Kiko nagellak in de kleuren ‘Rosa Acesso’ & ‘Viola Scuro’

Toen ik afgelopen juni in Italie was, moest ik natuurlijk een bezoekje brengen aan de Kiko. Waarschijnlijk kennen veel van jullie het merk Kiko maar voor de mensen die het niet kennen, Kiko is een Italiaans cosmetica merk dat is opgericht in 1997. Het is een merk wat professionele make-up verkoopt voor zowel gezicht als lichaam. De producten zijn van hoge kwaliteit, veilig en effectief. Ook fijn is dat Kiko geen dierproeven doet, dus het is dierproefvrij. Kiko is helaas nog niet in Nederland te koop maar bijvoorbeeld wel in Duitsland. Voor een overzicht van de verkooppunten, klik hier. Ik kocht o.a. twee nagellakjes en vandaag kun je hier een review over lezen met natuurlijk swatches…

Kiko winkels zien er trouwens erg mooi uit, helaas heb ik geen foto gemaakt maar Google maar eens ‘Kiko’ en dan zie je wel wat voorbeelden van winkels. Het is een winkel met een luxe uitstraling en het deed mij wel een klein beetje denken aan bijvoorbeeld een MAC winkel. Ze hebben echt ontzettend veel kleuren nagellak in het assortiment, namelijk rond de 150. Heel veel keus dus en ik koos de volgende twee kleurtjes uit: ‘Rosa Acesso’ & ‘Viola Scuro’. Wat trouwens nog wel leuk is om te vertellen, mijn zus werd in Italie opgemaakt door een Italiaanse visagist en zij gebruikte allemaal producten van Kiko, dus bij de Italianen is het ook populair!

De kleur ‘Rosa Acesso’ is op dit moment mijn favoriete kleur op mijn nagels. Ik vind dit Kiko lakje zo ontzettend mooi. Het is een lekker fel roze kleurtje en lijkt ook wel duochrome. Zo zie ik er namelijk ook oranje glittertjes in, echt prachtig! Wanneer ik dit lakje op mijn nagels heb, word ik helemaal happy…

Het andere lakje van Kiko in de kleur ‘Viola Scuro’ is op zich niet zo heel bijzonder qua kleur, toch vind ik het wel een heel mooi lakje. Echt heel veel paarse nagellak heb ik nog niet dus het is sowieso een leuke aanvulling op mij stash. Het is een lakje met heel veel mini glittertjes, I like!

Maar hoe is het lakje verder? De flesjes zijn heel simpel, ze doen me een beetje denken aan Hema nagellak. De nagellak heeft een heel breed kwastje en dit lakt ontzettend fijn. Met slechts één streep heb je eigenlijk je hele nagel voorzien van wat kleur. De lakjes hebben wel allebei twee dunne laagjes nodig voor een goede dekking. De lak droogt vrij snel maar het duurt wel even voor dat het echt hard is, dus je moet wel even geduld hebben. De nagellak blijft ongeveer twee dagen netjes op mijn nagels maar begint daarna wel te chippen. Dit is trouwens wel met een topcoat. Qua kwaliteit lijkt Kiko nagellak wel een beetje op die van Catrice alleen vind ik deze van Kiko wel net iets fijner lakken door het brede kwastje.

Ik ben dus erg tevreden over de lakjes. Mocht ik een keer weer in een Kiko winkel komen dan ga ik zeker meer lakjes kopen. Per stuk kosten ze €2,50.

Heb jij ook al iets van Kiko in je stash?

330 Comments on Kiko nagellak in de kleuren ‘Rosa Acesso’ & ‘Viola Scuro’

 1. Ilja
  8 augustus 2011 at 08:36 (12 jaar ago)

  Mooie kleurtjes, vind het wel moeilijk kiezen hoor bij Kiko … Ze hebben zoveel!! Ik heb er laatst 4 sparkling lakjes van gekocht ♥

 2. Noelle
  8 augustus 2011 at 09:10 (12 jaar ago)

  Erg mooie kleurtjes zeg, vooral die eerste! Ik heb nog geen enkel lakje van Kiko, ben ook pas sinds een klein tijdje gek van nagellak, dus mijn “kleine” (ca. 60 lakjes) stash is nog aan het uitbreiden 🙂

 3. femketje
  8 augustus 2011 at 09:44 (12 jaar ago)

  die paarsige tint is mooi!

 4. patricia
  8 augustus 2011 at 09:55 (12 jaar ago)

  i like!!! mijn zusje gaat volgende week 4 weken naar italie dus ik ga ff een verlanglijstje maken hahaha.. jammer dat alles in het italjaans staat.

  • Sanne van Huis
   8 augustus 2011 at 18:34 (12 jaar ago)

   Je kunt de site wel vertalen naar het Nederlands 🙂

 5. Desirée
  8 augustus 2011 at 10:18 (12 jaar ago)

  De paarse vind ik erg mooi ^^

 6. Wieneke
  8 augustus 2011 at 10:54 (12 jaar ago)

  ik ga in de laatste week van augustus een weekje naar Noord-Italie, ik hoop ook Milaan, dan ga ik zeker op zoek naar een Kiko store want ik heb er nog helemaal niks van.

 7. Nynke-Boudien
  8 augustus 2011 at 10:58 (12 jaar ago)

  Het rode lakje heb ik ook! Ik was op vakantie naar Barcelona en toen heb ik vier lakjes meegenomen. Ze lakken erg fijn en dekken ook goed. Jammer dat Kiko (nog) niet in Nederland zit!

  • Sanne van Huis
   8 augustus 2011 at 18:35 (12 jaar ago)

   Heel jammer idd, zou erg leuk zijn als hier in Nederland een Kiko winkel zou openen 🙂 wie weet…

 8. Milou
  8 augustus 2011 at 11:15 (12 jaar ago)

  Ik heb nog geen lakje van dit merk! Maar wat een mooie kleuren! Alleen heb ik niet zo veel geduld. 😉 haha

 9. Jacky
  8 augustus 2011 at 11:37 (12 jaar ago)

  Kiki is een hele leuke winkel, maar kwalitatief vind ik niet alles goed. In Duitsland heb ik maar 1oogschaduw gekocht en de lippenstiften zijn droog en smeren stroef. De concealer is wel heel erg fijn! En deze nagellak ziet er ook top uit.

 10. charile
  8 augustus 2011 at 12:19 (12 jaar ago)

  mooie kleurtjes!
  x

 11. DalaLuz
  8 augustus 2011 at 18:41 (12 jaar ago)

  Ik vind die Viola Scuro erg mooi eigenlijk 🙂

 12. Samantha
  8 augustus 2011 at 20:38 (12 jaar ago)

  Kiko is inderdaad een geweldige winkel. Ik hoop dat ze niet lang meer zullen wachten met het openen van Kiko-filialen hier in Nederland! Mooi lakje trouwens, die roze!

 13. nagellakfreak
  9 augustus 2011 at 08:39 (12 jaar ago)

  Ik heb er ook 1 maar waar kun je de namen vinden?

  • Sanne van Huis
   9 augustus 2011 at 16:07 (12 jaar ago)

   Op de site van kiko kun je bij de nagellakjes de nummer op het flesje zoeken en dan staat er ook een naam bij 🙂

 14. sanne
  9 augustus 2011 at 09:22 (12 jaar ago)

  Deze kleurtjes zijn heel mooi 🙂

  • Marjan
   15 november 2011 at 19:59 (11 jaar ago)

   Reactie

 15. Lian Timmers
  10 augustus 2012 at 09:01 (11 jaar ago)

  Ik hoop dat er in Nederland ook ooit een Kiko komt het eerste dat ik doe als ik in italie ben is naar Kiko gaan en flink inkopen doe geweldige make-up.

 16. A&T Style
  14 oktober 2012 at 14:01 (10 jaar ago)

  Kiko producten zijn binnenkort te winnen op onze webwinkel..