Beauty Budget tip: Mijn twee favoriete eyeliners!

Wanneer ik een ooglook maak, draag ik eigenlijk altijd een eyeliner op mijn bovenste ooglid. Doe ik dit niet, dan vind ik het gewoon net niet af. Bij mij gaan er per jaar dus heel wat eyeliners doorheen. Gelukkig kost mij dit niet heel veel want mijn twee favoriete eyeliners zijn lekker budget. Omdat ik zo tevreden ben over deze producten leek het mij wel leuk en handig om deze tip met jullie te delen. Benieuwd naar mijn budget toppers, lees dan snel verder…

Het eerste product is de Liquid Eyeliner van H&M. De verpakking van eyeliner is heel simpel, zwart met zilveren letters. Ik vind het een prima verpakking voor een eyeliner. Dit is een eyeliner met een stiftje en sowieso hou ik wel van dit soort liners. Met een stiftje kan ik namelijk hele nette en strakke lijntjes trekken. Wat vaak een nadeel is van zulke eyeliners is dat ze heel snel uitdrogen en minder zwart worden. Ik heb de eyeliner van H&M nu ongeveer drie maanden en gebruik het bijna dagelijks. Ik merk wel dat die iets minder zwart wordt, maar het is nog steeds prima te gebruiken.

Zoals je hieronder kunt zien is het stiftje vrij puntig en je kunt er dan ook hele mooie strakke dunne lijntjes mee zetten. De laatste tijd gebruik ik deze liner heel vaak. Wil je weten hoe die er op mijn oog eruit ziet, klik dan even hier…Pretty toch?

Ook maakte ik nog even wat swatches zodat je goed kan zien dat je met deze eyeliner mooie lijntjes kan maken. De kleur is wel iets minder zwart dan in het begin, maar niet slecht als je bedenkt dat ik de H&M Liquid Eyeliner al drie maanden bijna dagelijks gebruik. De eyeliner van H&M kost €3,95.

Mijn tweede favoriete liner is de Catrice Gel Eye liner in de kleur ‘Black Jack with Jack Black’. Het product zit in een mooi glazen potje met een zwarte dop en zilveren lettertjes. Qua looks lijken mijn twee favo eyeliners ook nog eens op elkaar. Een gel eyeliner werkt misschien wel iets lastiger, maar oefening baart kunst. Wanneer ik deze eyeliner gebruik dan breng ik het aan met een ‘angle’ brush. Deze liner gebruik ik voornamelijk op mijn waterlijn. Er zijn mensen die zeggen dat het niet goed is om gel eyeliner op je waterlijn te doen, maar mijn ogen reageren er totaal niet verkeerd op. In bepaalde ooglooks vind ik het heel mooi als de waterlijn zwart is en met een gewone kohl potlood krijg ik dit maar niet voor elkaar. Het wordt altijd grijzig van kleur en binnen no time zit alle ‘kohl’ in mijn binnenste ooghoek, not so charming! Deze gel eyeliner van Catrice is perfect voor mij. Het is een prachtige diepzwarte kleur die ook nog eens de hele dag keurig op de plek blijft zitten. Het is wel een vrij vloeibare gel eyeliner en in het begin moest ik daar wel een beetje aan wennen. Maar als je eenmaal gewend bent dat de structuur vrij dun is, dan kun je er prachtige lijntjes mee zetten.

Zoals je kunt zien is het lijntje mooi zwart van kleur en de eyeliner is dus goed gepigmenteerd. Ik kan er met mijn angle brush hele mooie lijntjes mee zetten. De Catrice Gel Eye liner is te koop bij Kruidvat en kost €3,99.

Dit zijn mijn favoriete eyeliners van dit moment en ik vind het ook zo fijn dat ze zo goedkoop zijn. Wat is jouw favoriete eyeliner?

120 Comments on Beauty Budget tip: Mijn twee favoriete eyeliners!

 1. charile
  30 augustus 2011 at 07:36 (11 jaar ago)

  mijn favo eyeliner is die van essence 🙂

 2. Noelle
  30 augustus 2011 at 08:51 (11 jaar ago)

  Mijn favoriete eyeliner is van Eyeko en de 24/7 van Urban Decay. Al vind ik de liquid eyeliners van Essence ook wel prettig!

 3. priscella
  30 augustus 2011 at 08:52 (11 jaar ago)

  De mijne van de Hema

 4. Desirée
  30 augustus 2011 at 09:25 (11 jaar ago)

  Ik ga de gelliner van Catrice zeker eens proberen. Ik vind de 24/7 van Urban Decay erg fijn als potlood 🙂

 5. xx_Patries_xx
  30 augustus 2011 at 10:18 (11 jaar ago)

  met die van Catrice kan ik nog niks :$ ben er nog mee aan het oefenen die van de h&m lijkt me wel fijn!

 6. Kayla
  30 augustus 2011 at 11:54 (11 jaar ago)

  Leuk artikel! Mijn favoriete eyeliner is die van Catrice!

 7. Myrthe
  30 augustus 2011 at 12:07 (11 jaar ago)

  Lijken me beide fijne eyeliners! En ook zo budget, echt fijn! Mijn favoriete eyeliner is ook een van Catrice, maar eigenlijk gebruik ik niet vaak een eyeliner hihi (:

 8. Josephine
  30 augustus 2011 at 16:10 (11 jaar ago)

  Die van de H&M lijkt mij wel wat, ik denk dat die ook erg fijn is voor een winged eyeline, want dat gaat met een fluidline niet zo makkelijk…

 9. femketje
  30 augustus 2011 at 16:45 (11 jaar ago)

  ik heb zelf een liquid liner van bornprettystore. erg fijn is die!

 10. Sacha
  30 augustus 2011 at 20:43 (11 jaar ago)

  Ik gebruik eerlijk gezegd eigenlijk nooit eyeliner, maar die van H&M lijkt me heel fijn.

 11. Nannick
  30 augustus 2011 at 21:58 (11 jaar ago)

  Haha ik bedacht me van te voren dat deze twee liners dat zouden zijn, toevallig 😉 Mijn favoriet is de eyeliner stift van Essence. Ik moet met die gel eyeliner van Catrice nog oefenen, het ziet er nog niet mooi uit ;$

 12. Cynthiiaa
  31 augustus 2011 at 03:04 (11 jaar ago)

  De gelliner van Catrice is echt zo goed!

 13. Iris
  31 augustus 2011 at 18:23 (11 jaar ago)

  Ik heb sinds kort de gelliner van Essence (maar je kan net zo goed die van Catrice nemen, al scheelt het wel in prijs. die van Essence is goedkoper), en hij is zo fijn! hij blijft de hele dag goed zitten en je hoef hem niet opnieuw bij te werken. ook kan je er superleuk mee doen. nog een tip: zorg er wel voor dat je er ook een kwastje bij hebt (een heel fijn kwastje, waarmee je heel precies een lijntje kan zetten dus). zelf heb ik gewoon een lipkwastje genomen, werkt ook prima 🙂

 14. jessica
  1 september 2011 at 17:38 (11 jaar ago)

  Leuk! alleen is hij na een tijdje niet meer zo vloeibaar hoor, die gelliner:).
  ik gebruik hem eigenlijk niet meer zo vaak want hij is mij te droog..

 15. Joyce
  4 september 2011 at 12:17 (11 jaar ago)

  De H&M liner moet ik nog steeds eens proberen, vind die van Essence persoonlijk ook erg fijn.

 16. Nicole
  9 november 2011 at 19:04 (11 jaar ago)

  ik vind eyeliner wel heel mooi, maar ik kan er gewoon niks van. ik heb totaal geen vaste hand, en ik heb het al meer dan duizend keer geprobeerd..