Zoals elk jaar komt The Body Shop met speciale producten voor de feestdagen. Dit jaar hebben ze ook weer een aantal nieuwe producten en ik ga vandaag aan jullie de ‘Golden Brown Smoky eyes kit’ laten zien. Een prachtig palette met vier verschillende kleuren oogschaduw, een kohl potloodje en een kwastje. De kleuren van het palette zijn echt prachtig en ik kan daar zeker weten mooie looks mee maken. Voor een review + swatches lees je snel verder…

Dit is wat The Body Shop zelf zegt over o.a. de ‘Golden Brown Smoky eyes kit’…

Het is tijd om te schitteren en te stralen! Deze winter komt The Body Shop met Prêt-à-party, een nieuwe en special edition make-upcollectie in de hipste kleuren van het seizoen, verkregen uit Community Fair Trade-ingrediënten.

“De winter van 2011 draait om smoky eyes, glanzende lippen en glinstering! Dankzij Prêt-à-Party is het ongelooflijk eenvoudig geworden om zelf een rode-loper-look te creëren – ideaal voor al die geweldige feestjes.”

Het palette is verkrijgbaar in goud en zilver en bevat Community Fair Trade-maroela-olie uit namibië, het paletje zit verpakt in een doosje gemaakt van alleen FSC-hout. Ik heb de gouden versie ontvangen en toevallig is dit ook mijn favoriet, bruin en goud staat namelijk goed in combinatie met blauwe ogen.

Om het palette zit een kartonnen verpakking en het doosje vind ik er erg leuk uitzien. Je ziet ook aan de buitenkant door een opening het kwastje en het potloodje. Het palette zelf ziet er ook echt prachtig uit. Een glanzend doosje met een gouden horizontale streep. Ik krijg meteen een ‘luxe’ gevoel bij het zien van het doosje en het past ook zeker goed bij aankomende feestdagen. Wanneer je het doosje open klapt, wat overigens gemakkelijk gaat, zie je vier mooie kleuren, een vakje voor het kwastje, het potloodje en een spiegel. Op de achterkant van het kartonnen doosje zie je een stap voor stap ’tutorial’ hoe je een smokey eye kunt maken met de kleurtjes uit het paletje.

De kleuren oogschaduw zijn allemaal mooi op elkaar afgestemd. Zo zitten er twee bruine tinten in en twee lichtere kleuren die ideaal zijn om als highlighter te gebruiken. Wat mij meteen opviel is dat ze allemaal een beetje een andere structuur hebben en daardoor ook verschillend zijn qua finish. De bovenste twee kleuren zijn hetzelfde qua structuur, en zitten een beetje tussen poeder en cream oogschaduw in. De donker bruine kleur, links onderin, is poederachtig. De licht gouden highlighter, rechts onderin, is een cream oogschaduw. De oogschaduw werken alle vier heel fijn, dit komt vooral omdat ze niet poederig zijn en omdat ze goed gepigmenteerd zijn. Je kunt met deze kleurtjes alle kanten op. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om er een smokey eye mee te maken, maar je kunt er ook prima een rustige ooglook mee maken.

Het potloodje en het kwastje vind ik een leuke toevoeging, al zou ik het zelf niet heel snel gaan gebruiken. Het kwastje is eigenlijk prima van kwaliteit, toch pak ik gewoon liever mijn eigen kwasten. Het potloodje vind ik persoonlijk wat minder fijn, deze is namelijk nogal hard en ik hou meer van de wat meer creamy kohl potloden.

Hierboven zie je de kleuren allemaal nog even van dichtbij, als je goed kijkt kun je ook wel zien dat ze verschillende structuren hebben. Hieronder zie je de swatches en ik ben onder de indruk van de pigmentatie.

Conclusie: Ik vind de ‘The Body Shop Golden Brown Smoky eyes kit’ een hele mooie en fijne make-up palette. De verpakking ziet er sjiek uit, de kleuren zijn goed op elkaar afgestemd en goed gepigmenteerd, werkt fijn en je kunt er veel kanten mee op. Dit paletje vind ik zeker een leuke toevoeging aan mijn stash en ik ga de kleurtjes dan ook vaak gebruiken. Deze week kun je op mijn blog ook nog een ooglook zien gemaakt met dit palette.

The Body Shop ‘Golden Brown Smoky eyes kit’ ligt vanaf nu in de winkels en is ook al online verkrijgbaar. Het palette kost €27,- en hiervoor krijg je 8 gram oogschaduw wat dan omgerekend ongeveer 6 Euro is per oogschaduw. Voor meer info over deze kit, ga je naar www.thebodyshop.nl.