Fashion & Beauty trends van ‘vroeger’!

Artikelen maken doe ik altijd met heel erg veel plezier en aan deze met nog iets meer plezier, gezien ik regelmatig hardop moest lachen. Vandaag wil ik jullie laten zien aan welke trends ik ‘vroeger’ mee deed. Dan heb ik het over de tijd van ongeveer mijn 12e tot aan mijn 17e, wat toch alweer bijna tien jaar geleden is. Kijk (en huiver in sommige gevallen) met mij mee…

Meiden die waarschijnlijk dezelfde leeftijd als mij hebben gaan vast en zeker een heleboel trends herkennen. En ben je wat jonger dan weet je wat ik zoal droeg toen ik jullie leeftijd had, toch leuk om te zien lijkt mij (en nu voel ik mij officieel oud :P)!

 1. MAG schoenen, wie kent ze niet?! Exact dit paar stond in mijn kast en heb ik vol trots gedragen. Ook weet ik nog dat deze schoenen behoorlijk prijzig waren en dat voor zulke lelijke schoenen. Natuurlijk waren ze toen hartstikke hip en deed je pas echt mee met een paar MAG’s, haha!
 2. Ik had behoorlijk wat spijkerrokken in mijn kast hangen in verschillende lengtes, kleuren en wassingen. Zo had ik er eentje net over mijn knieรซn maar ook eentje tot mijn enkels. Nu ik de spijkerrok weer zie kan ik mij niet echt voorstellen dat het ooit leuk was, wie weet wordt het wel weer opnieuw een trend gezien mode eigenlijk altijd wel weer terug komt. Toch hoop ik heel hard en stiekem dat de spijkerrok geen comeback gaat maken…
 3. Haarmascara had ik ook in een paars/roze kleur. Het was helemaal hip om een gekleurde strook haar in je kapsel te hebben. Echt praktisch was het niet, ten eerste stonk het ontzettend, ten tweede werd het ‘crispy’ hard en ten derde gaf het ontzettend af en ja ook als het niet regende. Persoonlijk denk ik ook dat dit een trend was wat heel snel weer overwaaide gezien het gewoon niet zo’n succes was.
 4. In de brugklas had bijna iedereen wel een Kipling tas, ook ik! De tassen waren heel erg hip en ik weet dat ik vooral de tas wou hebben vanwege het schattige aapje. Ook weet ik nog dat de tassen vrij prijzig waren, wel 100 gulden denk ik. Gelukkig betaalden toen mijn ouders alles nog voor mij. Ook met een Kipling tas hoorde je er helemaal bij. Na een aantal jaren was ‘Kipling’ uit en zag je vooral veel ‘Eastpack’ tassen. Nu is Kipling trouwens wel weer bezig om hippere tassen op de markt te brengen.
 5. In een ‘Trendspotting’ van laatst schreef ik al dat ik ongeveer 10 jaar geleden de tie dye jeans al in mijn kast had hangen. Inmiddels is het weer opnieuw een trend geworden en ik heb er zelfs alweer eentje in mijn bezit. De tie dye jeans waren echt super hip en het liefst met een klein beetje uitlopende pijpen. Toen kocht ik de broeken o.a. bij Scooter en Coolcat, de hippe winkels in die tijd. Eigenlijk had ik nooit gedacht dat ik 10 jaar later de broek weer zou hebben en dragen…
 6. Ook ‘Palladium’ schoenen waren heel erg hip en heel veel jongens en meiden liepen op dit schoeisel rond. Eigenlijk vind ik dit nog steeds best wel leuke gympies maar ze zijn ook best wel tijdloos qua design. Het merk Palladium bestaat nog steeds en ze hebben eigenlijk nog steeds dezelfde soort schoenen maar nu in een wat meer hipper jasje zodat het beter bij de trends van nu past.
 7. Blauwe mascara voor je wimpers was heel hip. Gekleurde mascara is wel weer bezig met een ‘comeback’ maar ik denk dat ik deze trend maar aan mij voorbij laat gaan, het doet mij toch iets te veel denken aan ‘vroeger’. Ook ik had blauwe mascara, niet van Dior overigens, gewoon van Hema. Het liefst deed ik een lekkere dikke blauwe laag op mijn bovenste en onderste wimper, brrr vreselijk!
 8. Ook een trend wat eigenlijk weer terug is, de naveltruitje of hoe het nu heet ‘cropped’ shirts. Ook ik had wat naveltruitjes in mijn kast hangen en toen had ik er ook nog wel de leeftijd + figuur voor. Vooral op vakantie droeg ik ze heel erg veel en dan het liefst in combinatie met een korte broek die vrij hoog zat. Ook al is het nu best hip, ik zou het naveltruitje niet snel meer dragen zonder een lang iets eronder te dragen.
 9. Ten slotte, het spijkerjasje. Ook dit is een vrij tijdloos item gezien spijkerjasjes nog steeds hip zijn. Ik vind spijkerjasjes ook best wel heel erg leuk alleen jaren terug toen ik ze droeg waren ze nogal vormloos en deden ze niets voor je lichaam. Gelukkig zijn de spijkerjasjes van nu veel meer getailleerd!

Nu ben ik super benieuwd aan welke trends jij ‘vroeger’ mee deed, laat het weten bij de comments.

156 Comments on Fashion & Beauty trends van ‘vroeger’!

 1. Leontien
  11 juni 2012 at 00:37 (10 jaar ago)

  Ik had vroeger van die Spice Girls schoenen, zo noem ik ze maar even, van die hoge blokschoenen, echt vreselijk lelijk, maar zo hip toen!
  En ik weet nog wel dat er een periode was waarin iedereen in van die geruite broeken liep, die leken op pyamabroeken, en dat kwam door de jongens van 3T.
  Die hadden dat altijd aan.
  Ook best wel een aparte trend was dat.
  Ik had in de brugklas een eastpak rugzak, en ik was er heel blij mee weet ik nog ๐Ÿ™‚

  • Sanne van Huis
   12 juni 2012 at 11:54 (10 jaar ago)

   Ik had inderdaad ook van die geruite broeken, zelfs geruite tuinbroeken haha ๐Ÿ˜€

   • Leontien
    13 juni 2012 at 23:16 (10 jaar ago)

    ๐Ÿ˜€

 2. Diana
  11 juni 2012 at 00:46 (10 jaar ago)

  Ik ben iets jonger dan dat jij bent en in sommige trends kan ik me wel vinden, haha. Zo droeg ook de dye jeans, had ik paarse haarmascara en droeg ik ook vaak een spijkerjasje. Ik weet nog dat toen ik naar de brugklas ging kipling echt niet meer kon en had bijna iedereen een Eastpak tas. Ik weet ook nog wat dat veel spijkerbroeken droeg met wijde pijpen.

  • Diana
   11 juni 2012 at 00:48 (10 jaar ago)

   Ohja! Tuinbroeken heb ik ook veel gedragen! En dan 1 kant los, want dat was ‘stoer’, hahah.

 3. Julia...
  11 juni 2012 at 01:07 (10 jaar ago)

  wat een leuk artikel!! Ik heb mijn nep MAG’s nog wel ergens geloof ik, grijze. En haarmascara had ik ook, van Yves Rocher volgens mij. Ik zag dat het er nu ook weer is in oranje, wat een troep was dat.

 4. charile
  11 juni 2012 at 06:54 (10 jaar ago)

  Wat leuk om te zien ^^

 5. Lie
  11 juni 2012 at 07:53 (10 jaar ago)

  Jaaa dit is herkenbaar! Ik heb ook 2 paar MAG schoenen gehad. De haarmascara had ik ook, net als de blauwe mascara *schaam* En natuurlijk toen ik naar de brugklas ging ook een kiplingtas! Naveltruitjes lagen ook in mijn kast en tot slot de palladium schoenen. Soms vraag je je wel eens af waarom het hip was….

 6. Axelle
  11 juni 2012 at 07:55 (10 jaar ago)

  Haha ik ben 19 en ik heb ook met van die topjes gelopen + spijker rokken en jaa haarmascara haha waar is die tijd :p

 7. CreaBeaBlog
  11 juni 2012 at 08:42 (10 jaar ago)

  Guilty as charged!

 8. Desirรฉe
  11 juni 2012 at 09:26 (10 jaar ago)

  Ik herken ze allemaal nog en heb aan veel ervan mijzelf ook schuldig gemaakt LOL

 9. Sanne
  11 juni 2012 at 09:50 (10 jaar ago)

  Leuk!
  Die Mag schoenen ja! Te lelijk! Heb ze zelf niet gedragen, maar moest inderdaad lachen toen ik je foto zag.
  En zoals Leontien zegt: de geruite broek. Ik heb vroeger ook รกlles op รกlles gezet om een geruite broek te hebben. En wat was ik er mee in mijn nopjes. Droeg er van die old school adidas gympies onder.

 10. Amanda
  11 juni 2012 at 10:42 (10 jaar ago)

  Ik ben iets jonger dan jou dus aan deze trends heb ik nooit meegedaan ๐Ÿ˜‰

 11. Esther - Blosh Time
  11 juni 2012 at 11:11 (10 jaar ago)

  Hahaha die tamagotchie (of hoe je dat schrijft)! Ik had inderdaad ook zo’n haarmascara, in het blauw, echt verschrikkelijk! En van die naveltruitjes… Ik had vroeger juist zo’n super getailleerd spijkerjasje, wat ik nu helemaal niet meer leuk vind. Ik heb nu juist een korter, recht model haha voor zover ik weet zijn de getailleerde spijkerjasje ook niet echt een trend nu. Sowieso bij alle jasjes is het nu wat rechter en oversized/boyfriend ๐Ÿ™‚

 12. Vera
  11 juni 2012 at 12:44 (10 jaar ago)

  Omg, sommige dingen zijn echt beschamend.. Toen GTST net startte droeg iedereen (nou ja, bijna iedereen) een spijkerjack met een bodywarmer er over. Tjep.. ik ook dus..

  Heb gisteren nog blauwe mascara gedragen, haha!

 13. carolien
  11 juni 2012 at 13:09 (10 jaar ago)

  Haha herkenbaar! Vooral de vormloze spijkerjasjes! In mijn tijd werd de kipling al wel ietsje minder hip, ik baalde als een stekker van mn enorme kipling! Stopte m vaak in mn kluisje haha. Verder had ik ook naveltruitjes inderdaad. Toen kon ik het nog hebben! Nu zou ik het nooooit meer doen. Gruwel er echt van. Blauwe mascara heb ik ook gehad inderdaad. Vreselijk. En ken je de gekleurde plukjes nog? Op een gegeven moment kon je overal een gekleurde nep pluk in je haar laten zetten. Met zo n plastic stukje bovenaan, dat werd dan aan je haar ‘gebrand’. Dat was ook helemaal hip!

 14. Myrthe
  11 juni 2012 at 16:39 (10 jaar ago)

  Haha, gรฉniaal! ๐Ÿ˜€

 15. MarCreaties
  11 juni 2012 at 16:46 (10 jaar ago)

  Haha, erg leuk artikel!
  Ben benieuwd of we over 10/20 jaar ook zo walgend terugkijken op de huidige colorblocking trend haha ๐Ÿ˜›

 16. Lisanne
  11 juni 2012 at 17:39 (10 jaar ago)

  Ja hoor… Ik heb aan alles meegedaan, VRE-SE-LIJK! Haha! Als je er nu aan terugdenkt… Maar ja, misschien denk je dat ook wel over 10 jaar als je aan nu terug denkt!
  Ik had ook een kiplingtas, al was dat toen eigenlijk niet zo hip. Ik wilde een easpack, alleen beweerde de mevrouw in de winkel dat er geen A4 in paste, dus mocht ik hem niet… Maar alsnog stond ik op de eerste schooldag vol trots te poseren voor de foto! ๐Ÿ˜›
  Na 2,5jaar kreeg/kocht ik alsnog een easpack ๐Ÿ˜‰
  Oh, en die lange rok! Ik weet nog steeds niet wat daar hip aan was…

 17. Esmay
  11 juni 2012 at 18:10 (10 jaar ago)

  Whahaha, oh mijn god ๐Ÿ˜›
  Leuk artikel!

 18. Lisa
  11 juni 2012 at 18:10 (10 jaar ago)

  ow no:P ik herken ook gewoon dingen:P die eastpack, die wijde broeken en de kipling tas whahahhahaa!

 19. daydreamers
  11 juni 2012 at 19:38 (10 jaar ago)

  Hahaaa, wat leuk om te zien. Ik kan me niet voorstellen dat ik ooit die broeken met wijde pijpen mooi vond.
  Liefs,

 20. jana
  11 juni 2012 at 20:28 (10 jaar ago)

  Wat leuk om te zien ๐Ÿ™‚ x

 21. Acia
  11 juni 2012 at 21:12 (10 jaar ago)

  Haha wat cool! Ik was gek van tamagotchi’s en ik had ook van die ‘spice girl’ schoenen en paladiums etc, haha leuk artikel!

 22. Shna
  11 juni 2012 at 21:18 (10 jaar ago)

  Ik heb die palladiums nu aan in het zwart ๐Ÿ˜‰

 23. Joyce
  11 juni 2012 at 22:08 (10 jaar ago)

  hahaha super grappig om te zien en heel confronterend ๐Ÿ˜‰ nee grapje, over 5 jaar lag ik mezelf weer uit met mijn uggs en wortel broeken..

  • Joyce
   11 juni 2012 at 22:08 (10 jaar ago)

   omg ‘lach’ natuurlijk….

 24. Janneke
  11 juni 2012 at 23:06 (10 jaar ago)

  Echt leuk zo’n artikel! Ik herken er veel zin. Zulke vreselijke schoenen heb ik ook gehad! Geen echte, maar lijken er wel op. Ik was ze al helemaal vergeten, haha.

 25. Lies
  11 juni 2012 at 23:45 (10 jaar ago)

  Ik ben zelf ook 25 en herken zeker wel trends. De haar mascara is achteraf gezien troep geweest, maar op dat moment vond ik het geweldig. Ik had in die tijd ook spuitbussen waarmee je neon kleuren in je haar kon spuiten. Ook de blauwe mascara heb ik zelf nog een tijdje gebruikt. Van de schoenen had ik zelf andere varianten. Ik had zoals hier eerder al is beschreven de Spice Girls schoenen. Ik was in die tijd ook echt fan van de Spice girls. Alleen de Kipling tassen was bij ons niet echt een trend. Dat waren bij ons de schoudertassen van BLA BLA en daarna ging het over naar de Eastpak.

  Om ook nog even op het plaatje te reageren. Ik heb veel te veel Tamagotchi’s gehad. Mijn arme moeder ging ze altijd verzorgen als ik op school was in de hoop dat er geen 1 dood zou gaan totdat ik weer thuis was. Op school was het namelijk al snel verboden om ze nog mee te nemen.

  Echt een heel leuk artikel moet nu gelijk weer aan al die gekke trends denken waar ik aan mee heb gedaan haha.

 26. Cynthiiaa
  12 juni 2012 at 00:08 (10 jaar ago)

  Oh my.. ik had nummer 1, 3, 5, 6, 7 en 9.. damn! XD Terrible! Gekke trends bedenken sommige ook. ;’)

 27. Femke
  12 juni 2012 at 16:25 (10 jaar ago)

  Haha, wat leuk om te zien!
  Heel leuk bedacht om hier een artikel over te maken ๐Ÿ™‚

 28. Nena
  12 juni 2012 at 21:20 (10 jaar ago)

  Haha! Leuk! x

 29. Mien
  15 juni 2012 at 20:08 (10 jaar ago)

  Hahah jaa die MAG schoenen. OMG, maar ja ze stonden ook in mijn kast!

 30. Debbie
  18 juni 2012 at 19:50 (10 jaar ago)

  Het eerste paar schoenen is echt jeugdsentiment! Volgens mij had ik ze zo ongeveer in alle beschikbare kleuren. En zoals al eerder genoemd, de spice girls schoenen! Was daar een soort megaminifan van (was toen een jaar of 7, lang geleden :P).
  Helaas kan ik me de blauwe mascara ook nog herinneren, vooral in een combi met blauwe oogschaduw.

 31. Mariska
  20 juni 2012 at 09:59 (10 jaar ago)

  Haha, die schoenen heb ik allebei ook gehad ja ๐Ÿ™‚