Iedereen op plakkies (teenslippers) in de zomer 2009?

laatst was ik in de trein de Metro aan het lezen. Hier las ik een artikeltje over plakkies. Plakkies betekend slipper in het zuid-afrikaans, ik dacht, hier wil ik meer over weten.

plakkies

Plakkies zijn een initiatief van de TU in Delft en stichting KidsRights. De Plakkies zijn ontworpen door de nederlandse schoenontwerper Jan Jansen. De Plakkies zijn comfortabel en natuurlijk voorzien van een hip uiterlijk. De zool van de slippers zijn gemaakt van oude autobanden, die normaal gesproken gedumpt of zelfs illegaal verbrand word. Dus door het te hergebruiken, wordt het milieu ook nog eens gespaard. Het leer wat gebruikt wordt voor de slipper is ook afkomstig uit Afrika. De patronen op de slippers zijn ontworpen door weeskinderen uit de sloppenwijken van Durban.

Dus ben je van plan om teenslippers te kopen, waarom dan geen Plakkies? Een deel van de opbrengst gaat naar de stichting KidsRight, hiermee kunnen veel projecten worden gesteund. Door de slippers te kopen loop je er hip bij en steun je ook nog eens een goed doel!

Je kunt de Plakkies kopen bijwww.omoda.nl