Welke tuinmeubeltrend past bij jouw tuin?

Inmiddels weten jullie vast en zeker wel dat ik ga verhuizen. We hebben een huis gekocht en zullen begin september gaan verhuizen, hier heb ik zoveel zin in en ik kan niet wachten! We gaan van een tussenwoning naar een 2-onder-1-kapwoning en niet alleen qua huis gaan we erop vooruit, ook de tuin is een stuk groter. We hebben nu een tuin van ongeveer 40 vierkante meter en straks hebben we er eentje van maar liefst 800 vierkante meter, dat wordt dus flink tuinieren maar ook heerlijk genieten. Ook moeten we nieuwe tuin meubelen kopen, we hebben namelijk nu een klein formaat loungeset maar het mag allemaal wel wat groter. Ik ging dus alvast op zoek naar mooie nieuwe tuinmeubelen en kwam allerlei trends tegen die ik graag met jullie wil delen…

natuurlijk1

Natuurlijke materialen zoals hout, rotan en bamboe

De eerste trend is eigenlijk ook direct mijn favoriet, namelijk tuinmeubelen gemaakt van natuurlijke materialen. Denk dan aan hout, bamboe en rotan maar ook aan kussens gemaakt van linnen en katoen. Meubelen voor buiten gemaakt van natuurlijke materialen geven een warme uitstraling aan je tuin en combineert uiteraard ook prachtig met grote groene planten. Nadeel is wel dat meubelen gemaakt van natuurlijke materialen wat meer onderhoud nodig heeft. Maar als je de meubelen in de winter naar binnen brengt, ga je zien dat je er lang plezier van kunt hebben.

tuinmeubelen2

Strak en praktisch

Ook een trend die je veel ziet is ‘strak en praktisch’. Denk dan aan tuinmeubelen bijvoorbeeld gemaakt van materialen zoals kunststof en metaal. Deze tuinmeubelen geven een strak uiterlijk aan je tuin en passen goed bij een modern huis en tuin. Ik vind vooral de loungebanken gemaakt van metaal in combinatie met dikke kussens erg mooi. Door de combinatie metaal en stof, krijgt het geheel niet een té kille uitstraling en je kunt er ook voor kiezen om accessoires toe te voegen voor wat extra ‘warmte’. Wat ook heel fijn is, is dat deze tuinmeubelen weinig onderhoud nodig hebben en ook heel gemakkelijk schoon te  maken en houden is.

tuinmeubelen3

Comfortabel net als in huis

Ik heb het al wel eens eerder genoemd in een ander artikel, het is namelijk een mega trend om je tuin onderdeel te maken van je huiskamer. Je trekt bij wijze van de stijl van je huis, maar ook het comfort door naar je tuin. Denk dus aan prachtige loungebanken met heerlijk zachte kussens, vloerkleden op de grond en veel leuke accessoires om meer sfeer te creëren. Zet bijvoorbeeld ook een grote buiteneettafel neer en kleed deze mooi aan zodat je ook heerlijk buiten kunt eten met het comfort van binnen.

De bovenstaande trends waren voor mij het meest opvallend en vind ik ook de leukste. Ik ben heel benieuwd welke van de trends jij het mooiste vindt en wat het beste bij jouw tuin past. Laat het mij vooral weten bij de comments.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Comment *