Review: KOH Wipe it away!

Toen ik dit flesje met de post kreeg dacht ik eerst dat het een topcoat was. Maar de tekst ‘Wipe it away’ deed me eerder denken aan een nagellakremover en dat zit ook in dit flesje. Het is een hele aparte nagellakremover waar ik nog nooit eerder van had gehoord. Het is een nagellakremover wat zit in een nagellakflesje en ik probeerde het uit…

De nagellakjes van KOH en ook de nagellakremover zit in een mooi zwart doosje met drukknoop. Het geeft mij meteen een luxe gevoel en daar hou ik van. De flesjes van KOH zijn ook erg mooi en de ‘Wipe it away’ zit in een mooi mat glazen flesje met een lange slanke dop erop. Net zoals bij nagellak zit er een kwastje aan de dop en zo kun je heel netjes en secuur te werk gaan. De geur is te vergelijken met nagellak en doet me totaal niet denken aan de ‘normale’ nagellakremover die we allemaal wel kennen.

Dit is wat KOH zegt over de ‘Wipe it away’…

Deze innovatieve en revolutionaire Nail Polish Remover zonder aceton verwijdert elke kleurlak zéér snel en gemakkelijk. Deze nieuwe vorm van nagellak verwijderen, verwijdert met de penseel applicator zelfs nagellak op de moeilijk bereikbare plekjes tussen de nagel en nagelriem. Door de geconcentreerde formule gaat de KOH Wipe it Away langer mee dan een reguliere Polish Remover en is van handiger formaat in gebruik en voor onderweg en op reis. Door de bijzondere samenstelling van deze instant Nail Polish Remover met Vitamine E en Castor Olie worden de nagels op een milde wijze gereinigd en ontvet waardoor deze ook uitermate geschikt is voor broze en droge nagels.

Dit klinkt dus super veelbelovend. Ik heb namelijk nogal vaak verschillende lakjes op en ik heb tegenwoordig erg snel last van uitgedroogde nagels door het steeds verwijderen van nagellak. Doordat er Vitamine E en Castor Olie in zit schijnt het een stuk milder te reinigen.

Natuurlijk was is erg benieuwd en ben ik meteen aan het uitproberen gegaan. Je kunt het heel secuur aanbrengen doordat je dus gebruik maakt van een kwastje. Zo kun je ook voorkomen dat je nagelriemen onder de remover komt te zitten, dat scheelt ook weer en je nagelriemen worden zo lang niet zo snel droog dan normaal gesproken. Je moet het even 8 tot 10 seconden laten zitten en daarna kun je het bijvoorbeeld met een wattenschijfje eraf wrijven. Zorg wel dat je er een dikke laag opsmeert want anders dan werkt het totaal niet en dan heb je je halve wattenschijfje aan je nagel hangen. Op zich werkt het best oké, maar toch zie ik hier en daar nog wat nagellak restjes zitten en dit krijg ik er ook niet echt goed af pas na lang hard boenen.

Conclusie: Het is een leuk bedacht product. Handig om mee te nemen en het werkt erg secuur. De geur vind ik ook prettiger, omdat ‘normale’ nagellakremover vaak heel erg op mijn keel slaat. Ik heb het idee dat het ook een stuk minder agressief is voor je nagels en dat is voor mij best wel fijn omdat ik vaak wissel van nagellak. Je moet best wel hard boenen om het eraf te krijgen en niet alles haal je er zomaar van af. Het product vond ik veelbelovend klinken maar is me wel tegengevallen omdat het mijn nagellak niet echt makkelijk laat verdwijnen. Ook is de prijs van een flesje best wel aan de hoge kant, namelijk €19,95 en dit is behoorlijk veel geld voor een nagellakremover. Vind ik dit een aanrader, nee. Ik zou gewoon gaan voor een normale nagellakremover en iets meer geld uit geven aan goed hand-en nagelverzorgingsproducten.

141 Comments on Review: KOH Wipe it away!

 1. Sanne
  24 maart 2011 at 16:22 (11 jaar ago)

  Ik vind het toch een best duur product, en je moet ook erg hard boenen zoals je zegt.
  Ook niet helemaal handig dus!

 2. Patricia
  24 maart 2011 at 16:24 (11 jaar ago)

  Lijkt me inderdaad handig voor op reis omdat het ruimte bespaart maar het lijkt toch handiger met “vloeibare” nagellakremover.

  Leuk artikel! wel een mooi flesje weer van KOH

 3. Helena
  24 maart 2011 at 17:02 (11 jaar ago)

  Gewoon leuk om een keertje te proberen maar meer ook niet denk ik…

 4. Selina
  24 maart 2011 at 17:57 (11 jaar ago)

  Klinkt wel heel erg leuk! Lijkt me best handig voor mee op vakantie ofzo!

 5. femketje
  24 maart 2011 at 18:28 (11 jaar ago)

  lijkt me erg handig 😀

 6. Milady
  24 maart 2011 at 19:24 (11 jaar ago)

  Hmm, wel grappig, maar ik denk niet dat ik het snel zal kopen!

 7. Lisa
  24 maart 2011 at 19:46 (11 jaar ago)

  Hmmm, toch wel jammer dat je zo hard moet boenen dan 🙂 Bedankt voor de review! 🙂

 8. Leontine
  24 maart 2011 at 21:30 (11 jaar ago)

  Ik vind het een beetje dubbel werk eigenlijk. Doe net zo lief mijn nagellakremover op mijn watje, ben je in een keer klaar. En een stuk goedkoper!

 9. Divaofgeneva
  24 maart 2011 at 22:07 (11 jaar ago)

  Ik vind het product helemaal niet prettig vinden, want ik vind het niets als ik erg hard moet boenen. Ik ben dat soort dingen liever lui dan moe…

 10. Eline
  24 maart 2011 at 22:58 (11 jaar ago)

  Ik vind het wel erg prijzig!

 11. Joyce
  24 maart 2011 at 23:05 (11 jaar ago)

  Het zag er wel veelbelovend uit in het mooie flesje!

 12. fre
  24 maart 2011 at 23:10 (11 jaar ago)

  wel grappig!ik heb nu namelijk een remover van 98 cent….

 13. Ilja
  24 maart 2011 at 23:47 (11 jaar ago)

  Ik heb dit product ook eens gehad en volgens mij is het niet bedoeld om heel je nagellak te verwijderen, maar om de ‘gemorste’ plekjes weg te halen als je je nagels hebt gelakt… dus als je een beetje op je nagelriem gemorst hebt, dan breng je dit aan en wrijf je het zo weg ^_^

  • Sanne van Huis
   24 maart 2011 at 23:51 (11 jaar ago)

   Deze is wel echt bedoeld om je hele nagels mee schoon te maken 🙂

 14. Marion
  25 maart 2011 at 23:52 (11 jaar ago)

  ik ben fan van KoH (heb nagellak, vijl en handcreme).. super allemaal..
  Dit…..vind ik echt niks. Ik heb het een paar keer aangeboden gekregen bij de aanschaf van een of twee nagellakjes (dan kon je kiezen voor deze of hun topcoat).
  Ik gebruik zelf de remover van de kruidvat. is volgens mij 1 euro ofzo…Gaat veel sneller 🙂

 15. jantine
  26 maart 2011 at 18:30 (11 jaar ago)

  Leuke review! Ik ga gewoon voor een remover van Etos eigen merk, scheelt een hoop geld en werkt goed!

 16. DalaLuz
  27 maart 2011 at 00:16 (11 jaar ago)

  Zo’n mooi flesje… Maar ja, dan koop ik er toch liever eentje met mooie nagellak 🙂 Ik koop mijn remover lekker goedkoop van eigen merk, maar hoop wel dat ze snel ook een removeroptie met verzorgende olie gaan uitvinden naast de aceton/non-aceton removers!

 17. Femke
  27 maart 2011 at 20:39 (11 jaar ago)

  Erg apart maar het klinkt wel erg goed!