Het grote modetrends herfst/winter 2013/2014 overzicht (deel 1)

Terwijl de temperaturen weer een klein beetje stijgen, kom ik steeds meer in een herfststemming. Ik geef de online shops voor het gemak maar even de schuld gezien ik natuurlijk vanwege mijn “werk” deze sites erg vaak bezoek. Elke dag zie ik de mooiste collecties voorbij komen, en ja daar word ik best wel een beetje hebberig van. Over precies een maand begint de herfst, daarom leek het mij wel leuk om jullie de komende weken te voorzien van artikelen waarin ik de modetrends voor het najaar van 2013 uitlicht. Vandaag alvast deel 1…

De ruitjes zijn weer terug van weggeweest! In de jaren 90 waren ruitjes ook al hip, denk aan de geblokte tuinbroeken (brrr) maar ook begin 2000 had ik geregeld rokjes aan met schotse ruiten. Zoals altijd herhalen de trends en dus ook in dit geval. Met de ruitjes van nu geef je een punky en stoere touch aan je outfit.

Dé kleur voor dit najaar is ongetwijfeld donkerblauw. Ik heb niet veel blauwe kleding in de kast maar hier komt vast en zeker nog wel verandering in. Blauw is een kleur die je makkelijk kunt combineren met andere tinten, bijvoorbeeld met de kleur geel wat nu ook helemaal hip is. Of ik deze twee kleuren met elkaar combineer, dat is nog even de vraag maar blauw is in ieder geval leuk.

Geen subtiele of naaldhakken dit seizoen, dit najaar ga je voor echte blokhakken. Zagen we deze trend ook al niet eerder voorbij komen? Aankomend seizoen zie je veel enkellaarsjes maar ook pumps met allesbehalve subtiele hakken. Ik vind het zeker wel een leuke trend en daarnaast is een lekkere dikke hak ook nog eens heel comfortabel.

Dit najaar zijn oversized jassen hipper dan hip. Koop vooral geen jas in een maatje te groot maar zoek in de winkel naar jassen die een oversized model hebben. Ik heb al een aantal gespot en op zich vind ik het wel een leuke trend en volgens mij is zo’n jas ook heerlijk warm gezien je in sommige exemplaren bijna kunt wonen…

De statementketting lijkt voorlopig niet meer uit onze straatbeeld te verdwijnen, gelukkig! Ik vind de grote opvallende ketting super tof omdat je zo heel simpel een outfit wat extra’s geeft. Ook ik heb in mijn shop een aantal leuke statement kettingen te koop en vooral diegene met de spikes hieronder is mijn favoriet. Wat je nu heel veel ziet zijn kettingen met een mix van verschillende materialen, bijvoorbeeld metaal en stof. Heel gaaf!

Dat waren de trends voor deze week, volgende week deel 2. Wat vind jij zo op het eerste gezicht van deze trends?

 

Dit vind je vast ook leuk...

14 Comments on Het grote modetrends herfst/winter 2013/2014 overzicht (deel 1)

 1. Martina
  21 augustus 2013 at 07:47 (6 jaar ago)

  Ik heb pas mooie nieuwe laarsjes bij Zara gekocht met een blokhak :)

  Beantwoorden
 2. beautytalk
  21 augustus 2013 at 08:40 (6 jaar ago)

  Aan die blokhak moet ik toch nog wennen, voorlopig niet mijn ding. En die ruiten al helemaal niet! Donkerblauw vind ik wel mooi!
  Eefje

  Beantwoorden
 3. Esther - Mango Sorbetto
  21 augustus 2013 at 09:56 (6 jaar ago)

  I love oversized jassen! Kocht er vorig jaar al een van Mango, deze echter gewoon in en L ipv S gekocht haha toch zit hij heerlijk!

  Beantwoorden
 4. Saffira
  21 augustus 2013 at 10:12 (6 jaar ago)

  Donkerblauw blijft echt een super mooie kleur!
  X Saffira

  Beantwoorden
 5. Robin
  21 augustus 2013 at 19:25 (6 jaar ago)

  Van oversized ben ik niet zo’n fan, maar de rest vind ik tof!

  Beantwoorden
 6. Fashion meets Beauty
  21 augustus 2013 at 19:57 (6 jaar ago)

  Toevallig heb ik vanochtend ook een artikel online gezet over dé trends voor het najaar! Mooie collages heb je gemaakt!

  Beantwoorden
 7. Myrthe
  21 augustus 2013 at 20:12 (6 jaar ago)

  Leuk! Echt grappig ik ben net wezen shoppen en heb toevallig een geruit blousje gekocht, een statement necklace én schoenen met een blokhak! ^^

  Beantwoorden
 8. Isabel
  21 augustus 2013 at 21:46 (6 jaar ago)

  Ik vind die ruitjes wel wat! Laatst nog wat gekocht met ruitjes, hihi! En donkerblauw heb ik ook nog wel veel, blokhakken ook en alleen statement necklaces is nog iets wat ik wel graag wil!

  Beantwoorden
 9. Noes
  22 augustus 2013 at 00:50 (6 jaar ago)

  I like de ruitjes en de statement kettingen <3

  Beantwoorden
 10. Manon
  24 augustus 2013 at 16:49 (6 jaar ago)

  Ik heb ook nog niet lang geleden een nieuwe statement ketting gekocht in meer de herfst kleuren ! Ook hou ik van de oversized jassen !!!

  Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Comment *