Jassen trends voor het najaar 2016

Jassen trends voor het najaar 2016

Langzaam maar zeker wordt het kouder en duurt het niet lang meer dat je zonder jas naar buiten kan. De winkels hangen op dit moment bomvol met leuke herfst en winterjassen en ik heb al een aantal belangrijke trends op jassen gebied gespot. Want wat zijn nou de jassen trends voor het najaar van 2016, dat lees je hieronder…

De ‘bomber jacket’ was in het voorjaar al hip en blijft dit najaar ook een trend, uiteraard wel wat meer gevoerd zodat de jas lekker warm is. De bomber jackets heb ik gezien in verschillende tinten, vooral zwart, donkerrood, khaki en donkerblauw zijn populaire kleuren. Deze jasjes zijn ook heel tof in combinatie met patches. De bomber jacket is wat mij betreft een ideale tussenjas, misschien te koud voor de winter maar perfect voor een herfstige dag!

bomber

1. Topshop €89,- / 2. Primark €21,- / 3. Esprit €89,99

De ’trenchcoat’ is denk ik één van de meest tijdloze jassen die er bestaat. Elke seizoen komt deze jas weer terug en is dus ook een goede investering. Deze jas is klassiek en kun je op talloze manieren combineren. De trenchcoat staat leuk in combinatie met een jeans en gympen maar kan ook net zo goed gecombineerd worden met een jurkje en hoge hakken.

trench

1. Esprit €129,99 / 2. Miss Selfridge €82,- / 3. Chic Wish €72,-

Ook de ‘oversized jas’ is een nog steeds graag geziene kledingstuk. Ga bijvoorbeeld voor een mooie oversized mantel gemaakt van een wolmix en maak hiermee een statement. De jas heb je in vele uitvoeringen, van oversized mantels tot aan grote colbert achtige jassen met grote kragen, effen of met een ruitje. Ook deze jas is een fijn kledingstuk om mee te combineren, staat tof op een spijkerbroek maar misstaat ook zeker niet boven een pantalon.

jassen1

1. Esprit €119,99 / 2. Esprit €219,- / 3. Primark €25,-

Merken zoals Miu Miu en Burberry lieten op de catwalks voor het najaar verschillende militairy/navy jassen zien. Deze trend zie je ook bij de ‘gewone’ merken/winkels maar dan gelukkig een stukje goedkoper. Deze jassen zijn vaak gemaakt van wol en hebben uiteraard een opvallend dubbelrij knopen.

mil

1. Primark €30,- / 2. Withchic.com €52,- / 3. River Island €147,-

Zoals je hierboven hebt kunnen zien is een grote diversiteit aan jassen, voor ieder wat wils. Een merk die mij overigens blij verrast heeft is Esprit. Esprit heeft voor dit najaar erg mooie jassen in het assortiment gemaakt van luxe materialen, bijvoorbeeld gekookte wol. En ga je voor een tijdloos variant dan kun je heel wat jaren met je winterjas vooruit en is het ook minder erg om hier wat meer geld aan uit te geven. Hier kun je de gehele jassen collectie van Esprit bekijken. Ik benieuwd welke van de bovenstaande trends jouw favoriet is?