Artikelen maken doe ik altijd met heel erg veel plezier en aan deze met nog iets meer plezier, gezien ik regelmatig hardop moest lachen. Vandaag wil ik jullie laten zien aan welke trends ik ‘vroeger’ mee deed. Dan heb ik het over de tijd van ongeveer mijn 12e tot aan mijn 17e, wat toch alweer bijna tien jaar geleden is. Kijk (en huiver in sommige gevallen) met mij mee…

Meiden die waarschijnlijk dezelfde leeftijd als mij hebben gaan vast en zeker een heleboel trends herkennen. En ben je wat jonger dan weet je wat ik zoal droeg toen ik jullie leeftijd had, toch leuk om te zien lijkt mij (en nu voel ik mij officieel oud :P)!

  1. MAG schoenen, wie kent ze niet?! Exact dit paar stond in mijn kast en heb ik vol trots gedragen. Ook weet ik nog dat deze schoenen behoorlijk prijzig waren en dat voor zulke lelijke schoenen. Natuurlijk waren ze toen hartstikke hip en deed je pas echt mee met een paar MAG’s, haha!
  2. Ik had behoorlijk wat spijkerrokken in mijn kast hangen in verschillende lengtes, kleuren en wassingen. Zo had ik er eentje net over mijn knieën maar ook eentje tot mijn enkels. Nu ik de spijkerrok weer zie kan ik mij niet echt voorstellen dat het ooit leuk was, wie weet wordt het wel weer opnieuw een trend gezien mode eigenlijk altijd wel weer terug komt. Toch hoop ik heel hard en stiekem dat de spijkerrok geen comeback gaat maken…
  3. Haarmascara had ik ook in een paars/roze kleur. Het was helemaal hip om een gekleurde strook haar in je kapsel te hebben. Echt praktisch was het niet, ten eerste stonk het ontzettend, ten tweede werd het ‘crispy’ hard en ten derde gaf het ontzettend af en ja ook als het niet regende. Persoonlijk denk ik ook dat dit een trend was wat heel snel weer overwaaide gezien het gewoon niet zo’n succes was.
  4. In de brugklas had bijna iedereen wel een Kipling tas, ook ik! De tassen waren heel erg hip en ik weet dat ik vooral de tas wou hebben vanwege het schattige aapje. Ook weet ik nog dat de tassen vrij prijzig waren, wel 100 gulden denk ik. Gelukkig betaalden toen mijn ouders alles nog voor mij. Ook met een Kipling tas hoorde je er helemaal bij. Na een aantal jaren was ‘Kipling’ uit en zag je vooral veel ‘Eastpack’ tassen. Nu is Kipling trouwens wel weer bezig om hippere tassen op de markt te brengen.
  5. In een ‘Trendspotting’ van laatst schreef ik al dat ik ongeveer 10 jaar geleden de tie dye jeans al in mijn kast had hangen. Inmiddels is het weer opnieuw een trend geworden en ik heb er zelfs alweer eentje in mijn bezit. De tie dye jeans waren echt super hip en het liefst met een klein beetje uitlopende pijpen. Toen kocht ik de broeken o.a. bij Scooter en Coolcat, de hippe winkels in die tijd. Eigenlijk had ik nooit gedacht dat ik 10 jaar later de broek weer zou hebben en dragen…
  6. Ook ‘Palladium’ schoenen waren heel erg hip en heel veel jongens en meiden liepen op dit schoeisel rond. Eigenlijk vind ik dit nog steeds best wel leuke gympies maar ze zijn ook best wel tijdloos qua design. Het merk Palladium bestaat nog steeds en ze hebben eigenlijk nog steeds dezelfde soort schoenen maar nu in een wat meer hipper jasje zodat het beter bij de trends van nu past.
  7. Blauwe mascara voor je wimpers was heel hip. Gekleurde mascara is wel weer bezig met een ‘comeback’ maar ik denk dat ik deze trend maar aan mij voorbij laat gaan, het doet mij toch iets te veel denken aan ‘vroeger’. Ook ik had blauwe mascara, niet van Dior overigens, gewoon van Hema. Het liefst deed ik een lekkere dikke blauwe laag op mijn bovenste en onderste wimper, brrr vreselijk!
  8. Ook een trend wat eigenlijk weer terug is, de naveltruitje of hoe het nu heet ‘cropped’ shirts. Ook ik had wat naveltruitjes in mijn kast hangen en toen had ik er ook nog wel de leeftijd + figuur voor. Vooral op vakantie droeg ik ze heel erg veel en dan het liefst in combinatie met een korte broek die vrij hoog zat. Ook al is het nu best hip, ik zou het naveltruitje niet snel meer dragen zonder een lang iets eronder te dragen.
  9. Ten slotte, het spijkerjasje. Ook dit is een vrij tijdloos item gezien spijkerjasjes nog steeds hip zijn. Ik vind spijkerjasjes ook best wel heel erg leuk alleen jaren terug toen ik ze droeg waren ze nogal vormloos en deden ze niets voor je lichaam. Gelukkig zijn de spijkerjasjes van nu veel meer getailleerd!

Nu ben ik super benieuwd aan welke trends jij ‘vroeger’ mee deed, laat het weten bij de comments.