Wanneer je van nagellakken houdt, kun je eigenlijk niet zonder een goede base-en topcoat. Een goede basecoat heb ik nog niet gevonden (iemand tips?), een fijne topcoat wel. Vandaag heb ik een review voor jullie over de topcoat van INM. Nieuwsgierig, lees dan snel verder…

Je hebt verschillende top coats van INM en ik heb de ‘Looks Wet’ in een 15 ml flesje. INM staat trouwens voor ‘international nail manufactures’. Het is een merk dat sinds 1985 bestaat en bekend is vanwege het snelle drogen. Ik heb de ‘Looks Wet’ en dit is een roze transparante lak die heel glanzend opdroogt. Met deze topcoat lijkt het net alsof je je nagels een minuut geleden gelakt hebt en daarom nog mooi glanzen. Het flesje is vrij groot er zit namelijk 15 ml in. Ben je een echte grootverbruiker dan heb ze ook flesjes van maar liefst 73 ml, daar kun je wel een tijdje mee vooruit! De topcoat is vrij dun en en zuinig in gebruik. De geur is wel anders dan de meeste andere nagellakken, een beetje sterker maar ik stoor me hier verder niet echt aan.

De topcoat vind ik persoonlijk niet heel snel drogen, dat viel me eigenlijk een beetje tegen. Dus als je haast hebt dan kun je beter deze lak laten staan (sowieso is het dan niet echt verstandig om te gaan nagellakken). Het lakt wel heel makkelijk doordat de lak vrij dun is en omdat het kwastje gewoon prettig werkt. Wanneer de topcoat droog is, is die erg hard en kunnen je nagels wel tegen een stootje. En inderdaad de topcoat heeft een hele mooie glanzende finish en dit vind ik persoonlijk erg mooi. Wat natuurlijk ook heel belangrijk is, blijft mijn nagellak ook langer en beter zitten wanneer ik deze topcoat gebruik? Ja, mijn lak blijft echt langer beter zitten en mijn nagels worden er ook gewoon iets harder van. Gebruik ik geen topcoat dan gaan de meeste lakjes bij mij binnen twee dagen al chippen, gebruik ik deze INM topcoat dan gaan mijn nagels pas na vier dagen chippen.

(Laatst zag je deze NOTD al voorbij komen en hier heb ik de INM Looks Wet topcoat gebruikt)

Conclusie: Echt heel snel droogt de lak niet bij mij, maar ik heb niet zo vaak haast dus voor mij is dit niet echt een probleem. Het lakt fijn en het geeft een mooie glanzende finish. De hoeveelheid is vrij veel en de topcoat is erg zuinig in gebruik. Mijn nagellak blijft met deze topcoat langer en beter zitten.

Deze topcoat van INM ‘Looks Wet’ kun je o.a. kopen bij Enchantra.eu en kost €7,95. Een flesje van 73ml kost €14,95 dus deze is in verhouding een stukje goedkoper. Ook heeft INM meerdere soorten topcoats bijvoorbeeld ‘Out The Door’ en deze schijnt wel super snel te drogen en ik denk dat ik deze de volgende keer ga bestellen. Kende jij het merk INM al en welke topcoat gebruik jij?