Deel 2: Mode ABC ‘Trends voor herfst/winter 2011/2012′

Twee weken terug zag je op mijn site al een sneak peek van de herfst/winter trends voor aankomend seizoen. Zoals beloofd een uitgebreider artikel zodat je met goede voorbeelden de mode trends rustig kunt bekijken. Omdat ik een mode ABC nou eenmaal heel erg leuk vind (en jullie volgens mij ook), heb ik het dit keer weer op dezelfde manier gedaan. Vorige week zag je deel 1, vandaag deel 2 waar ik de letter I t/m P laat zien…

De I is van Image. Je ziet namelijk heel erg veel t-shirts en truien met een opdruk van een plaatje. Dit kan echt van alles zijn, van doodskoppen tot lieve hartjes. Vooral het shirt met de Amerikaanse vlag vind ik erg leuk. Een t-shirt is misschien een beetje koud voor in de herfst en winter, maar ze zijn wel heel goed te combineren met een blazer of een ander soort jasje…

De J is van Jaren ’70. De modeontwerpers hebben dit seizoen zich flink laten inspireren door de jaren ’70. Dit is niet alleen te zien aan het kleurgebruik maar ook aan de vele blouses en broeken. Wat heel jaren ’70 is zijn de Pussy bow blouses, dit zijn hooggesloten blouses met een strik. Ook zie je veel flaire jeans, broeken met wijd uitlopende pijpen. Dit model staat trouwens heel mooi bij meiden met een maatje meer.

De K is van knitting. Eigenlijk zie je deze trend elk winter seizoen terug komen. Waarschijnlijk ook omdat gebreide items nou eenmaal lekker warm zijn. Hippe breisels zijn op dit moment de kabel breisels en beetje de opengewerkte breisels. Vooral de laatste soort vind ik erg leuk!

De L is van leer. Of dit nu echt of nep is, dat maakt niet uit. Niet alleen zie je leren jasjes, ook heb je andere soort kleding gemaakt van (imitatie)leer. Stiekem vind ik het leren rokje van H&M wel heel erg leuk, het kan maar zo zijn dat ik die nog ga kopen.

De M is van messenger bag, of ze worden ook wel ‘satchels’ genoemd (maar de S was al bezet). In de zomer zagen we deze leuke tassen ook al wel veel, maar ook komend seizoen kun je weer je messenger bag om je schouder doen. Ook ik ben al in het bezit van eentje, ik heb namelijk de rode van H&M en ik ben erg blij mee. Deze tas is niet alleen hip, het is ook een hele handige tas om mee te nemen naar school.

De N is van nude. Naast de wat hardere kleuren zoals: Oranje, oker geel en turquoise zie je ook gewoon nude tinten. Dus ben je niet zo van de hardere kleuren dan kun je het ook rustig houden met mooie nude kleurtjes. Zelf ben ik gek op de nude trend! Ik ben trouwens nog steeds helemaal verliefd op het jurkje en de Triwa horloge…zwijmel…

De O is van oranje. Leuk, zo’n vrolijke kleur als oranje in de wat donkere maanden. Natuurlijk hoef je je niet helemaal te hullen in oranje items, je kunt ook gewoon leuke oranje details verwerken in je outfit. Wat dacht je van een toffe oranje ring als eyecatcher of mooie fel oranje pumps. Ik hou wel van de kleur oranje, het is ook zo lekker Nederlands…

De P is van Puntschoenen. Al eerder waren puntsschoenen heel erg hip en ik heb dus heel wat paren gehad met een puntige neus. Helaas heb ik die allemaal al weggegooid, want nu mag de puntschoen weer! Heb jij ze nog wel in de kast staan?

Dit was alweer deel 2 van mijn mode ABC met de najaar trends. Volgende week kun je deel 3 op mijn blog zien. Ik ben heel benieuwd welke trend jullie het leukste vinden. Laat het mij weten bij de comments!