Beauty Budget tip: Mijn twee favoriete eyeliners!

Wanneer ik een ooglook maak, draag ik eigenlijk altijd een eyeliner op mijn bovenste ooglid. Doe ik dit niet, dan vind ik het gewoon net niet af. Bij mij gaan er per jaar dus heel wat eyeliners doorheen. Gelukkig kost mij dit niet heel veel want mijn twee favoriete eyeliners zijn lekker budget. Omdat ik zo tevreden ben over deze producten leek het mij wel leuk en handig om deze tip met jullie te delen. Benieuwd naar mijn budget toppers, lees dan snel verder…

Het eerste product is de Liquid Eyeliner van H&M. De verpakking van eyeliner is heel simpel, zwart met zilveren letters. Ik vind het een prima verpakking voor een eyeliner. Dit is een eyeliner met een stiftje en sowieso hou ik wel van dit soort liners. Met een stiftje kan ik namelijk hele nette en strakke lijntjes trekken. Wat vaak een nadeel is van zulke eyeliners is dat ze heel snel uitdrogen en minder zwart worden. Ik heb de eyeliner van H&M nu ongeveer drie maanden en gebruik het bijna dagelijks. Ik merk wel dat die iets minder zwart wordt, maar het is nog steeds prima te gebruiken.

Zoals je hieronder kunt zien is het stiftje vrij puntig en je kunt er dan ook hele mooie strakke dunne lijntjes mee zetten. De laatste tijd gebruik ik deze liner heel vaak. Wil je weten hoe die er op mijn oog eruit ziet, klik dan even hier…Pretty toch?

Ook maakte ik nog even wat swatches zodat je goed kan zien dat je met deze eyeliner mooie lijntjes kan maken. De kleur is wel iets minder zwart dan in het begin, maar niet slecht als je bedenkt dat ik de H&M Liquid Eyeliner al drie maanden bijna dagelijks gebruik. De eyeliner van H&M kost €3,95.

Mijn tweede favoriete liner is de Catrice Gel Eye liner in de kleur ‘Black Jack with Jack Black’. Het product zit in een mooi glazen potje met een zwarte dop en zilveren lettertjes. Qua looks lijken mijn twee favo eyeliners ook nog eens op elkaar. Een gel eyeliner werkt misschien wel iets lastiger, maar oefening baart kunst. Wanneer ik deze eyeliner gebruik dan breng ik het aan met een ‘angle’ brush. Deze liner gebruik ik voornamelijk op mijn waterlijn. Er zijn mensen die zeggen dat het niet goed is om gel eyeliner op je waterlijn te doen, maar mijn ogen reageren er totaal niet verkeerd op. In bepaalde ooglooks vind ik het heel mooi als de waterlijn zwart is en met een gewone kohl potlood krijg ik dit maar niet voor elkaar. Het wordt altijd grijzig van kleur en binnen no time zit alle ‘kohl’ in mijn binnenste ooghoek, not so charming! Deze gel eyeliner van Catrice is perfect voor mij. Het is een prachtige diepzwarte kleur die ook nog eens de hele dag keurig op de plek blijft zitten. Het is wel een vrij vloeibare gel eyeliner en in het begin moest ik daar wel een beetje aan wennen. Maar als je eenmaal gewend bent dat de structuur vrij dun is, dan kun je er prachtige lijntjes mee zetten.

Zoals je kunt zien is het lijntje mooi zwart van kleur en de eyeliner is dus goed gepigmenteerd. Ik kan er met mijn angle brush hele mooie lijntjes mee zetten. De Catrice Gel Eye liner is te koop bij Kruidvat en kost €3,99.

Dit zijn mijn favoriete eyeliners van dit moment en ik vind het ook zo fijn dat ze zo goedkoop zijn. Wat is jouw favoriete eyeliner?