Deel 1: Mode ABC lentetrends 2011

In de winkels zie je al langzaam de nieuwe collecties voor het voorjaar verschijnen. Ik kan me zo voorstellen dat je misschien al wel weer zin hebt om kleding te shoppen voor het nieuwe seizoen. Maar wat is ‘hot’ aankomend seizoen? Al eerder maakte ik mode ABC’s en dit is een handig artikel waar je snel kunt checken wat DE trends van het moment zijn. Dit keer deel 1 met de letters, a t/m i…

Animals

Je ziet heel veel sieraden met dieren bedels eraan. Dit zagen we natuurlijk ook al afgelopen seizoen, maar ook dit seizoen zie je uiltjes, vogeltjes, kikkertjes, schildpadden etc. Stijltip: Fleur je simpele saaie outfit op met bijvoorbeeld een ketting met een grote uil eraan.

Blouses

De blouse is weer helemaal terug. Het liefst een blouse die oversized en transparant is. Dit kun je leuk combineren op een jeans en om het iets meer vorm te geven kun je er een riempje omheen dragen. Stijltip: Een blouse staat ook erg mooi bij een Chino, stop de blouse een beetje bij je broek in, dit staat een beetje nonchalant maar toch netjes!

Chino

Natuurlijk de C van Chino. Deze broek zagen we ook afgelopen seizoen, maar ook in het voorjaar is deze broek nog helemaal hip. Je ziet ze vooral in groen, kaki en witachtige kleuren. Maar ik zag ook een hele mooie koraal gekleurde bij de Zara. Eerst moest ik behoorlijk wennen aan deze broek maar ik zou de chino dit seizoen graag in mijn kast willen verwelkomen! Doorschijnend

Ik zie heel veel tops en blouses met transparante stoffen, je kunt er zo doorheen kijken. Vaak zijn deze items oversized en dit zorgt voor een nonchalante look. Naast dat het hip is, is het ook lekker luchtig.Exotic

Een hele vrolijke trend is de ‘tropical’ trend. Je ziet heel veel kleding maar ook accessoires met een tropisch tintje. Denk aan grote gekleurde bloemen, ook zie je veel schattige papegaaien aan armbandjes en kettingen. Als ik de volgende items zie dan krijg ik echt zin om naar een exotisch oord te gaan!Flower prints

Ook al weer zo’n vrolijke trend. Je ziet ontzettend veel bloemenprints. Of dat nou op je schoenen is of op je jurkje alles kan en alles mag. Stijltip: Bloemetjes worden al snel truttig, dus hou je outfit een beetje stoer. Dit kun je doen door bijvoorbeeld een destroyed jeans erbij te combineren. En maak gebruik van leer en wat grotere accessoires.

Gestreept

Vorig lente en zomer zag je ook al veel kleding met streepjes vaak gecombineerd met ankertjes. Nu zie je vooral hele simpele shirts met streepjes en ik hou van deze trend. Simpel maar toch heel leuk…
Hoedjes

Dit kunnen we wel een nieuwe trend noemen. Persoonlijk vind ik het een leuke trend maar ik zie mezelf nog niet zo snel met een hoedje op lopen. Vooral de rieten variant is hip en zie ik in heel veel winkels voorbij komen!

Insecten

Ja, echt die beestjes waar je misschien wel een hekel aan hebt. Ik zie heel veel sieraden met kevers, vlinders en lieveheersbeestje. Vaak met veel bling en kleur en hierdoor zien ze er helemaal niet meer eng uit, maar juist lief!

Dit was deel 1 en volgende week vind je deel 2 op mijn blog. Ik ben erg benieuwd wat jullie van dit artikel vinden en natuurlijk wat je van de trends vindt…

126 Comments on Deel 1: Mode ABC lentetrends 2011

 1. Marjolein
  14 februari 2011 at 17:38 (11 jaar ago)

  Oo, leuk artikel 😀
  I love the blousjes en de dierenkettingen!

 2. martina
  14 februari 2011 at 17:59 (11 jaar ago)

  wat een leuk artikel !
  en mooie spulletjes !

 3. Madelief
  14 februari 2011 at 18:00 (11 jaar ago)

  Ik vind de flower power dingetjes echt leuk!
  Een chino heb ik al, maar die vind ik ook nog steeds heel tof!

 4. Eline
  14 februari 2011 at 18:20 (11 jaar ago)

  Leuk artikel, ik las al dat je er veel werk in hebt gestopt! Ik ga voor de blouse dit seizoen!

 5. Melanie
  14 februari 2011 at 18:35 (11 jaar ago)

  Leuk artikel! Ik vind die broeken erg leuk.

 6. Xandra
  14 februari 2011 at 18:54 (11 jaar ago)

  Wat origineel ! ik volg heel wat sites, heb dit nog nooit gezien, goed over nagedacht ! en handig om te lezen xD
  kus

 7. Lara
  14 februari 2011 at 19:14 (11 jaar ago)

  Ha, ik ben zelf ook bezig aan zo’n artikel!
  Maar dan gewoon mijn ‘persoonlijke Mode ABC’.
  Wel leuk om dit ook eens te lezen (:

 8. fre
  14 februari 2011 at 19:33 (11 jaar ago)

  leuk gedaan!
  het heeft vast veel werk gekost maar dan heb ook wat!

 9. Lieke
  14 februari 2011 at 19:52 (11 jaar ago)

  Supermooi gemaakt zeg!

 10. DalaLuz
  14 februari 2011 at 21:38 (11 jaar ago)

  Ik hou van beestjes! Vooral kevers 🙂 (ja, ik ben raar….) Leuk gedaan weer inderdaad!

 11. Eline
  14 februari 2011 at 21:52 (11 jaar ago)

  Wat super leuk dit! Je verrast me iedere keer met je leuke artikelen!

 12. Mirjam
  14 februari 2011 at 23:00 (11 jaar ago)

  Heel leuk gedaan! 😉

 13. Femke
  15 februari 2011 at 10:30 (11 jaar ago)

  Wat een flink artikel zeg, super goed! Staan weer een hoop leuke dingen tussen..

 14. Sanne
  15 februari 2011 at 21:59 (11 jaar ago)

  Wat een leuk idee zeg! Ik vind vooral de gebloemde schoentjes super, zijn die ook van de H&M?

 15. sarah
  19 februari 2011 at 13:33 (11 jaar ago)

  animals, flower print en insecten vind ik zó geweldig 🙂

 16. Emma
  20 februari 2011 at 16:38 (11 jaar ago)

  erg leuk artikel! heeft vast veel werk gekost, maar ziet er super uit:D
  kan niet wachten tot de lente 🙂

 17. Yoni
  17 maart 2011 at 16:01 (11 jaar ago)

  Niceee!

  Kun je me vertellen waar de exotische jumpsuit van Warehouse te koop is?
  Vind ‘m zooo leuk, maar kan niks vinden op internet…

  Alvast bedankt!