Tag: Hoeveel beauty producten verbruik ik gemiddeld in een jaar?

Laatst was ik mij behoorlijk 4aan het verbazen over de hoeveelheid wattenschijfjes die er bij mij per maand doorheen gaan. Namelijk wel twee verpakkingen met ca 80 stuks per maand. En dan heb ik het nog niet eens over de hoeveelheid nagellakremover en oogmake-up remover wat er doorheen gaat. Omdat ik hier over nadacht kwam ik ineens met een leuk idee, want hoeveel beautyproducten verbruik ik per jaar? Persoonlijk vond ik het zo’n leuk idee, dat ik besloot om hier een tag van te maken. Ik denk sowieso dat beautybloggers over het algemeen meer producten verbruiken dan niet beautybloggers. Lees snel verder om mijn antwoorden te bekijken…

Wattenschijfjes? Gemiddeld dus zo’n twee verpakkingen van ca. 80 stuks per maand. Ik gebruik wattenschijfjes o.a. voor het verwijderen van mijn oog en gezichtsmake-up. Maar ook voor het verwijderen van mijn nagellak. En natuurlijk wanneer ik met mijn blog bezig ben dan gebruik ik het ook om bijv. de swatches op mijn arm ermee af te halen. Dus we maken even een rekensommetje en dat komt dus neer op 1920 wattenschijfjes per jaar. Best veel eigenlijk!

Oogmake-up remover? Bijna elke dag draag ik make-up en dat moet er s’avonds natuurlijk ook weer af. Toegegeven ik doe het ook wel eens pas in de ochtend, is slecht dat weet ik. Ik gebruik oogmake-up remover van Nivea en deze vind ik zelf erg fijn. In een flesje zit 125ml en hier doe ik ongeveer 3 weken mee. Per jaar is dat dus 2,1 liter.

Nagellakremover? Ook dit gebruik ik vaak en veel. Mijn nagels veranderen bijna dagelijks van kleur en natuurlijk wanneer ik nagellak swatches maak moet de lak er ook weer af. Ik gebruik nagellakremover van AH eigen merk en in een flesje zit ook 125 ml. Ik denk dat ik gemiddeld per twee weken een nieuw flesje nodig heb dus dat komt neer op 3 liter nagellakremover per jaar. Behoorlijk veel, dat zijn gewoon drie melkpakken vol! Arme nagels…

Dagcreme? Elke dag nadat ik een douche heb genomen doe ik wat dagcreme op, ik kan echt niet meer zonder. Ik gebruik eigenlijk altijd allemaal verschillende omdat ik ze ook vaak aan het testen ben voor mijn blog. Meestal lukt het mij dan ook niet om ze helemaal leeg te maken en gooi ik ook wel eens een potje weg. In een potje dagcreme zit gemiddeld zo’n 50 ml (dit verschilt wel per merk) en ik denk dat er ongeveer zes potjes per jaar doorheen gaan. Dat is dus 300 ml dagcreme, redelijk veel volgens mij?!

Foundation? Voor mijn blog test ik best wel vaak foundation alleen de laatste tijd wat minder. Ik heb zelf hele fijne foundation, namelijk eentje van MAC de ‘Studio Sculpt’ en de andere de Catrice ‘Photofinish foundation’. Per jaar gebruik ik gemiddeld zo’n vier flesjes en in een flesje foundation zit gemiddeld zo’n 30 ml. Dat komt dus neer op 120 ml per jaar, persoonlijk vind ik dat wel heel erg meevallen.

Mascara? Wanneer ik op een dag weinig make-up draag, dan draag ik sowieso wel altijd mascara. Eigenlijk kan ik gewoon niet meer zonder mascara. Mascara gebruik ik dus heel veel en er gaan dan ook heel wat mascara’s doorheen per jaar. Ik denk dat ik gemiddeld zo’n 1,5 maand doe met een mascara (ik test natuurlijk ook veel mascara’s). In een mascara huls zit gemiddeld zo’n 8 ml en dat komt dus neer op 64 ml per jaar. Dit lijkt misschien niet zoveel maar het zijn toch twee flesjes foundation vol met mascara.

Haarlak/haarmousse? Hier kan ik heel snel een antwoord op geven, namelijk 0,0 ml. Lijkt misschien heel raar maar ik gebruik gewoon bijna nooit haarproducten. Toch heb ik deze er wel bijgezet, want ik ben best nieuwsgierig hoeveel jullie verbruiken per jaar?

Aan de volgende 10 personen wil ik mijn tag doorgeven: Serena van Beautylab, Vera van Veracamilla.nl, Lotte van Madamlotte.nl, Willemijn & Martine van Livelifegorgeous.nl, Joyce van Prettybriliant, Desiree van Curvacious.nl, Ilja van Beautypolish.nl, Silja van Sillysilsil.com, Sharon van Uniquestyle.nl en Suzanne van Deltacephei.nl. Ik ben natuurlijk erg benieuwd of jullie ook van die grootverbruikers zijn?

Het is de bedoeling dat wanneer jij de tag gaat doen dat je dan zelf de tag doorgeeft aan vijf mensen. En ik zou het ook leuk vinden als je even naar mijn blog linkt.

Ben je nou niet getagged, dan mag je natuurlijk ook deze tag overnemen op je blog. Ik zou het dan wel heel leuk vinden als je even naar me linkt. Heb je geen beautyblog maar vind je het wel leuk om de vragen te beantwoorden, laat dan je antwoorden achter bij de comments!

20 Comments on Tag: Hoeveel beauty producten verbruik ik gemiddeld in een jaar?

 1. Desirée
  2 augustus 2011 at 08:46 (9 jaar ago)

  Bedankt voor deze leuke tag en het doorgeven, nu ben ik namelijk ook nieuwsgierig geworden. Ik denk dat er hier heel wat doorheen gaat in een jaar… Ik hou je op de hoogte wanneer de tag online komt ^^

  Beantwoorden
 2. femketje
  2 augustus 2011 at 08:54 (9 jaar ago)

  oeh met wattenschijfjes is het denk ik zo’n 2 of 3 pakken van 120 per maand….. doe nogal veel met nagellak XD

  Beantwoorden
 3. Ilja
  2 augustus 2011 at 09:38 (9 jaar ago)

  Haha leuk om te lezen… Oef ik denk dat ik ook wel aardig wat gebruik, bedankt voor je tag!

  Beantwoorden
 4. Marjolein
  2 augustus 2011 at 09:43 (9 jaar ago)

  Leuke tag :) ik neem em niet over, maar wel even nadebken over mijn resultaat!

  Beantwoorden
 5. Esmay
  2 augustus 2011 at 09:44 (9 jaar ago)

  Leuk om te lezen! Ik heb geen idee hoeveel ik verbruik haha!

  Beantwoorden
 6. Merel
  2 augustus 2011 at 12:02 (9 jaar ago)

  Haha, ik ben zoo’n gier, ik doe altijd heel zuinig met alles, haha, eens kijken:

  Wattenschijfjes: ik denk dat ik 1 á 2 maanden met een pak doe. dus even voor het gemak 1,5 maand per pak = 8 pakken per jaar x 80 stuks = 640 wattenschijfjes?

  oogmake-up remover: hier doe ik ook echt heel lang mee, ik denk dat ik 3 maanden doe met een fles. dus 4 flessen per jaar x 125 ML = 0,5 liter

  Nagellakremover: ook hier heb ik niet veel van nodig voor mijn nagels, ik denk dat ik daar ook ongeveer 3 maanden mee doe (hoewel ik zeker wel 3x per week van nagellak verwissel) dus dat ik ook 0,5 liter

  dagcreme: hier zo ik zo 4 maanden mee: 150 ML

  foundation: ik heb er 2, een voor de winter en een voor de zomer, die maak ik allebij voor de helft op, dus 1 flesje per jaar = 30ML

  Mascara: hier doe ik 3 maanden mee = 8 x 4= 32 ML dus een foundationflesje vol

  haarlak/mousse: nou, heel weinig alleen als ik iets speciaals met mijn haar wil, maar dat ik alleen met kertmis ofzo, haha.

  Beantwoorden
  • Sanne van Huis
   2 augustus 2011 at 17:42 (9 jaar ago)

   Leuk dat je het hebt ingevuld! Het is idd niet zo heel veel maar als ik niet aan het bloggen was zou er bij mij ook niet zoveel doorheen gaan hoor ;)

   Beantwoorden
 7. Mirjam
  2 augustus 2011 at 12:33 (9 jaar ago)

  Ik verbruik vooral veel wattenstaafjes! Altjd om mascara restjes rondom mijn ogen weg te halen.. Bij mij gaat het eerste laagje mascara vaak niet zo netjes, zeker niet ‘s morgens vroeg…

  Wattenschijfjes gaan ook hard bij mij en nagellakremover gaat ook steeds harder.
  Heb nu een best grote fles remover, van de Action! Goedkoop en zonder aceton :) Wattenschijfjes gebruik ik om nagellak te verwijderen en vaak gaat het bij het lakken ook weer fout.. Ook gebruik ik ze om mijn oogleden vetvrij te maken voordat ik een basis aanbreng voor oogschaduw..

  Beantwoorden
 8. Femke
  2 augustus 2011 at 12:41 (9 jaar ago)

  Wat een leuk idee zeg! Misschien neem ik hem binnenkort wel over!

  Beantwoorden
 9. Sacha
  2 augustus 2011 at 12:42 (9 jaar ago)

  Leuke tag. Ik verbruik een stuk minder, maar sommige dingen gaan er bij mij ook heel hard doorheen.

  Beantwoorden
 10. Fleur
  2 augustus 2011 at 13:03 (9 jaar ago)

  Leuke tag. Ik ga hem binnenkort overnemen. Zal naar je website linken en hem doorgeven =) Goed verzonnen. We beseffen het ons vaak niet, maar ik moest er gister nog aan denken dat wij beauty bloggers meer make-up etc. verbruiken dan andere mensen. Zij kopen 1 foundation, maken ‘m op en kopen dan pas een nieuwe. Wij hebben er vaak al minstend 3 liggen in onze la haha.

  Beantwoorden
 11. Marijke
  2 augustus 2011 at 18:26 (9 jaar ago)

  Onwijs leuke tag!
  Hier sta je normaal namelijk niet zo snel bij stil!

  Beantwoorden
 12. Myrthe
  2 augustus 2011 at 18:27 (9 jaar ago)

  Superleuke tag! Echt leuk om te lezen (:

  Beantwoorden
 13. Maaike
  2 augustus 2011 at 22:04 (9 jaar ago)

  Oei oei, dat is een onmogelijk telopgave voor mij. Ik gebruik zoveel potjes door elkaar, ik kan niet echt zeggen hoeveel ik er per jaar op heb omdat ik er soms gewoon moet weggooien omdat ze te oud geworden zijn.

  Beantwoorden
 14. Nynke-Boudien
  3 augustus 2011 at 19:31 (9 jaar ago)

  Ik weet niet precies hoeveel ik per jaar gebruik: maar dit zijn de producten waarvan ik denk dat ik ze het meest gebruik: nagellak remover, wattenschrijfjes, shampoo & conditioner, mascara, foundation en make-up remover.

  Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Comment *