Tips over hoe jij jouw sneaker kunt rocken

Tips over hoe jij jouw sneaker kunt rocken

Sneakers zijn helemaal hot en tegenwoordig in iedere garderobe wel te vinden. Dat komt omdat sneakers natuurlijk erg lekker en comfortabel zitten, maar daarnaast ook goed te combineren zijn in diverse kleding stijlen. Een belangrijke tip om jouw sneaker te rocken is vooral: koop de goede maat. Sommige sneakers vallen wat smaller of juist breder, iedere pasvorm is anders. Je moet dus altijd een sneaker passen voordat je het gaat kopen. Houd er ook rekening mee dat sommige sneakers nog iets kunnen uitlopen qua pasvorm. Vraag hiernaar in de winkel om onaangename verrassingen achteraf te voorkomen.

Welke pasvorm past bij jouw voeten?

Je weet vast wel van jezelf of je brede voeten hebt of juist smalle voeten. Heb je geen van beide, dan zijn jouw voeten ‘normaal’. Maar naast de vorm van jouw voeten is het vooral belangrijk dat je de juiste maat koopt. Het kan best zijn dat je van het ene merk heren sneakers maat 44 hebt, terwijl je van een ander merk maat 45 moet hebben. Maattabellen zijn namelijk per merk verschillend, evenals de pasvorm. Koop je vaker bij hetzelfde merk, kun je er wel vanuit gaan dat je steeds dezelfde maat hebt. Maar als je eens een ander merk wilt proberen, is het verstandig om eerst een schoen te passen in de winkel. Op die manier kun je voelen hoe deze schoenen vallen en of ze bij jou passen. Daarnaast is het prettig als een sneaker een goede demping in de zool heeft en dat deze goed aansluit op je hiel. 

Sneakers stijlen met je outfit

Wist je dat je sneakers onder bijna iedere outfit kunt stijlen? Er zijn namelijk erg veel verschillende soorten sneakers, waardoor er altijd een exemplaar is die bij jouw outfit past. Er zijn ook kledingstukken die je met élke sneaker kunt combineren, namelijk onder spijkerbroeken heren. Ongeacht het model, de kleur en de pasvorm… iedere sneaker past hieronder. Dat maakt de spijkerbroek een fantastisch kledingstuk dat super makkelijk te combineren is. Het leukste is om onder een spijkerbroek met smalle pijpen hele opvallende sneakers te dragen. Opvallend in de zin van een felle kleur of juist een aparte vorm. Je kunt echt uitpakken met je schoenen, het is toch een van de eerste dingen die opvallen als je ergens binnen komt stappen.

Deze sneaker past bij jou

Je weet dat je honderden verschillende sneakers zijn en je zult ze vast niet allemaal even mooi vinden. Naast of je ze mooi vindt, zijn er ook modellen die juist wel of niet lekker zitten bij jou. Heb je brede voeten, ga je natuurlijk niet voor een smalle sneaker. Heb jij plattere voeten, dan kun je het beste kiezen voor een sneaker met een goede demping in de zool. Daarnaast kun je ook nog kiezen uit lage sneakers, maar ook uit hoge modellen. De hoge modellen zijn erg mooi, maar als dat niet prettig aanvoelt aan jouw enkels, kun je beter voor een ander model kiezen.