Toen ik afgelopen juni in Italie was, moest ik natuurlijk een bezoekje brengen aan de Kiko. Waarschijnlijk kennen veel van jullie het merk Kiko maar voor de mensen die het niet kennen, Kiko is een Italiaans cosmetica merk dat is opgericht in 1997. Het is een merk wat professionele make-up verkoopt voor zowel gezicht als lichaam. De producten zijn van hoge kwaliteit, veilig en effectief. Ook fijn is dat Kiko geen dierproeven doet, dus het is dierproefvrij. Kiko is helaas nog niet in Nederland te koop maar bijvoorbeeld wel in Duitsland. Voor een overzicht van de verkooppunten, klik hier. Ik kocht o.a. twee nagellakjes en vandaag kun je hier een review over lezen met natuurlijk swatches…

Kiko winkels zien er trouwens erg mooi uit, helaas heb ik geen foto gemaakt maar Google maar eens ‘Kiko’ en dan zie je wel wat voorbeelden van winkels. Het is een winkel met een luxe uitstraling en het deed mij wel een klein beetje denken aan bijvoorbeeld een MAC winkel. Ze hebben echt ontzettend veel kleuren nagellak in het assortiment, namelijk rond de 150. Heel veel keus dus en ik koos de volgende twee kleurtjes uit: ‘Rosa Acesso’ & ‘Viola Scuro’. Wat trouwens nog wel leuk is om te vertellen, mijn zus werd in Italie opgemaakt door een Italiaanse visagist en zij gebruikte allemaal producten van Kiko, dus bij de Italianen is het ook populair!

De kleur ‘Rosa Acesso’ is op dit moment mijn favoriete kleur op mijn nagels. Ik vind dit Kiko lakje zo ontzettend mooi. Het is een lekker fel roze kleurtje en lijkt ook wel duochrome. Zo zie ik er namelijk ook oranje glittertjes in, echt prachtig! Wanneer ik dit lakje op mijn nagels heb, word ik helemaal happy…

Het andere lakje van Kiko in de kleur ‘Viola Scuro’ is op zich niet zo heel bijzonder qua kleur, toch vind ik het wel een heel mooi lakje. Echt heel veel paarse nagellak heb ik nog niet dus het is sowieso een leuke aanvulling op mij stash. Het is een lakje met heel veel mini glittertjes, I like!

Maar hoe is het lakje verder? De flesjes zijn heel simpel, ze doen me een beetje denken aan Hema nagellak. De nagellak heeft een heel breed kwastje en dit lakt ontzettend fijn. Met slechts één streep heb je eigenlijk je hele nagel voorzien van wat kleur. De lakjes hebben wel allebei twee dunne laagjes nodig voor een goede dekking. De lak droogt vrij snel maar het duurt wel even voor dat het echt hard is, dus je moet wel even geduld hebben. De nagellak blijft ongeveer twee dagen netjes op mijn nagels maar begint daarna wel te chippen. Dit is trouwens wel met een topcoat. Qua kwaliteit lijkt Kiko nagellak wel een beetje op die van Catrice alleen vind ik deze van Kiko wel net iets fijner lakken door het brede kwastje.

Ik ben dus erg tevreden over de lakjes. Mocht ik een keer weer in een Kiko winkel komen dan ga ik zeker meer lakjes kopen. Per stuk kosten ze €2,50.

Heb jij ook al iets van Kiko in je stash?