty is dit wel het laatste ding waarop ik zou gaan bezuinigen. Maar hoe zit het bij jullie?

92 Comments on Hoe ziet jouw miljoenennota eruit?

 1. charile
  17 september 2011 at 10:25 (11 jaar ago)

  Ik ben deze maand ook begonnen met bezuinigen op make-up etc. Want ik gaf te veel uit, en wil heel graag gaan sparen voor mijn studie. Het lukt me best goed πŸ˜€ ik heb deze maand pas 1x make-up gekocht en dat had ik nodig πŸ™‚
  x

 2. R
  17 september 2011 at 10:47 (11 jaar ago)

  Ik ben al een aantal jaar student, en zelfs met 3 avonden werken in de week, moet ik zelfs nog bezuinigen op mijn wekelijkse boodschappen bij de supermarkt. Ik red het zo allemaal prima, maar dat betekent dat ik maar heel af en toe make-up kan halen, en dan vaak ook nog de budget merken in de opruiming. Voor kleding heb ik al helemaal geen geld, maar gelukkig willen mijn ouders dat voor hun rekening nemen. Om ze niet teveel te belasten winkel ik ook maar zo’n 3 keer per jaar voor alles wat ik echt nodig heb.
  Bezuinigen moet ik dus al zo’n 3 jaar, en er komen nog zo’n 3 jaar aan, maar daarna zal het allemaal net iets makkelijker gaan en zal ik wat breder zitten. En dat vind ik prima πŸ™‚

 3. Aranka
  17 september 2011 at 10:47 (11 jaar ago)

  Ik heb er denk ik nog niet zoveel last van, maar ik denk dat ik dan gewoon ga bezuinigen op uitgaan en uit eten, want make-up is toch wel mijn passie :$

 4. celeste
  17 september 2011 at 11:17 (11 jaar ago)

  Ben al zuinig aan het doen πŸ™‚

 5. Nannick
  17 september 2011 at 11:42 (11 jaar ago)

  Ik weet het nog niet, maar ik denk dat ik ga bezuinigen op make- up. Ook al is het mijn passie, soms koop ik echt teveel.

 6. Amber
  17 september 2011 at 17:04 (11 jaar ago)

  Ik bezuinig er al jaren op. Op jezelf of samen wonen kost meer geld dan ik dacht. Iedere cent die ik over houd gaat nu apart of gebruik ik om wasmachine e.d. af te betalen. Ik vind het al erg als ik eens in de 3 maanden nieuwe mascara moet kopen en neem het liefst een hele goedkope.

 7. Suzanne
  17 september 2011 at 17:10 (11 jaar ago)

  dat red ik niet in de maand helaas… maar ik hoop ooit natuurlijk wel!

 8. Elsemieke
  17 september 2011 at 19:26 (11 jaar ago)

  Ehhm, ik hou het echt niet bij. Zou ik eens moeten doen! Ik koop heel vaak random een nagellakje of andere make-up, om maar niet te beginnen over wat ik online koop. Thanks, ik ga een uitgavenboekje bijhouden!

 9. jessica
  17 september 2011 at 20:08 (11 jaar ago)

  ik ga er denk ik niet zoveel van merken, want m’n kleedgeld blijft hetzelfde en m’n krantenwijk ook:) ook verkoop ik per maand wel wat oude kledingstukken op Marktplaats dat verdient ook wel lekker=D

 10. Superdiva
  18 september 2011 at 11:13 (11 jaar ago)

  Ik ga ook bezuinigen op make up!