Mijn film top 10

De laatste tijd kijk ik veel films, en dan bedoel ik ook echt veel. Waarschijnlijk heeft dit vooral te maken met het niet zo geweldige zomerweer en de televisie is ook niet echt veel soeps. Daarom vind ik het heerlijk om op de bank met een dekentje een film te kijken. Maar welke films vind ik nou echt heel leuk en zijn echte aanraders wat mij betreft? Ik maakte een top 10 voor jullie, wat trouwens nog best wel lastig was gezien er zoveel goede films zijn gemaakt. Ik heb trouwens gekozen voor het genre romantisch/drama omdat ik denk dat meeste van jullie dit ook een leuk genre vinden. Lees snel verder om achter mijn top 10 te komen…

Ik begin van nummer 10 t/m 1 maar het is niet zo dat ik nummer 10 minder leuk vind dan nummer 1, het is gewoon onwillekeurig. Verder ga ik ook niet te veel dingen verklappen over de film, mijn tip is gewoon de films bekijken ;).

Nummer 10: Friends With Benefit

Over deze film heb je vast al wel het een en ander gehoord. Justin Timberlake en Mila Kunis spelen de hoofdrol in deze leuke romantische komedie. Het gaat over, inderdaad ‘Friends with benefits’. De film is in Nederland nog niet uit, dus het is wel even goed zoeken. Ik heb echt genoten van de film en heb af en toe hardop zitten lachen.

Nummer 9: Something Borrowed

Met o.a. Kate Hudson in de hoofdrol moest ik deze film natuurlijk kijken. Ik vind Kate Hudson een hele leuke actrice en ben eigenlijk heel erg gek op films waarin zij speelt. Dit is ook echt een typische romantische komedie en een fijne ‘wegkijk’ film. Niet te veel nadenken maar gewoon lekker kijken.

Nummer 8: Water For Elephants

Eerst sprak deze film me niet zo aan maar toch ben ik de film gaan kijken. En wat ben ik daar blij om want het was echt een super gave film. Het gaat over een veearts die meereist met een circus. Dit klinkt misschien een beetje suf maar natuurlijk komt er ook genoeg drama en romantiek voorbij.

Nummer 7: Never Let Me Go

Een mooie drama film die wel een beetje apart is maar wel heel tof is. Ik wil niet te veel verklappen dus gewoon kijken als je van drama houdt…Nummer 6: Forrest Gump

Een echte klassieker met Tom Hanks in de hoofdrol. De film is al vrij oud, de film komt namelijk uit 1994. Vaak hou ik niet zo van oude films uit de jaren 90 maar deze is zo leuk dat het me niet zoveel uitmaakte. Het gaat over Forrest Gump die niet heel intelligent is maar wel zijn hart op de juiste plek heeft zitten en hij verteld een verhaal op een bankje (ook dit klinkt zo vrij suf, maar is zeker de moeite waard om te kijken).

Nummer 5: Remember Me

Een film met in de hoofdrol twee personen die verliefd op elkaar zijn maar allebei heel verschillend in het leven staan. Hou je van drama en romantiek dan weet ik zeker dat je deze film gaat waarderen!

Nummer 4: A Walk to Remember

Bij deze film moest ik huilen, ik vond het zo zielig. Oke voordat ik teveel verklap, het is gewoon een vrij ingrijpende film. Een mooie film waarin je twee personen ziet die eigenlijk heel verschillend zijn en uiteindelijk toch verliefd worden.

Nummer 3: Dear John

Ook bij deze film moest ik huilen (misschien ben ik wel gewoon heel gevoelig) maar ik vond dit ook een erg mooie film, dat weer over twee geliefdes gaat. Ik vond dat de film qua verhaal ook gewoon goed in elkaar zitten en het keek gewoon heel fijn weg. Ik heb de film inmiddels al twee keer gezien, dus dat zegt denk ik wel genoeg…

Nummer 2: Trust

Deze film gaat over een meisje die in handen komt van een pedofiel doordat ze op internet is gaan chatten en daarna afspreekt met de man. Het is denk ik een vrij realistische film die goed laat zien wat voor invloed zo’n vreselijke gebeurtenis in een gezin heeft.

Nummer 1: The Curious Case of Benjamin Button

Dit is een film met Brad Pitt in de hoofdrol wat gaat over een man die in plaats van ouder, jonger wordt. Eerst dacht ik dat ik de film niet zo leuk vind omdat ik eigenlijk hou van ‘realistische’ films. Maar ik heb echt genoten van deze film en mocht je deze nog niet hebben gezien, zeker doen!

Ik vond het eerlijk gezegd heel moeilijk om maar 10 films op te noemen want zoals ik al eerder zei, er zijn zo ontzettend veel leuke, mooie en goede films gemaakt. Een goede tip is trouwens de site IMDB. Hierop kun je echt alle films vinden met beschrijving, beoordeling en trailers en nog veel meer. Ik vind het heerlijk om op deze site snuffelen en zoeken naar de aller mooiste en leukste films! De films die ik zojuist heb opgenoemd heb ik vrij recent gezien.Vinden jullie het leuk om vaker mijn top 10 te lezen, laat mij dat dan eventjes weten bij de comments!