I Love Jeans!

jeans2

Zowel mannen als vrouwen hebben ze in stapels in de kast liggen: jeans. Volgens mij raakt dit kledingstuk nooit uit de mode. Bepaalde modellen en wassingen hebben duidelijk hun periodes, maar veel trends komen en gaan. Zo is het nu bijvoorbeeld weer helemaal hip om spijkerstoffen te combineren. Je spijkerbloes en spijkerbroek mag je gewoon weer op dezelfde dag aantrekken, terwijl deze look vlak na de jaren negentig juist not done was.

Eén van de belangrijkste redenen dat de spijkerbroek zo populair is en blijft, is omdat het een super veelzijdig kledingstuk is en super goed te combineren is. Je kunt je heel chic aankleden met een mooie, donkere skinnyjeans en een stel pumps eronder. Maar met een boyfriend jeans en een paar gympen zie je er compleet anders uit. Ook met slechts een spijkerbroek kun je al eindeloos variëren, zoals ik lang geleden al eens liet zien in dit artikel. Ik licht hier een aantal van mijn favoriete jeansmodellen uit…

De skinny jeans

De skinny jeans; soms heb je het gevoel dat er haast niets anders in de winkels ligt! Deze broek is alweer bijna tien jaar populair en één van mijn absolute favorieten. Al je vrouwelijke vormen komen mooi uit in dit model en je ziet er al snel verzorgd uit als je een skinny uit je kast trekt.

De boyfriendjeans

Iets heel anders dan de skinny, maar toch ook al weer een hele tijd populair: de boyfriendjeans. Waar de skinny elegant is, is de boyfriendjeans juist lekker nonchalant. Combineer het met wat vrouwelijke items en je creëert zo een heel edgy look. Originele boyfriendjeans vind je onder andere op deze site.

jeans3

De mom jeans

Nog zo’n lekker nonchalant model: de mom jeans. Deze trend komt eigenlijk pas net om de hoek kijken en is voor velen misschien nog even wennen. Dit model, met een wat hogere taille, zou je haast een beetje rebels kunnen noemen, omdat het jaren de grond in is geboord door veel modekenners. Toch kun je ook met een mom jeans een heel sexy, dynamische look creëren door hem te combineren met elegante pumps.

De ripped jeans

De gescheurde jeans is alweer een tijd niet uit het straatbeeld weg te slaan. Ook komend seizoen is deze look nog helemaal up-to-date. Net als de mom-jeans geeft dit model je een lekker nonchalante uitstraling. Op mijn blog plaatste ik al eens een leuke tutorial over hoe je je ripped jeans leuk kunt restylen.

Iedereen moet natuurlijk minstens een goede spijkerbroek in de kast hebben liggen. Weet je niet wat jou goed staat? In een eerdere post geef ik een aantal tips voor hoe je je perfecte jeans kunt scoren. Hopelijk gaat het lukken om met deze tips de perfecte jeans te vinden!

Welke soort jeans vind jij leuk en draag je het vaakst?

 

Dit vind je vast ook leuk...

1 Comment on I Love Jeans!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Comment *