Je wenkbrauwen!

Mijn wenkbrauwen epileer ik regelmatig en het is mijn meest vervelende beauty klusje. Het is een priegelwerkje en soms ook wel een beetje pijnlijk. Toch blijf ik het doen omdat haartjes all over the place nou ook niet echt de bedoeling is. Wenkbrauwen zijn ook heel bepalend voor je gezicht en wanneer je het netjes bijhoudt ziet je gezicht er meteen verzorgder uit. Ik ga in dit artikel wat leuke wenkbrauw info, weetjes en tips geven…

Je wenkbrauwen zijn erg bepalend. Ze zorgen voor de expressie in je gezicht, bijvoorbeeld als je verbaasd bent schieten je wenkbrauwen meteen naar boven. En wat dacht je van iemand met donkere wenkbrauwen, diegene ziet er meteen wat ‘strenger’ uit. Dus de kleur en de vorm zijn erg bepalend. Maar dat niet alles ze hebben ook een beschermende functie in je gezicht. Zo zorgen ze ervoor dat zweet van je voorhoofd opgevangen wordt, maar het zijn ook een soort van ‘afdakjes’ voor onze oogleden tegen de zon. Je wenkbrauwen zijn dus heel belangrijk, ze kunnen je gezicht echt mooier maken. Daarom is het dus belangrijk om goed aandacht te besteden aan je wenkbrauwen.

Zelf epileer ik dus altijd mijn wenkbrauwen en dit doe ik met een Tweezerman look-a-like van de Hema. Epileren gaat het makkelijkst met een scherp pincet, zodat je ook de hele kleine haartjes kunt pakken. Het schijnt zo te zijn dat als je heel vaak je wenkbrauwen epileert dat je haartjes op een gegeven moment wegblijven Ik moet zeggen dat ik vanaf mijn 16e mijn wenkbrauwen epileer en mijn haargroei is niet echt minder geworden, dus of het echt waar is?

Ook kun je de wenkbrauwen waxen. Maar dit vind ik persoonlijk een beetje eng, voor je het weet heb je geen wenkbrauwen meer. Je kunt bij de drogist speciale waxstrips kopen voor de wenkbrauw. Het is wel zo dat je haartjes veel langer wegblijven, maar mij niet gezien.

Wat mij wel heel gaaf lijkt om te proberen is om mijn wenkbrauwen te laten epileren doormiddel van een touwtje. Hier begin ik zelf maar niet aan, maar het lijkt me wel heel leuk om het en keer mee te maken. Je haartjes worden doormiddel van een touwtje uit het haarzakje getrokken. Dit is best een snelle manier, maar volgens mij moet je dit wel eerst even goed oefenen.

Wanneer je je wenkbrauwen gaat epileren is het goed om te bepalen voor welke vorm je wilt gaan. Je hebt verschillende vormen die zorgen voor de zogenaamde estetische effecten:

Ronde wenkbrauw: Geeft het gezicht een zachte uitdrukking.

Hoekige wenkbrauw: Dit geeft de ogen een liftend effect.

De rechte wenkbrauw: Deze vorm wenkbrauw geeft een lang of smal gezicht wat meer uitdrukking en de horizontale lijn van de wenkbrauw zorgt dat het gezicht optisch ovaler wordt.

Nu heb ik nog wat leuke epileer tips voor je:

  • Epileer altijd met je haargroeirichting mee. Zo is het minder pijnlijk en komen de haartjes zachter terug.
  • Span je huid bij je wenkbrauwen tijdens het epileren, zo is het ook een stuk minder pijnlijk.
  • Haal nooit haartjes boven de wenkbrauwen weg. Zo haal je compleet de vorm uit je wenkbrauwen en dit is vaak blijvend.
  • Een warm washandje op je wenkbrauwen voor het epileren kan er voor zorgen dat de haartjes wat zachter worden en zo is het ook minder pijnlijk.
  • Om de vorm te bepalen kun je de wenkbrauwen eerst met een wit potloodje inkleuren. Alle haartjes die buiten het getekende gedeelte vallen kun je dan makkelijk weghalen.
  • Epileer nooit tijdens dat je ongesteld bent, je pijngrens is dan wat lager en het epileren is echt veel pijnlijker.

Heb jij nu zelf ook nog wat tips of leuke weetjes laat het me dan eventjes weten in de comments. Dan heb ik meteen nog een vraag aan jullie, vinden jullie zulke informatieve beauty artikelen leuk? Zoals je misschien wel weet ben ik bezit met een NTI cursus Visagie en daardoor moet ik best veel theorie leren over beauty stuff, vinden jullie het dus leuk om vaker dit soort dingen te lezen of hoeft het van jou niet? Let me know!