Omdat je nooit te oud bent om te leren!

Omdat je nooit te oud bent om te leren!

In 2014 besloot ik een studie te gaan doen, namelijk voor doktersassistente. Maar toen kreeg ik de diagnose PCOS en daarnaast werd er een tumor gevonden op mijn eileider. Ik had mij boeken al binnen en was klaar om te starten. Toch besloot ik te stoppen en mij te focussen op mijn gezondheid en onze kinderwens. Inmiddels zijn we alweer ruim zes jaar verder en heb ik inmiddels twee prachtige kinderen en een fijn gezin. Alles loopt goed en stabiel in mijn leven, met af en toe nog wat last van mijn angst maar het beheerst gelukkig niet meer compleet mijn dagelijkse leven. Omdat ik de laatste tijd heel veel bezig ben met mijn eigen geluk en wat ik hiervoor nodig heb, vond ik het ook tijd worden om mijn droom na te jagen. De opleiding tot doktersassistente bleef namelijk in mijn hoofd zitten en het lijkt mij oprecht een topbaan! Beter ergens spijt van hebben omdat je het hebt gedaan, dan spijt hebben van iets wat je niet hebt gedaan…

quote10

Sinds deze week ben ik met de studie gestart en ik ben ontzettend gemotiveerd. Omdat ik een gezin heb, is het voor mij niet haalbaar om deze studie via reguliere onderwijs te volgen en daarom koos ik voor een thuisstudie. Na het behalen van deze studie krijg ik een erkend diploma en kan ik als het goed is aan de slag gaan als doktersassistent. Maar zo ver is het natuurlijk nog lang niet, ik moet eerst nog flink de boeken induiken, praktijklessen volgen, examens afleggen en een heleboel uren stage lopen met alle bijbehorende verslagen en opdrachten. Ik ben erg benieuwd hoe dit zal gaan, aan mijn motivatie kan het in ieder geval niet liggen!

De reden dat ik op deze leeftijd nog ga beginnen met een studie, is eigenlijk heel simpel. Ik heb namelijk wel een diploma gehaald (mbo manager wonen niveau 4), maar mijn interesse ligt niet meer in deze sector. De zorg is iets wat mij altijd heel erg heeft aangetrokken en ik ben ook niet helemaal ‘nieuw’ hierin. In het verleden heb ik namelijk 1,5 jaar hbo v gedaan en al de nodige werkervaring opgedaan. Toch vind ik in de zorg werken, bijvoorbeeld in een verpleeghuis of ziekenhuis, lichamelijk erg zwaar en zie ik mijzelf dit niet dag in dag uit doen. Wat ik mijzelf wel zie doen is werken in een dokterspraktijk waar je ontzettend veel verschillende taken hebt. Daarnaast is het ook nog eens een schaarste beroep en kun je het heel makkelijk part-time doen, wat uiteindelijk de bedoeling is. Ik zie mijzelf namelijk niet, wanneer beide kinderen naar school gaan, iedere dag thuiszitten. Maar ik wil wel iets doen wat ik echt leuk vind, iets doen wat ik iedere dag met plezier doe en niet dat ik elke dag met een vervelend gevoel naar mijn werk ga. Genoeg redenen dus om weer de boeken in te duiken, ik ben erg benieuwd wat mij allemaal nog te wachten staat!