Trendspotting: Fake Fur!

Dat fake fur voor aankomend seizoen een trend is, kan je niet ontgaan zijn. Ik heb het al meerdere malen afgelopen tijd laten zien. De reden dat ik er een ‘Trendspotting’ artikel van heb gemaakt is dat ik zelf nog niet zo goed weet wat ik ervan vind. Maar dat niet alleen, ook jullie mening heb ik nog niet echt gehoord…

Ik weet dus nog niet zo goed wat ik ervan vind. Dat heeft niet alleen maar met het feit te maken dat ik niet weet of ik het mooi vind, ja of de nee. Maar ook met het feit dat ik tegen het dragen van bont ben. Nu hoor ik sommige van jullie al denken ‘en leer dan?’. Eerlijk gezegd draag ik nooit echte lederen items en ik vind leer en bont niet helemaal vergelijkbaar. Ik weet niet het fijne ervan af maar ik weet wel dat voor bont dieren echt gefokt worden. Ik zou dus echt nooit van mijn leven echt bont gaan dragen. De trend is natuurlijk ‘fake fur’ dus het woordje fake zegt al genoeg. Toch weten mensen op straat die je tegen komt niet of het echt of nep is. Tegenwoordig ziet imitatiebont er zo echt uit, dat het soms niet te onderscheiden valt. Als je dus imitatiebont draagt dan lijkt het dus wel een beetje alsof je geen problemen hebt met bont, of vinden jullie dit een hele rare gedachte? Nu ben ik dus heel benieuwd wat jullie van deze trend vinden en of je mijn mening deelt…

Graag hoor ik je mening en deze mag je bij de comments achterlaten…

 1. H&M €29,95
 2. Debenhams.com €89,-
 3. Asos €25,-
 4. Topshop €75,-

156 Comments on Trendspotting: Fake Fur!

 1. Noelle
  24 augustus 2011 at 15:27 (11 jaar ago)

  Ik deel echt PRECIES dezelfde mening!! Ik zag gister in een H&M boekje zo een faux fur sjaal achtig iets en dat vond ik echt zo leuk Het ziet er onwijs mooi uit en is lekker warm. Maar echt bont zou ik dus nooit dragen. Maar anderen kunnen dat niet zien helaas. En ook ik ben bang dat anderen je dan raar aan gaan zitten kijken. Al moet ik verder wel zeggen dat ik een sjaal of het een beetje verwerkt in schoenen mooi vind, maar zo een hele bontjas, nee, dat vind ik dan weer lelijk.

  • Sanne van Huis
   24 augustus 2011 at 16:27 (11 jaar ago)

   Aaah gelukkig iemand deelt mijn mening, ik dacht misschien ben ik wel echt heel raar 🙂

 2. Felicia
  24 augustus 2011 at 16:02 (11 jaar ago)

  Ik vind het wel een leuke trend! Heb zelf een fake fur bodywarmer en zo’n kraag van de H&M van een paar jaar geleden, dus beter dat ’t nog steeds een trend is!

  Over het feit echt/fake bont en fokken e.d., ik denk dat ’t een beetje hypocriet is om geen echt bont te dragen omdat het o.a. zielig is, maar dan bijv. wel gewoon (bio industrie)vlees te eten. Niet persoonlijk bedoeld en ik weet ook helemaal niet of je vegetarisch bent of niet! Ik ben op dit moment Dieren Eten van Jonathan Safran Foer aan het lezen en ik raad iedereen aan ’t ook te lezen!
  Ik denk dat bont een nogal beladen onderwerp is, wel goed dat je ’t aankaart op je blog!

  • Sanne van Huis
   24 augustus 2011 at 16:30 (11 jaar ago)

   Het is zeker een beladen onderwerp. Ik ben zelf vegetarier geweest maar doordat ik bloedarmoede kreeg moest ik helaas stoppen. Ik baal hier zelf heel erg van, want ik vind het zo raar om vlees te eten. Ik hou namelijk nogal van dieren. Ik ben nu wel meer aan het verdiepen (in recepten zonder vlees etc.) en het kan maar zo zijn dat ik toch weer een poging ga wagen om geen vlees meer te eten, ik zou me dan in ieder geval een stuk beter voelen!

 3. fre
  24 augustus 2011 at 16:05 (11 jaar ago)

  ik heb ooit mijn spreekbeurt over bont gehouden omdat toen een meisje uit mijn klas een bonte jas droeg ik dacht echt van snap je wel waar het vandaan komt?! maar ik ben toen achter gekomen dat niet alle bont ‘fout’ is soms is het gewoon rest materiaal. Als er bijv. een dier wordt gedood voor vlees houden ze de vacht over.

  maar echt bont lijkt mij een ‘iehl’ idee hebben om aan te trekken…maar nepbont vind ik niet zo erg als het maar subtiel is, mijn zus heeft een giletje van zwart nep bont met een leren strik eromheen echt schattig!

  btw: die nickelson jassen grote bontkragen vind ik geen eens mooi :p

  • Sanne van Huis
   24 augustus 2011 at 16:31 (11 jaar ago)

   Die jassen vind ik ook echt afschuwelijk, haha 😀

  • natasja
   24 augustus 2011 at 18:35 (11 jaar ago)

   ik wou je nog bedanken laatst dat je voor mij op kwam compliment van laatst inglot weet je nog dank je

 4. Kim
  24 augustus 2011 at 16:27 (11 jaar ago)

  Ik heb net super mooie laarsjes gekregen. Beetje zo als op foto 3. Dat vind ik nog wel leuk!

  Ik zal alleen nooit een jas er van aan doen! Ook al is het nep.. Het lijkt allemaal zo echt! Je kan het niet onderscheiden!

 5. Marijke
  24 augustus 2011 at 16:52 (11 jaar ago)

  Hmm ik weet het niet hoor. Vind ’t niet zo eerlijk gezegd! En ook ik deel je mening hierover..

 6. femketje
  24 augustus 2011 at 17:39 (11 jaar ago)

  ik vind het wel leuk bij laarsjes maar niet qua de rest van de kleding.. wel weer bij bijvoorbeeld een jas 🙂

 7. natasja
  24 augustus 2011 at 18:32 (11 jaar ago)

  he leuk ik zie me schoenen voor 89 euro

 8. natasja
  24 augustus 2011 at 18:32 (11 jaar ago)

  ik hou wel van bont als het maar nep is

 9. Nannick
  24 augustus 2011 at 18:44 (11 jaar ago)

  Ik weet mijn mening niet echt zo goed, maar ik denk wel dat ik het met jou eens ben!

 10. Milou
  24 augustus 2011 at 18:49 (11 jaar ago)

  Ik vind het erg sneu als dieren gekweekt worden voor bont. Ik vind wel dat als ze dan toch een dier slachten voor het vlees, dan ook de rest van het dier gebruikt moet worden. Als dit wordt gebruikt, dan weet ik niet of ik dit erg vind aangezien ik ook gewoon vlees eet. Anders word ik misschien een beetje egoïstisch als ik dit erg zou vinden.

 11. Myrthe
  24 augustus 2011 at 19:25 (11 jaar ago)

  Ik ben het helemaal met je eens! Ik vind de trend opzich wel mooi, ik vind zo’n soort vestje als 1 wel leuk staan om óm bijv. over een basic truitje te dragen, maar ik weet ook niet echt wat ik er nou van vind. Veel mensen denken vaak dat iets echt bont is terwijl je gewoon iets neps draagt en dat is best vervelend.

  • Sanne van Huis
   24 augustus 2011 at 20:07 (11 jaar ago)

   Ja precies, daar ben ik dan ook heel bang voor 🙁

 12. DalaLuz
  25 augustus 2011 at 00:23 (11 jaar ago)

  Dat laarsje ziet er wel mooi uit, maar ik kan het dilemma met nepbont wel een beetje begrijpen. Ik vind het soms ook lastig om leer te dragen, maar ja, ik doe wat ik kan om diervriendelijk te leven (vegetarisch, biologisch, geen gif strooien etc) maar ben helaas niet altijd consequent/kan niet altijd consequent zijn. Maar beter iets onvolmaakt doen dan iets volmaakt niet.

 13. Lisa
  25 augustus 2011 at 02:00 (11 jaar ago)

  Hmmm, fake of niet, niet echt iets voor mij :/

 14. marloes
  25 augustus 2011 at 16:54 (11 jaar ago)

  ik kan de laarsjes nergens vinden op asos, heb je een naam/link?

 15. Marlies
  5 september 2011 at 10:47 (11 jaar ago)

  Ik vind vooral de laarsjes erg leuk! Heb zelf ook zulke 🙂
  Maar even over het bang zijn dat mensen denken dat je echt bont aanhebt: ten eerste is echt bont redelijk onbetaalbaar voor een gewone student of iemand met een gewoon inkomen, ten tweede komt het al nauwelijks meer voor..
  Vind dat je een erg leuke en diverse site hebt!

 16. Wilke
  8 oktober 2011 at 14:21 (11 jaar ago)

  Hoii,
  Ik heb het niet zo op bont. Ik heb pas wel laarsjes met een obeetje bont besteld, maar zon bodywarmer of bonte kraag is egt niks voor mij, ik vind het
  echt gwn lelijk… Van mij mag deze trend snel ophouden

 17. Clementine
  23 februari 2012 at 20:31 (11 jaar ago)

  “Nu hoor ik sommige van jullie al denken ‘en leer dan?’. Eerlijk gezegd draag ik nooit echte lederen items en ik vind leer en bont niet helemaal vergelijkbaar. Ik weet niet het fijne ervan af maar ik weet wel dat voor bont dieren echt gefokt worden.”

  Het leuke hiervan is dat er voor leer OOK dieren gefokt worden. Leerkoeien en vleeskoeien zijn niet hetzelfde, het zou fijn zijn als mensen dit eens zouden realiseren. :S