Beautytips zodat je geslaagd je examen ingaat!

Via Twitter kwam ik er achter dat de examens bijna weer beginnen, ik las namelijk heel veel ‘leer tweets’. Zelf deed ik ongeveer 8 jaar geleden examens en ik kan het me nog best wel heel goed herinneren. Het was behoorlijk lekker weer en ik was ook behoorlijk gestrest. Mijn zus deed in dezelfde periode examens dus het was op en top spanning in ons huishouden. Het is toch een spannende tijd en je wilt je natuurlijk zo goed mogelijk voorbereiden. Waarschijnlijk hebben de examen kandidaten al heel wat uurtjes achter de boeken erop zitten maar af en toe is het natuurlijk ook belangrijk om eventjes te ontspannen en daarom heb ik voor jullie wat fijne beauty gerelateerde tips (ook fijn voor mensen die ‘gewoon’ gestresst zijn)…

Als ik gestresst ben dan vind ik het altijd heerlijk om even lekker te tutten. Gewoon even tijd voor mezelf nemen en mezelf lekker in de watten leggen. De eerste tips zijn geschikt na het leren, dus als je echt helemaal klaar bent voor de dag…

Als je een bad hebt kun je misschien even fijn een uurtje in bad met je favortiete tijdschrift, even relaxen en even je gedachten verzetten. Wanneer je geen bad hebt kan douchen ook heel ontspannend werken. Hieronder wat fijne producten om het nog relaxter te maken.

(1. Kneip badolie €9,95 2. Bruisballen met lavende Lush €4,95 3. Grazia en 4. Rituals Summer Rain Douchegel €6,90)

Je huid heeft vaak ook wel wat extra aandacht nodig in tijden van stress. Ik weet in ieder geval van mijzelf dat ik vaak puistjes krijg op mijn kin wanneer ik een stressvolle periode achter de rug heb. Neem lekker een uurtje voor jezelf en ga je huid eerst goed reinigen, daarna scrub je huid met een milde scrub speciaal voor de huid en daarna neem je een fijne masker die geschikt is voor jouw huidtype. Tijdens dat je dit doet kun je misschien leuke muziek opzetten zodat je je even helemaal kunt ontspannen. Misschien dat je dit ook samen kunt doen met een vriendin die ook examenstress heeft?  De volgende producten zorgen in ieder geval voor een stress vrij huidje.(1. Clear Skin van Dr van der Hoog €7,49 2. Clear Skin van Dr van der Hoog €8,69 3. Tube met masker Dr van der Hoog €6,99 en Dode zee modder masker €2,10).

Niet alleen is het belangrijk om je buitenkant goed te verzorgen ook je binnenkant verdient wel wat meer aandacht. Leren kost nou eenmaal best wel veel energie. Nu kun je natuurlijk flink gaan snaaien maar je kunt ook kiezen voor iets gezonds en wat ook net zo lekker is. Daarom heb ik voor jullie een fijne en makkelijke smoothie recept opgezocht, enjoy!(1. 10 x aarbeien 2. een gepelde banaan 3. 50 cl sinaasappelsap en 4. 25 cl yoghurt, doe dit in een blender en je hebt een heerlijke en gezonde fruit smoothie zodat je er weer tegen aan kunt!)

Ook al ben je misschien moe van het leren, het is best wel goed om te gaan sporten. Je hoeft heus geen uren in de sportschool door te brengen maar een half uurtje tot een uurtje sporten kan er wel voor zorgen dat je net even wat meer ontspannen bent. Nu sport ik zelf niet vanwege wat gezondheidsperikelen maar sporten geeft mij altijd wel meer energie. Ben je zelf niet zo’n sportfanaat dan kun je misschien gaan skeeleren, fietsen of zwemmen? Beweging is in ieder geval goed voor je spieren, het zorgt ervoor dat je je gelukkig voelt en je kunt even je gedachten verzetten.

Nu heb ik ook nog wat tips voor je tijdens het leren en tijdens het examen…

Neem af en toe pauze wanneer je aan het leren bent. Het heeft echt geen zin om uren achter elkaar te leren want op een gegeven moment neem je toch niets meer op. In je pauze kun je wat ontspanningsoefeningen doen. Bijvoorbeeld je schouders ophalen en loslaten, zo voorkom je dat je stijve nek krijgt.

Drink en eet voldoende zodat je genoeg energie hebt om te leren en te presteren. Dit klinkt heel vanzelfsprekend maar van mezelf weet ik gewoon dat ik soms vergeet te drinken en te eten als ik gestresst ben. Voor je examen is dat natuurlijk ook belangrijk, maar drink niet te veel want anders zit je met een volle blaas in je examen en dat is ook niet echt prettig.

Slaap voldoende, ook dit lijkt heel vanzelfsprekend maar toch is het in spannende tijden soms lastig om in slaap te vallen. Wat je zou kunnen doen is een beker hete melk met wat honing drinken en ook heb je producten op natuurlijke basis wat kan helpen om te ontspannen. Ga ook niet vlak voor het slapen gaan tv kijken of internetten (dus nee, zelfs niet mijn blog bezoeken). Ook zou je nog wat ontspanningsoefeningen kunnen doen, deze kun je makkelijk vinden via Google of Youtube.

Ook een goede tip is dat wanneer je naar je examen gaat zorg ervoor dat je je lekker voelt. En dan bedoel ik dat je gewoon gekleed gaat zoals altijd, je make-up doet zoals altijd, want zo voel jij je het lekkerst en heb je de meeste zelfvertrouwen. Wanneer jij je goed voelt over jezelf dan zou je zien dat het examen hartstikke goed gaat.

Ten slotte hoop ik natuurlijk dat jullie wat aan deze tips hebben. Ik wens alle meiden (en misschien jongens) heel veel succes met leren en examens doen en ik weet zeker dat jullie het kunnen! Mocht jij nog leuke tips hebben deel ze dan vooral even bij de comments….

130 Comments on Beautytips zodat je geslaagd je examen ingaat!

 1. Agnetha
  13 mei 2011 at 09:17 (12 jaar ago)

  Ontzettend leuk bericht, inderdaad is dit niet alleen met examenstress belangrijk, maar ook gewoon als je je op andere momenten ook wel eens gestrest voelt.

  Echt een hele leuke post ;).

  • Sanne van Huis
   13 mei 2011 at 16:15 (12 jaar ago)

   Dank je wel, leuk om te lezen dat je een leuke post vindt!

 2. Linda
  13 mei 2011 at 09:40 (12 jaar ago)

  Leuk zo’n artikel! Ik wens degenen die examen doen heel veel succes.

 3. Suzanne
  13 mei 2011 at 11:16 (12 jaar ago)

  zo, ben jij al even oud, haha 😛

  • Sanne van Huis
   13 mei 2011 at 11:33 (12 jaar ago)

   En bedankt ;P, ik ben al 25 idd maar voel me nog 22 hoor 🙂

 4. Sara
  13 mei 2011 at 12:00 (12 jaar ago)

  Dankje dit had ik precies even nodig! Je tips zijn heel handig!
  Mijn zusje en ik hebben ook tegelijk examens, ze beginnen maandag en ik ben aardig gestresst!
  Er bestaat trouwens ook ontspannings-thee en anders kun je pilletjes nemen met valeriaanwortel, dat is helemaal plantaardig en heeft een rustgevende en ontspannende werking, maar bevordert je concentratievermogen.
  Kan niet wachten tot ik over 2,5 week klaar ben!

  • Sanne van Huis
   13 mei 2011 at 16:13 (12 jaar ago)

   Heel veel succes meid!

 5. Carola
  13 mei 2011 at 12:09 (12 jaar ago)

  Deze tips zijn ook erg handig voor andere stresvolle situaties.
  Leuk artikel

 6. Laura
  13 mei 2011 at 15:09 (12 jaar ago)

  Wat een leuke tips zeg!
  Ik doe inderdaad examen en stress ‘m al aardig ..
  Ik kon daardoor ook niet goed slapen maar er is een thee van Zonnatura ‘goede nachtrust’ met kruiden die ervoor zorgen dat je snel in slaap valt en goed door slaapt. Misschien een tip voor meiden die ook veel piekeren ’s nachts. 🙂

  • Sanne van Huis
   13 mei 2011 at 16:14 (12 jaar ago)

   Ja dat is inderdaad ook een hele goede tip! Heel veel succes met je examens 🙂

 7. Lieke
  13 mei 2011 at 15:17 (12 jaar ago)

  Succes voor iedereen!

 8. fre
  13 mei 2011 at 15:57 (12 jaar ago)

  Handige tips!

 9. Jennifer
  13 mei 2011 at 16:11 (12 jaar ago)

  Inderdaad, examenstress! Anti-stresspilletjes van de drogist kunnen ook niet missen, die helpen ook heel erg tegen acneeeeee en puistjes.

 10. Madelief
  13 mei 2011 at 18:23 (12 jaar ago)

  Ben ik even blij dat ik in de tweede zit en pas in de zesde (als het goed is) examens heb…

 11. charile
  13 mei 2011 at 19:32 (12 jaar ago)

  Wat leuk om te lezen!
  Ik zit nu in 3Havo, dus het duurt wel 2 jaar
  Maar wel heel erg handig!
  xx

 12. jessica
  13 mei 2011 at 19:52 (12 jaar ago)

  leuk! zelf zit ik in 3 gym dus nog niet eens op de helft,
  maar kan toch altijd van pas komen;)

 13. Danique
  13 mei 2011 at 21:14 (12 jaar ago)

  Bedankt voor de tips! Ik doe examen en bij vrij gespannen haha

  • Sanne van Huis
   14 mei 2011 at 16:11 (12 jaar ago)

   Heel veel succes meid..en ontspan ;)!

 14. Leontine (leon10eke)
  14 mei 2011 at 00:38 (12 jaar ago)

  Leuk artikel, heerlijk even ontstressen, haha. Mijn examens zijn echt al belachelijk lang geleden, ik voel me ineens stokoud..Of trouwens, voel me niet maar klinkt wel zo.. (ja, daar hadden we t van de week nog over op twitter, haha)

  Iedereen met examens, succes hoor!

 15. Lisa
  14 mei 2011 at 01:17 (12 jaar ago)

  Wat een goed artikel met fijne tips 🙂 thanks 🙂

  • Lisa
   14 mei 2011 at 01:18 (12 jaar ago)

   PS: veel succes en geluk aan iedereen toegewenst die examens heeft! 🙂

 16. Emma
  14 mei 2011 at 13:25 (12 jaar ago)

  het eten van een banaan ’s ochtends vergroot je concentratievermogen hahah, ooit gehoord en heb mn examens toen wel gehaald 😉

  succes aan de meiden die moeten bikkelen de komende weken!

  • Sanne van Huis
   14 mei 2011 at 16:12 (12 jaar ago)

   Dat heb ik inderdaad ook een keertje gelezen..goeie tip!

 17. marjolein
  14 mei 2011 at 15:13 (12 jaar ago)

  super bedankt voor dit leuke artikel. aaaah want die examens bahbah!XXXX

  • Sanne van Huis
   14 mei 2011 at 16:11 (12 jaar ago)

   Heel veel succes..en je kunt het!