Welke hoed past bij jouw gezichtsvorm?

De hoedjes trend is je vast niet ontgaan, ik ben in ieder geval fan! Nu het qua temperatuur wat kouder gaat worden kun je gerust met een hoed naar buiten, het is niet alleen trendy maar ook lekker warm. En mocht je een keer een bad hair day hebben, dan biedt een hoed ook uitkomst. Maar welke hoed past nu bij jouw gezichtsvorm? In dit artikel laat ik zien welke hoed jij het beste op kunt zetten…

Ik begin maar meteen met de makkelijkste gezichtsvorm, namelijk ‘ovaal’. Wanneer je een ovalen gezichtsvorm hebt kom je met een heleboel hoeden weg, dus pas vooral veel verschillende hoeden en kijk welke jij de mooiste vindt. Hieronder zie je o.a. een floppy hat maar ook de fedora is een goede match…

shape1

Met een rechthoekig gezicht moet je ervoor oppassen dat je niet een hoed uitkiest die je gezicht er optisch nog langer uit laat zien. Een grote trend is op dit moment de flaphoed en laat dit nu net dé hoed zijn die perfect past bij jouw gezicht. Niet alleen vanwege de grote flap, deze hoeden zijn meestal ook wat asymmetrisch wat goed past bij jouw gezicht. Ook hier geldt wederom dat het goed is om verschillende flaphoeden te passen. Let ook op dat je niet een te hoge hoed kiest, ook dit kan je gezicht er optisch langer uit laten zien…

shape2

Een rond gezicht gaat het beste samen met een ronde hoed. Gelukkig zijn deze bolhoedjes volop verkrijgbaar en ook nog eens heel trendy op dit moment. Kies een bol hoedje met een klein opstaande rand, die staan jou het mooiste!

shape3

Een hartvormig gezicht kan ook veel verschillende hoeden hebben. Wanneer je een hartvormig gezicht hebt is het wederom goed om verschillende soorten hoedjes te passen zodat je zelf kan zien wat jou het beste staat. Het is wel goed om een hoed te kiezen met een niet te grote maar ook zeker niet een te smalle flap, door een gemiddelde rand te kiezen is je gezicht goed in evenwicht…

shape4

Ten slotte nog de vierkante gezichtsvorm, de mooiste hoeden voor jouw gezicht zijn die met een deukje. En welke hoed voldoet hieraan, precies de fedora hoed. Deze hoedjes zijn volop verkrijgbaar dus je hebt genoeg keuze…

shape5Hopelijk vonden jullie dit een handig artikel. Wat vind jij van de hoeden trend en welke hoed is voor jouw gezichtsvorm het mooist?

 

94 Comments on Welke hoed past bij jouw gezichtsvorm?

 1. Beautydagboek
  30 september 2014 at 09:10 (8 jaar ago)

  Ik vind hoeden heel erg leuk! Alleen weet ik nog niet zo goed bij welke gelegenheid ik het moet dragen, dus daar moet ik nog aan werken, haha. Mooie hoeden zitten er tussen!

 2. femketje
  30 september 2014 at 12:46 (8 jaar ago)

  handig artikel 😀

 3. Jana
  1 oktober 2014 at 12:02 (8 jaar ago)

  Heel handig artikel :)!

 4. Chris
  1 oktober 2014 at 17:09 (8 jaar ago)

  Draag eigenlijk nooit hoeden, maar ze zijn wel erg leuk. Zal er binnenkort weer eens 1 uit de kast halen. Leuke post!

  X Chris

 5. Mara
  3 oktober 2014 at 23:19 (8 jaar ago)

  Leuk, ik ben gék op hoedjes. Heb een vierkant gezicht, maar kom eigenlijk weg met bijna alle soorten hoedjes, ik schijn echt een hoedenhoofd te hebben haha. Alleen die kleine fedora hoedjes vind ik niet zo mooi staan, misschien ook omdat ze in verhouding klein zijn (ik ben ruim 1.80)