North Sails in samenwerking met Prada

North Sails in samenwerking met Prada

Over het merk North Sails heb ik nog niet eerder geschreven maar vandaag komt hier verandering in, ik wil jullie namelijk graag wat meer vertellen over een mooie samenwerking met North Sails en Prada. Zij hebben namelijk een collectie uitgebracht speciaal voor de America’s Cup. Dit is een legendarische en internationale zeil sportwedstrijd die wereldwijd bekend is en deze twee mooie merken hebben de handen ineen geslagen voor een hele speciale collectie.

Maar eerst zal ik even wat meer over het merk North Sails vertellen want zoals ik al aangaf, ik heb over dit merk nog niet eerder geschreven. Ik was eigenlijk in de veronderstelling dat je alleen in Amerika dit merk kon kopen, maar het blijkt dat ze een Nederlandse webshop hebben die boordevol staat met sportieve kleding voor zowel heren, dames en kinderen. Het merk North Sails is opgericht in 1957 door de Amerikaanse zeiler en Olympisch goudenmedaillewinnaar Lowell North. Naast fanatiek zeiler was hij ook een ingenieur en deze kennis kon hij goed toepassen voor de zeilsport om beter én sneller te worden dan de rest. Wat ook nog heel leuk is om te vertellen is dat het bedrijf 1% doneert van de omzet aan de Ocean Family Foundation en ze zijn tevens druk bezig met verduurzaming van hun merk. Zo gebruiken ze o.a. gerecycled plastic en upcycled en biologisch katoen voor de kleding, een hele goede zet wat mij betreft!

North Sails is zeker voor de sportieveling een geweldig merk omdat ze kleding en accessoires hebben in een sportieve stijl, van broeken tot aan mooie blouses. Vooral de blouses vind ik heel erg mooi en deze zullen zeker niet misstaan in de zomer boven een leuke jeans short. Ook de zwemkleding ziet er erg goed uit, ze hebben ontzettend veel leuke bikini’s en badpakken en ik heb al wat favorieten gespot. In de webshop zag ik ook hele stoere kleding en accessoires voor jongens, van sportieve petjes tot aan leuke sweaters. De kleding is vaak gemaakt van wind- en waterdicht materiaal en hierdoor ook heel geschikt voor de watersport.

northsails1

northsails4 northsails3 northsails2

Het merk North Sails is naast wereldwijd leider in het zeilmaken, lifestylekleding en performance-uitrustingen, ook oceanenambassadeur en voert actie tegen plasticvervuiling. Ze zijn dan ook erg trots om ‘Official Clothing Partner’ te zijn van de 36e editie van de America’s Cup presented by Prada. Deze samenwerking kwam tot stand door o.a. de lange geschiedenis die het bedrijf kent en de passie en kennis die ze hebben op het gebied van zeilmaken. De collectie bestaat uit verschillende items voor dames, heren en kinderen en is gemaakt van gerecyclede materialen. In de collectie zit bijvoorbeeld een 3-laagse Newport-jas, de jas ademt nog wel maar is tevens wind- en waterdicht door de warmgelaste naden. Ook zit er een bodywarmer in het assortiment met een Repreve-voering gemaakt van gerecyclede materialen van o.a. plastic flessen, hoe bijzonder en goed is dat? Hierboven zie je trouwens een selectie uit de collectie.

Ik ben heel erg benieuwd of jij het merk ‘North Sails’ al kende en wat je van de samenwerking vindt?