How to wear the ‘jegging’?

Je kent ze vast wel de ‘jegging’, dit is een mix van een jeans en een legging. Misschien door sommige een gevreesde broek en misschien door andere juist zeer geliefd. Ik ben in ieder geval fan van deze broek want het zit lekker en het ziet er ook nog eens leuk uit. Maar hoe draag je eigenlijk deze broek? Deze vraag kreeg ik van Emma en ik vond het een erg leuk idee om er een artikel over te maken, dus de credits gaan naar Emma!

Oke ik heb dus twee soorten jeggings, met elastiek aan de bovenkant en gewoon met gulp en knoop. Op de laaste draag ik eigenlijk alles, dus ook korte tops. Deze jegging lijkt eigenlijk ook gewoon op een skinny jeans. De eerste variant met elastiek is niet echt charmant, ik verstop de elastieken bovenkant onder bijvoorbeeld een lange top. Om een beetje een idee te krijgen wat je er op kunt dragen heb ik leuke combi’s gemaakt (wel steeds met dezelfde jegging van welikefashion.com) in verschillende stijlen. Be inspired!

Het eerste setje is lekker casual. Een fijne outfit voor overdag die lekker zit en ook nog trendy is. Zo vind ik het erg leuk om een jegging te dragen en ik zou mij er lekker comfortabel in voelen…

Het volgende setje is netjes maar zeker niet tuttig. Zeer geschikt als je bijvoorbeeld gaat solliciteren en je wil er toch jong en trendy uitzien. Ik ben de laatste tijd gek op blazers en met een lange top eronder vind ik het erg mooi op een jegging staan…

Het volgende setje is gecombineerd met een tuniek. Ik ben gek op tunieken (laat ik deze nou net zelf in mijn kast hebben) en ze zijn erg handig voor bij een jegging omdat ze lekker lang zijn. Dit is een stijl waar ik echt van hou en je kunt wel stellen dat dit echt ‘Sanne’ is.

Natuurlijk moet er ook uitgegaan worden in een jegging. Met deze outfit val je vast wel op! Een mooi asymmetrische top met een leuke strik detail op de schouder. Voor de mensen die niet op hakken kunnen lopen, je kunt deze outfit ook gerust met flatjes combineren.

Dit zijn de combinaties die ik heb gemaakt met de zogenaamde jegging. Zoals je wel kunt zien kun je er goed mee combineren en ik denk dat het bijna bij elk figuur leuk staat. Nog geen jegging in de kast? Ik vind deze broek een echte must! Mocht je nu ook denken ik weet niet hoe ik iets moet dragen/combineren laat het me weten in de comments, wie weet maak ik er ook een leuk artikel van…

15 Comments on How to wear the ‘jegging’?

 1. natasja
  2 december 2010 at 16:55 (10 jaar ago)

  nou ik heb ook zo broek maar moet je nou lange shirts eronder dragen want de achterkant is ook niet zo charmant omdat er geen zakken aan zitten

  Beantwoorden
 2. Sanne van Huis
  2 december 2010 at 17:05 (10 jaar ago)

  Oh mijn jeggings hebben allemaal wel mooie zakken aan de achterkant :)

  Beantwoorden
 3. Sofie
  2 december 2010 at 17:08 (10 jaar ago)

  Ik vind alle outfits eigenlijk zeer geslaagd!
  Ik heb een lichtgrijze en beige jegging in mijn kast liggen, echt al van in de zomer, maar nog steeds niet gedragen. Misschien maar eens op zoek (in mijn kast of waarom niet in de winkel :D) naar de andere stuks om het zo te combineren zoals jij deed! Thx!

  Beantwoorden
 4. Eline
  2 december 2010 at 18:23 (10 jaar ago)

  Leuke combi’s heb je gemaakt!

  Beantwoorden
 5. Emma
  2 december 2010 at 18:36 (10 jaar ago)

  wat fijn dat je er een artikel over hebt gemaakt, dankjewel :D
  erg leuke combi’s! ik moet binnenkort maar eens goed gaan shoppen haha! dan koop ik zeker weten een jegging :)

  Beantwoorden
 6. jantine
  2 december 2010 at 19:41 (10 jaar ago)

  Leuke combi´s, misschien binnenkort toch maar eens een jegging aanschaffen.

  Beantwoorden
 7. Mirjam
  2 december 2010 at 20:27 (10 jaar ago)

  De eerste outfit is leuk! (:

  Beantwoorden
 8. Vanessa
  2 december 2010 at 22:43 (10 jaar ago)

  ik wil alles wel hebben ! echt we leuke setjes :D

  Beantwoorden
 9. Bertine
  2 december 2010 at 23:22 (10 jaar ago)

  Ik draag altijd jeggings en treggings! Ze zitten zo fijn:) Heb nu wel alleen maar lange shirts en truien in mijn kast liggen:)

  Beantwoorden
 10. Lisa
  3 december 2010 at 00:22 (10 jaar ago)

  Leuke combinaties! Zelf heb ik sinds de zomer al een jegging van New Look en draag hem ook met plezier :D

  Beantwoorden
 11. Maud / BeToday
  3 december 2010 at 11:19 (10 jaar ago)

  Ik bekijk voor het eerst deze site en meteen hoop leuke tips! Erg leuk.

  Beantwoorden
 12. kelly
  3 december 2010 at 11:27 (10 jaar ago)

  Leuk, maar niet echt warm lijkt me.
  Kun je eens een blog maken waar je echt lekkere warme winter kleren/combies laat zien?
  Dat zoek ik namelijk al heel lang!

  Beantwoorden
 13. femketje
  3 december 2010 at 22:03 (10 jaar ago)

  mooie combinaties!
  ik draag zelf geen jeggings, ga liever voor een echte spijkerbroek :) veel warmer met dit weer

  Beantwoorden
 14. Kübra
  18 februari 2011 at 20:35 (9 jaar ago)

  ik vind die 1e outfit mooi,
  en die schoenen van de laatste outfit
  superr !

  Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Comment *