De grootste beautyblogs van de wereld

De grootste beautyblogs van de wereld

Op dit blog kun je natuurlijk altijd terecht voor de laatste trends op het gebied van beauty. Mijn artikelen lopen uiteen van productreviews over de Catrice Bronzing Highlighter Pen tot de leukste adventkalenders. Toch geef ik toe ook wel eens inspiratie te halen uit beautyblogs vanover de hele wereld. Wanneer ik iets dan niet helemaal begrijp, gebruik ik het online-woordenboek Woxicon en vervolgens weet ik exact waar ze het over hebben. In deze blogpost zet ik een aantal van de grootste beautyblogs in de wereld voor je op een rijtje.

Temptalia

Blogger Christine Mielke verzon het woord temptalia in haar tienerjaren en refereert daarmee naar een perfecte vrouw die zowel slim, sexy als zelfverzekerd. Op haar website vind je veel informatieve reviews en tutorials die je niet alleen vertellen wat je het beste kunt kopen, maar ook op welke manier je de producten het beste kan gebruiken. Ze probeert de producten veelal zelf uit en toont daarmee aan dat ze weet waar ze het over heeft.

The Beauty Brains

The Beauty Brains is een blog waarin een groep cosmetica onderzoekers antwoorden geeft op vragen van de lezers. Het zijn dus cosmetica experts die op een eenvoudige, wetenschappelijke manier antwoorden geven op beauty vragen. Ze schrijven onder andere over welke chemicaliën een bepaald product gebruikt worden, hoe producten getest worden en wat de rol van advertising in het geheel is.

Musings of a Muse

De redacteur van deze website, die ook wel bekend staat als The Muse, is een zelfbenoemde cosmetica junk met meerdere dagelijkse posts om dat te bewijzen. Op de website staan ontzettend veel beauty producten, van producten die je in de lokale supermarkt kunt vinden tot moeilijk te verkrijgen items.

Makeup Bag

Het blog van Erika Valente is door Women’s Wear Daily tot een van de 10 beste beauty blogs verkozen. Op de website staat ongelooflijk veel informatie over beauty producten, waarbij ze zelfs de mannen niet vergeet.

The Makeup Girl

The Makeup Girl is Lianne Farbes, een beauty professional met meer dan 20 jaar ervaring in de beauty wereld. Wanneer Lianne blogt, zullen er altijd mensen zijn die het lezen. Van de laatste producten tot klassiekers als de Bonne Bell lip gloss; Lianne schrijft over alles. Zo geeft ze tot genoegen van haar lezers bijvoorbeeld ook kritiek op de make-up looks van bekende personen.