Kledingtips voor een ‘appelfiguur’

Paar weken terug kon je op mijn blog ‘kledingtips voor een peerfiguur‘ lezen en een week daarvoor was de ‘zandloperfiguur‘ al aan de beurt. Het leek mij namelijk wel leuk en informatief om jullie kledingtips te gaan geven. Bij deze tips kijk ik niet zo zeer naar een stijl maar meer naar de verschillende ‘figuren’. Elke vrouw heeft namelijk een ander soort figuur en je kunt allerlei trucjes toepassen om je lichaamsvorm op het meest voordelig uit te laten komen. De verschillende figuren die ik nog ga ‘behandelen’ in dit vaste item zijn: Appel, driehoek, en rechthoekfiguur. Vandaag geef ik jullie tips voor meiden/vrouwen met een appelfiguur..

Vrouwen met een appelfiguur hebben vaak mooie slanke benen en smalle heupen. Vaak slaat het lichaam het vet rondom de middel op en vaak hebben vrouwen met dit figuur wat grotere borsten en wat bredere schouders. Het bovenlichaam is dus iets ‘groter’ dan het onderlichaam. Voorbeelden van beroemdheden met een appelfiguur zijn: Hillary Duff en Jessica Simpson, twee prachtige vrouwen!

Zoals bij elk figuur, geldt ook voor dit figuur, kun je allerlei trucjes toepassen om je figuur er nog beter uit te laten komen. Kies voor kledingstukken die zorgen dat je lichaam net wat meer in balans is. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je je lichaam gaat verstoppen onder vormloze kleding en daarom heb ik wat leuke tips voor jullie aan de hand van wat voorbeeld kledingstukken…

1) Een tuniek zoals deze is een mooi voorbeeld van een top die je fantastisch goed staat! Dit model valt lekker ruim rondom de buik zonder dat het er ‘slobberig’ uitziet. Leuk te combineren met een skinny en een paar hoge hakken. 2) Kies een jas uit die wijd uit loopt, zo lijken je heupen namelijk optisch wat breder en daardoor lijkt je lichaam wat meer in balans. Er zijn heel veel trenchcoats en andere langere model jassen die wijd uitlopen, dus keuze genoeg. 3) De winkels hangen vol met oversized t-shirts en dit is een ideale trend voor meiden met een appelfiguur. Het t-shirt hierboven is perfect. Je creëert namelijk een klein beetje een decollete, en rondom de buik en rug valt het shirt lekker ruim. 4) Mooie slanke benen worden nog mooier door het dragen van hoge hakken. Kun je niet op hakken lopen, geen nood want omdat je al hele mooie slanke benen hebt kun je eigenlijk elke soort schoen ‘hebben’!

Ten slotte heb ik nog wat handig tips…

 • Je buik is waarschijnlijk niet het lichaamsdeel waar je de nadruk op wilt leggen. Kies dan ook vooral voor wat ruimvallende topjes en blouses. Gelukkig is oversized helemaal hip dus je vind op dit moment genoeg ruimvallende kleding.
 • Een klein beetje decolellete kan heel mooi zijn voor vrouwen met een appelfiguur. Het zorgt er namelijk voor dat je borsten iets minder groot ‘ogen’ waardoor je lichaam meer in balans lijkt te zijn.
 • Vermijd vooral hooggesloten blousjes en truien, hierdoor lijkt je bovenlichaam namelijk nog ietsjes groter.
 • Hemdjes met brede bandjes kun je het beste vermijden. Hierdoor lijken je schouders nog breder omdat ze zo heel erg benadrukt worden.
 • Blazers met veel schoudervulling kun je ook beter laten hangen. Gelukkig zijn er ook heel erg veel jasjes zonder schoudervulling te vinden, bijvoorbeeld de leuke bikerjackets die je nu overal ziet!
 • Jij hebt super mooie slanke benen, dus laat zien die benen! Draag bijvoorbeeld een leuke short, jurkje of rokje. Wil je echt je benen goed uit laten komen, kies dan voor een paar killerheels!
 • Kies het liefst voor onderkleding met een lage taille. Een hoge taille, bijvoorbeeld een taillerok kan je buik nog iets ‘boller’ laten lijken en benadrukt de buik ook iets meer dan kleding met een lage taille.
 • Koop vooral niet een te kleine broek. Doordat vrouwen met een appelfiguur sneller vet rondom de buik en rug opslaan, krijg je door een te kleine broek al snel het ‘muffin top’ effect en dat is niet heel charmant.
 • Qua jeans kun je eigenlijk alles hebben, vrouwen met een appelfiguur hebben namelijk mooie slanke benen en heupen.

Ik hoop dat jullie weer wat aan mijn tips hebben en over twee weken lees je alles over een ‘driehoekfiguur’…

111 Comments on Kledingtips voor een ‘appelfiguur’

 1. Loreanne
  14 maart 2012 at 15:26 (11 jaar ago)

  Ah, ik vind dit zo handig, volgens mij voldoe ik wel aan het appelfiguur, op de brede schouders na dan!
  Bedankt voor je tips!

 2. Samantha
  14 maart 2012 at 15:52 (11 jaar ago)

  Ik vind de tips erg leuk, maar ik weet niet zo goed van mezelf welk figuur ik heb, haha.

 3. Esmay
  14 maart 2012 at 16:03 (11 jaar ago)

  Oh handy tips! ^^
  Ik vind dat bloesje op je collage errrug tof. <3

 4. Dieuwertje
  14 maart 2012 at 18:10 (11 jaar ago)

  Waar zijn die schoenen van? ze zijn echt zooooo leuk!! (ik laat niet zo vaak een reactie achter, maar geniet wel erg van je site!)

 5. AnnaSophia
  14 maart 2012 at 18:32 (11 jaar ago)

  Love the shoes!

 6. Tessa
  14 maart 2012 at 18:40 (11 jaar ago)

  Leuk artikel! Leuke kleding en tips. Alleen zulke bloesjes/ tuniekjes moet je met wat vollere borstpartij wel uitkijken dat het elastiek niet te veel omhoog kruipt, dan lijk je namelijk extra “vol”…. En dat is nou net niet de bedoeling. Omlaag trekken dus!

 7. Lie
  14 maart 2012 at 19:13 (11 jaar ago)

  Leuke tips weer!

 8. Cynthiiaa
  14 maart 2012 at 20:21 (11 jaar ago)

  Fijne tips, het is handig dat je over fashion schrijft, althans voor mij! Op het modegebied ben ik echt een nerd. xD Goede tips!

 9. Ruth
  15 maart 2012 at 11:39 (11 jaar ago)

  Handig weer 🙂 Dat lange shirtje vind ik een hele goede tip!

 10. toadette
  24 maart 2012 at 19:44 (11 jaar ago)

  Ik ben het niet geheel eens met de lage taille. Als je een klein buikje heb kun je beter hoge taille broek of gewone jeans aantrekken want dan word dat buikje goed weg gewerkt ;)! (Ik doe dit al jaren en jaren) Lage taile broeken moet ik altijd omhoogtrekken en dat is echt niet sexy zo’n buikje erover heen ;)! Maarja iedere appel is een andere appel denk ik dan maar ;)!

 11. roos
  28 maart 2012 at 15:32 (11 jaar ago)

  Lastig, ik heb echt geen idee wat ik ben, volgens mij ben ik een combinatie van de appel en de peer.
  Ik heb namelijk brede schouders, grote borsten, een normale/stevige buik, volle heupen en billen en vrij stevige benen..

 12. wendy
  7 januari 2013 at 15:46 (10 jaar ago)

  ik ben een appel en heb rode schoenen en weet niet wa ik daar moet op aan doen kan er mijn iemand helpen

 13. Jacqueline
  27 februari 2013 at 16:23 (10 jaar ago)

  een goede ,leuke site veel tips: maar dan kom het! ga je shoppen geen van die kleding voor appel figuren en vooral de buik.. .alles is smalle mode!! werkelijk alle leuke en vlotte winkels is smal ingesteld. alleen maar voor de jeugd met iets ouderen wordt geen rekening gehouden,. Ben niet van plan om positiekleding aan te doen : want daar kom het op neer en daar wordt ik zeer boos om vooral die kleding ontwerpen