5 Tips voor slim omgaan met geld

5 Tips voor slim omgaan met geld

We weten allemaal, je geld kun je (helaas) maar één keertje uitgeven en daarom kun je het beste maar zo slim mogelijk omgaan met je geld. Nu alles duurder wordt, denk bijvoorbeeld aan de gasprijs, de zorgpremies en de benzineprijzen is het handig om na te denken hoe jij het beste met je geld om kan gaan. Hieronder heb ik een aantal tips voor je verzameld waar je hopelijk wat aan gaat hebben…

Heb inzicht in je financiën

Misschien een open deur, maar het is echt heel belangrijk om inzicht te hebben in je financiën. Het is belangrijk om te weten wat er aan geld binnenkomt maar ook wat er weer uitgaat. Hou het bij in een ouderwets huishoudboekje of maak een Excel sheet aan. Tegenwoordig hebben ook veel banken handige tools waarmee je in een oogopslag kunt zien hoe het gaat met je geld, wat komt er maandelijks binnen en waar geef je het allemaal aan uit. Door ook kritisch naar je uitgaven te kijken weet je ook al gauw waar je eventueel op kunt besparen. Check ook even je verzekeringen, veel mensen zijn zonder dat ze het weten dubbel verzekerd en dat is erg zonde van je geld.

Word een koopjesjager!

Door minder geld uit te geven, hou je automatisch meer over aan het einde van de maand. Je hoeft natuurlijk niet dingen in de aanbieding te kopen die je helemaal niet nodig hebt, ik heb het vooral over dingen die je toch altijd koopt. Neem bijvoorbeeld zoiets als wasmiddel, dit is iets wat je waarschijnlijk veel gebruikt dus wanneer dit in de aanbieding is kun je daar maar beter gebruik van maken. Je weet immers dat je wasmiddel het hele jaar gebruikt en dat het een goede “investering” is.

Beleg in Bitcoins

Slim omgaan met je geld is soms ook investeren of beleggen. Dit is misschien heel spannend om te doen maar mocht je wat financiële ruimte hebben dan is dit zeker het overwegen waard, soms moet je namelijk ook wat risico’s durven te nemen. Het is slim voor dat je een bitcoin wallet aanschaft, dit is eigenlijk hetzelfde als een bankaccount waar je de bitcoins op beheerd, je te verdiepen in wat bitcoin eigenlijk is en hoe het werkt. Op internet kun je genoeg vinden over dit onderwerp, Bitcoin Meester is ook een goede manier om eenvoudig, veilig en snel in crypto te kunnen handelen.

Reken jezelf niet rijk

Rood staan, een creditcard of achteraf betalen kan heel aantrekkelijk zijn maar is misschien niet heel slim. Vooral als je iedere maand nét wat te weinig geld overhoudt. Het zorgt er ook voor dat het minder duidelijk is wat je nog aan bedragen hebt openstaan en al gauw vul je het ene gat met het andere op, waardoor je uiteindelijk achter de feiten zult aanlopen.

Kennis is macht!

Ten slotte, kennis is macht! Deze vlieger gaat ook zeker op wanneer het aankomt op zaken zoals geld. Koop bijvoorbeeld een boek over dit onderwerp, bijvoorbeeld boeken zoals; Miljonair met een gewone baan, Blondjes beleggen beter of Koop je rijk. Ook op het wereldwijde web is natuurlijk genoeg te vinden over dit onderwerp en trek vooral eens een dagdeel uit om je te verdiepen in, hoe slimmer om te gaan met je geld.