Review: Sleek Nude Collection Oogschaduw Palette ‘Au Naturel’

Toen ik hoorde dat Sleek met een Nude collectie zou komen, was ik meteen enthousiast. Ik hou heel erg veel van naturelle tinten en dan vooral om ooglooks mee te maken. Bij het zien van het Divine Sleek palette op het internet werd ik nog enthousiaster want er zaten super mooie bruine tinten in. Een tijdje geleden ontving ik het palette en eerlijk gezegd ben ik een beetje teleurgesteld…

Het Sleek ‘Au Naturel’ palette ziet er exact hetzelfde uit als alle andere Divine palettes. Een mat zwart doosje met glimmende letters. Ook zit er een doosje om het palette heen en zo kun je zien dat het gaat om de Nude Collection. In het palette zitten twaalf verschillende kleuren en deze zijn voornamelijk mat, er zitten maar een paar kleurtjes in met shimmer. Eigenlijk ben ik altijd heel enthousiast over de producten van Sleek en dan vooral de palettes. Maar ik weet ook dat meestal de matte kleuren van Sleek minder gepigmenteerd zijn dus ik had al een beetje een naar voorgevoel. En mijn gevoel was helaas juist…

De bovenste rij bestaat uit allemaal matte kleuren, behalve de meest rechtse kleur want deze heeft shimmer. De matte kleuren zijn echt slecht gepigmenteerd. Eigenlijk nog slechter dan ik had verwacht en dit zie je ook wel aan de swatches. De swatches zijn gemaakt zonder een basis en ik heb natuurlijk wel een hele lichte huid dus je ziet niet heel veel contrast. Maar toch vind ik dat de pigmentatie slecht is en de kleuren zijn ook heel erg poederig. Voor sommige swatches heb ik ook meerdere laagjes over elkaar heen gedaan.

De onderste rij is gelukkig al stukken beter, maar ik krijg er geen WOW gevoel van. Hier zitten ook wat meer shimmer kleuren in en deze zijn wel goed gepigmenteerd. Deze kleuren zijn ook vrij poederig maar dit is eigenlijk altijd zo bij de Sleek palettes en dit vind ik normaal gesproken ook het enige nadeel. De donkere kleuren zijn dus een stuk beter gepigmenteerd en hier kun je dus ook best wel een mooie ooglook mee maken. Alleen je kunt met dit palette niet echt mooie naturelle looks maken terwijl dat juist volgens mij de bedoeling is.

Zoals ik al in het begin zei, ben ik altijd enthousiast over de Sleek palettes. Ze zijn betaalbaar en de kleuren zijn altijd goed gepigmenteerd. Helaas is dit palette gewoon heel slecht, beter kan ik het niet maken. Ik zou dit palette dus ook echt willen afraden. Als je graag een Sleek palette wil met naturelle tinten dan zou ik zeker weten voor de ‘Oh So Special’ palette gaan van Sleek, deze is gewoon heel fijn! Mocht je toch graag dit palette willen hebben, bijvoorbeeld voor de onderste kleuren, dan kun je deze o.a. kopen bij Enchantra en Boozyshop en dit palette kost rond de €7,95. Het palette zit in de Nude Collection van Sleek en deze collectie heeft ook nog een ‘Pout Polish’ en een blush.

Hebben jullie dit palette ook en wat vind je ervan en zouden jullie met dit palette ook nog graag een ooglook willen zien?

91 Comments on Review: Sleek Nude Collection Oogschaduw Palette ‘Au Naturel’

 1. Elisa
  27 september 2011 at 13:58 (11 jaar ago)

  mijn zusje heeft de oh so special palette, die vind ik wel echt heel fijn en mooi!

  • Sanne van Huis
   27 september 2011 at 18:13 (11 jaar ago)

   Die vind ik ook echt een stuk een mooier πŸ™‚

 2. Sureyya
  27 september 2011 at 14:01 (11 jaar ago)

  aargh hoe spijtig! de kleuren zijn nochtans perfect voor een nude palette. Maarja ik denk dat je voor die prijs niet altijd topkwaliteit kan verwachten πŸ™

  • Sanne van Huis
   27 september 2011 at 18:14 (11 jaar ago)

   Klopt, het is natuurlijk heel budget en dan is het niet heel raar als de kwaliteit niet zo goed is. Maar Sleek heeft normaal gesproken zulke fijne palettes, dat deze wel heel erg tegenviel…

 3. Kimberly
  27 september 2011 at 14:17 (11 jaar ago)

  Ik was erg enthousiast toen ik las dat dit palette kwam, maar sinds ik de swatches heb gezien, laat ik hem toch maar aan me voorbij gaan..

 4. rianne
  27 september 2011 at 14:22 (11 jaar ago)

  oh balen, ik heb hem dus net besteld haha! Nouja, jammer dan πŸ˜‰

  • Sanne van Huis
   27 september 2011 at 18:14 (11 jaar ago)

   De onderste rij is in ieder geval wel mooi πŸ™‚

 5. Suus
  27 september 2011 at 14:53 (11 jaar ago)

  Hmm jammer inderdaad. Ik heb zelf de pout polish van deze collectie en die valt me eigenlijk ook tegen, zit totaal geen kleur aan.

 6. Mirjam
  27 september 2011 at 15:02 (11 jaar ago)

  Ik heb dit palette ook en ik ben er eigenlijk heel tevreden mee! Als je de bij de bovenste rij een paar laagjes oogschaduw aanbrengt vind ik het hele mooie, naturelle kleuren voor het ooglid. En met de onderste kleuren kun je heel goed diepte creeeren. Ik vind het een fijn pallete voor gewone, simpele dagelijkse looks! πŸ˜€ Ben benieuwd naar een look hiervan van jou! πŸ˜‰

  • Mirjam
   27 september 2011 at 15:07 (11 jaar ago)

   Ik gebruik er trouwens ook nog een witte basis onder, zo worden de kleuren ook nog wat intenser! πŸ™‚

 7. DesirΓ©e
  27 september 2011 at 15:13 (11 jaar ago)

  Ik vind hem te nude zeg maar…

 8. Amber
  27 september 2011 at 15:58 (11 jaar ago)

  Jammer, ik zal heel erg te twijfelen of ik deze ook niet zou gaan kopen. Ik houd ook heel erg van nude kleurtjes. Ik heb zelf het oh so special palette en daar ben ik heel enthousiast over. Ik ga er nog eens goed over nadenken…

 9. Josephine
  27 september 2011 at 16:48 (11 jaar ago)

  De laatste rij is echt mooi!

 10. femketje
  27 september 2011 at 16:59 (11 jaar ago)

  super mooi palette πŸ˜€

 11. Milou
  27 september 2011 at 17:45 (11 jaar ago)

  Wat jammer dat het palette tegenvalt! Ik ben op zich nog wel benieuwd naar een ooglook hoor πŸ™‚

  • Sanne van Huis
   27 september 2011 at 18:15 (11 jaar ago)

   Die gaat er denk ik ook nog wel komen, gewoon een nude look πŸ™‚

   • Milou
    27 september 2011 at 23:16 (11 jaar ago)

    Leuk! Ben benieuwd! πŸ™‚

 12. Romy
  27 september 2011 at 19:09 (11 jaar ago)

  Ik vind hem eigenlijk heel saai..

 13. Merel
  27 september 2011 at 19:22 (11 jaar ago)

  Ik heb hem ook. Ik vind hem wel mooi… maar dit is ook mijn eerste Sleek palette dus ik had nog geen vergelijk materiaal.

  • Sanne van Huis
   27 september 2011 at 20:44 (11 jaar ago)

   Andere Sleek palettes zijn wel beter qua kwaliteit/pigmentatie πŸ™‚

 14. charile
  27 september 2011 at 19:31 (11 jaar ago)

  Jammer dat hij tegenvalt. Ik zal hem zelf niet kopen omdat er vest veel donkere kleuren inzitten en daar houd ik niet zo van πŸ˜‰ Goede review verder!
  x

 15. Romy
  27 september 2011 at 19:36 (11 jaar ago)

  Ik heb hem ook en vind hem ook niet echt super. Fijne indruk als het je eerste product van Sleek is, haha =)

 16. Jennifer
  27 september 2011 at 20:04 (11 jaar ago)

  Dit zou echt een palette voor mij zijn! Ik vind het heerlijke kleurtjes en dit zou echt heel fijn zijn om met schaduwen te werken.

  • Sanne van Huis
   27 september 2011 at 20:46 (11 jaar ago)

   Met de donkere kleuren kun je idd wel mooie schaduwen creΓ«ren en het is een fijn palette als je heel naturelle look wilt.

 17. Cynthiiaa
  27 september 2011 at 20:48 (11 jaar ago)

  Mooie foto’s, gawd ik vind die Sleek palettes echt amazing!

 18. Fleur
  27 september 2011 at 21:52 (11 jaar ago)

  Ik had al gezien op een andere blog dat de pigmentatie tegenviel. Goed dat je een eerlijke review schrijft! Thanx! Ik heb het naket palet en dus zal ik ook niet snel en ander palet aanschaffen met naturel tinten. Wel lijkt het too faced palet me erg interessant. Die wil ik komende winter aanschaffen =)

 19. Nannick
  27 september 2011 at 21:52 (11 jaar ago)

  Jammer! Ik had er zoveel van verwacht maar nu kan ik wel extra happy zijn met mijn Oh so special palette ;D. Die gelukkig wel goed is (:

 20. Suzanne
  28 september 2011 at 10:43 (11 jaar ago)

  Teleurstelling!

 21. fre
  28 september 2011 at 15:26 (11 jaar ago)

  Wat jammer! Het zou echt een (byna) perfect pallette zijn geweest.

 22. xx_Patries_xx
  30 september 2011 at 20:58 (11 jaar ago)

  heel mooi pallette vind ik het..

 23. clarissa
  6 oktober 2011 at 17:41 (11 jaar ago)

  beetje laten reactie. Zit nml mega te twijfelen. Ik wil nml voor 5 dec een palette vragen (1 of 2 ) met veel bruine tinten. En bij cynthia vond ik de ooglook heel mooi ( en jij ook zag ik ha ha )
  Dus twijfel twijfel. ik wil iets met bruin en liefst geen matte kleuren of iig ook een paar met wat glitters (weet even niet hoe je dat noemt)
  Heb het idee dat alles altijd heel dof over komt bij mij. Nou wat een lang verhaal. Maar kan iemand me iig helpen. Thnx!

 24. Yasmin
  12 oktober 2011 at 23:11 (11 jaar ago)

  Dankje voor de review!
  Nu weet ik dat ik m niet ga kopen.
  Heb het Oh So Speciale palette al en zo te horen is die wel iets beter πŸ˜›