Deel 2: Mode ABC lentetrends 2011

In de winkels zie je al langzaam de nieuwe collecties voor het voorjaar verschijnen. Ik kan me zo voorstellen dat je misschien al wel weer zin hebt om kleding te shoppen voor het nieuwe seizoen. Maar wat is ‘hot’ aankomend seizoen? Al eerder maakte ik mode ABC’s en dit is een handig artikel waar je snel kunt checken wat DE trends van het moment zijn. Vandaag deel 2 met de letters J t/m R (de q heb ik niet want daar kon ik echt geen woord/trend voor bedenken)…

Jumpsuit

Deze trend is er nu alweer een tijdje en ook dit seizoen mag de jumpsuit weer uit de kast. Buiten op straat zie ik eigenlijk niet zo heel vaak iemand er mee lopen, maar het wordt blijkbaar wel veel verkocht. Zelf zou ik het niet heel snel aan trekken, maar wie weet dit seizoen wel. Stijltip: Je kunt een jumpsuit goed dragen met hakken en een blazer, maar staat ook heel leuk met sandaaltjes voor een wat meer casual look…Korte broek

Ook een grote trend is de korte broek. Paar jaar terug zag je amper vrouwen in korte broeken maar het lijkt er op dat shorts een comeback maken. Ik vind vooral de korte spijker variant gaaf!

Laagjes

Je ziet heel veel jurkjes, rokjes en tops dat bestaat uit laagjes. Vaak wordt er gebruik gemaakt van transparante stoffen en dit geeft een romantisch effect. Ik vind zelf de jurkjes wat bestaat uit laagjes erg leuk. Stijltip: Draag een laagjes jurkje in de lente met leuke stoere korte laarsjes, zo wordt het net iets minder lieflijk.

Messenger bag

Ook een grote trend en die ik zelf erg leuk vind zijn de ‘messenger bags’. Grote designer merken zoals: Mulberry en shouler kwamen met deze tassen, maar nu vind je ook heel veel verschillende ‘messenger bags’ bij de normale winkelketens. Wat je aankomend seizoen ook ziet zijn de messenger tassen met canvas en leer.Neon

Zagen we vorig jaar lente en zomer voornamelijk pastel kleuren, nu zie je ook veel neon kleuren. Denk aan fel roze, geel, blauw, groen etc. Ik zou niet zo snel een neon gekleurd kledingstuk aan doen maar als accessoire vind ik het wel heel erg leuk…Oversized shirts

Het zit lekker en het is ook nog hip, de oversized shirt. Ik zie het echt heel veel in de online shops en ik vind het erg leuk! Vaak zijn deze shirts ook gemaakt van transparante stoffen. Stijltip: Combineer een oversized shirt met bijvoorbeeld een skinny en om de shirt wat meer vorm te geven kun je er een smal riempje overheen dragen. Prints

Je ziet aankomend seizoen heel veel prints. Het maakt niet uit wat voor prints, je ziet o.a. bloemen, animal, stippen en vogeltjes prints. Het is in ieder geval een super vrolijke trend!Ringen

Ik denk dat de ring op dit moment het meest geliefde sieraad is bij veel van jullie, bij mij in ieder geval wel. Gelukkig is de ring en dan vooral grote ringen met dieren, stenen, vleugels hartstikke hip. Een ring kan een saaie outfit ineens een stuk bijzonderder maken. Voor paar Euro’s heb je al hele gave exemplaren…Dit was deel 2 van mijn mode ABC, binnenkort natuurlijk deel 3 wat tevens het laatste deel is. Laat me even weten wat je van deze trends vindt!

 

Dit vind je vast ook leuk...

15 Comments on Deel 2: Mode ABC lentetrends 2011

 1. Madelief
  5 maart 2011 at 18:14 (9 jaar ago)

  Een grote trend nu is natuurlijk ook color blocking. Ik denk dat je dat bedoelde met ‘neon’. Ik hou echt van jumpsuits! Heb er nu pas twee, maar dat worden er veel meer! Love them! ♥

  Beantwoorden
  • Sanne van Huis
   5 maart 2011 at 18:15 (9 jaar ago)

   Ja kan ook idd alleen ik moest natuurlijk iets bedenken met de letter N :)

   Beantwoorden
 2. sarah
  5 maart 2011 at 18:15 (9 jaar ago)

  Alles ziet er zo leuk uit :)

  Beantwoorden
 3. Annelies
  5 maart 2011 at 18:32 (9 jaar ago)

  Allemaal errug leuk ♥ alleen zou ik zelf nooit een jumpsuit aandoen, weet eigenlijk niet waarom :P

  Beantwoorden
 4. Kelly
  5 maart 2011 at 18:42 (9 jaar ago)

  Vind die zonnebrillen met bloemetjes erg leuk! Zag een leuke bij de kijkshop. Nog even over nadenken of ik m koop.
  En érg jammer dat het nu nog te koud is voor de meeste leuke kleren

  Beantwoorden
 5. jantine
  5 maart 2011 at 19:32 (9 jaar ago)

  Die messenger bags zijn echt heel leuk!

  Beantwoorden
 6. Lieke
  5 maart 2011 at 20:07 (9 jaar ago)

  Die gele tas is zo vet! & die ring van de topshop ook ^^

  Beantwoorden
 7. Lisanne
  5 maart 2011 at 21:04 (9 jaar ago)

  hmmm eerst maar even mn bovenbenen strakker krijgen voordat ik in zo een shortje durf. :$

  Beantwoorden
 8. fre
  5 maart 2011 at 23:29 (9 jaar ago)

  wat leuke spullen!

  Beantwoorden
 9. lisae
  6 maart 2011 at 15:01 (9 jaar ago)

  jeuj! lente!
  kleurtjes en bloemetjes….. zin in! ^_^

  Beantwoorden
 10. Nicole
  6 maart 2011 at 18:51 (9 jaar ago)

  OMG love de gele tas van proenza!!

  Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Comment *