Budgettips: 4 DIY die je veel geld kunnen besparen

Dit keer heb ik weer een paar budgettips waar misschien een klein beetje creativiteit voor nodig is. Met nadruk op klein, want het is helemaal niet moeilijk. Ik vind het erg leuk om op een goedkope manier zelf dingen te maken en dan vooral op het gebied van fashion. Als je vaak dingen zelf maakt ben je vaak goedkoper uit dan waneer je het in een winkel koopt, daarom leek het me leuk om DIY tips te geven. Ik heb al meerdere DIY filmpjes gemaakt en zo liet ik al eens zien hoe je zelf een j’adore Chanel t-shirt kan maken. En dat is meteen mijn eerste tip!

Ik zag deze shirt vorig jaar en ik vond de shirt zo leuk dat ik dacht die wil ik hebben. Maar al snel kwam ik erachter dat de top rond de 60 Euro was en dat vond ik wel erg veel geld voor een t-shirt. Ik dacht, dat kan ik zelf ook wel maken. Met de juiste items ben ik aan de slag gegaan en hier heb ik ook een filmpje van gemaakt. Misschien zijn er meiden die het al gezien hebben maar ik heb de laatste tijd heel veel bezoekers erbij gekregen. Zoals je kunt ziet heb je er helemaal niet veel voor nodig. Ik heb in totaal ongeveer 12 Euro uitgegeven, is dat budget of is dat budget? Natuurlijk kun je ook andere leuke voorbeelden zoeken bijv. een mooi getekende parfumflesjes. En voor de mensen die niet zo’n hele vaste hand hebben, je kunt ook transfer papier gebruiken. Dit is speciaal papier waar je een afbeelding op kan printen en dit kun je dan op je shirt strijken. Dit papier is o.a. bij de Hema te koop.

Versierde shoulderpads zijn hot! Je ziet het veel op jasjes, jurkjes en tops. Een nadeel vind ik dat je de kledingstukken niet zo goed kan wassen. Vaak moet het met de handwas en dit vind ik geen leuk klusje. Zelf shoulderpads maken is dan ook veel handiger. Je kunt doordat je ze met¬†veiligheidsspelden¬†bevestigd er makkelijk afhalen voordat je het kledingstuk gaat wassen. En elk jurkje, jasje, top kan zo heel makkelijk leuk gemaakt worden.Binnenkort ga ik in een nieuw DIY filmpje laten zien hoe je zelf makkelijk shoulderpads kan maken.Voor diegene die niet kunnen wachten dit heb je er voor nodig…

Soms zie ik leuke jasjes of jurkjes met studs erop, bijvoorbeeld op de schouders. Ik vind het altijd erg leuk, maar vaak zijn deze kledingstukken best wel prijzig. En misschien heb je toevallig wel een saai zwart colbert in de kast hangen waar je weinig mee doet? Deze kun je dan heel makkelijk op leuken met studs. Studs kun je in veel hobbyzaken kopen en ze zijn totaal niet duur. Waneer je dunne stof hebt, kun je ze gewoon door de stof heen drukken. Wedden dat je jasje er ineens stukken leuker uitziet!

De laatste budgettip is zelf een destroyed jeans maken. Ook hier heb ik een filmpje van gemaakt. In dit filmpje geef ik ook al aan dat deze broeken vaak erg duur zijn en je kunt heel goed een oude jeans gebruiken en deze ‘stuk’ maken. Zoals je ziet heb je hier ook niet heel veel voor nodig. Je trekt ¬†gewoon wat keukenkastjes open en je hebt zo alle attributen bij elkaar waar je mee aan de slag kunt.

Dit waren mijn budgettips voor deze keer. Ik hoop dat je er wat aan hebt en geloof me je hoeft voor deze DIY echt niet heel crea bea te zijn!

7 Comments on Budgettips: 4 DIY die je veel geld kunnen besparen

 1. celeste
  10 november 2010 at 16:29 (10 jaar ago)

  Leuke tip,s de laatste is erg leuk!

  Beantwoorden
 2. Lisa
  10 november 2010 at 16:46 (10 jaar ago)

  Leuke en handige tips, bedankt :)

  Beantwoorden
 3. Melanie
  10 november 2010 at 17:03 (10 jaar ago)

  Leuke tips! Vooral dat Chanel shirt

  Beantwoorden
 4. Eline
  10 november 2010 at 20:53 (10 jaar ago)

  haha creatieveling, zelf met de rasp over je broek gaan! had ik nooit aan gedacht!

  Beantwoorden
 5. Emma
  10 november 2010 at 20:54 (10 jaar ago)

  een paar kende ik er al, van je filmpjes :)
  ben heel benieuwd naar het filmpje over de shouderpads!!

  Beantwoorden
 6. Madelief
  11 november 2010 at 12:33 (10 jaar ago)

  Die schouderdingen vind ik wel heel leuk. Ik had wel al een keer gezien dat je dat kon maken, maar dan zat het echt vast op je schouder. Dan zal het bij mij natuurlijk weer meteen mislukken dus die pads lijken me echt handig om er ook weer af te halen!

  Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Comment *