De afgelopen weken leek het alles behalve lente, het was namelijk in april en begin mei best een beetje regenachtig en soms zelfs best koud. Totdat we vorige week ineens super lekker weer kregen waar de temperaturen flink opliepen. Nu is het nog steeds mooi weer en het wordt nu toch echt tijd om je lichaam zomerklaar te maken. Op de volgende pagina vind je last-minute tips om te zorgen dat je heel snel en gemakkelijk klaar bent voor de zomer!

In de winter heeft je huid het best wel zwaar gehad en het is dus tijd om je huid eens flink in het zonnetje te zetten, hieronder lees je mijn handige tips voor een zomerklaar lichaam…

Scrubben

Je huid kan wel een goede scrub beurt gebruiken. Dit is niet alleen mooier het is ook nog eens heel goed om te doen. Het zorgt er bijvoorbeeld voor dat de doorbloeding beter wordt en ook je huidcellen gaan zich vernieuwen waardoor je automatisch een mooiere huid krijgt. Mijn huid ziet er na de winter altijd een beetje droog uit en ik heb vaak ook een beetje last van ingegroeide haartjes. Scrubben is ook zeker aan te raden voordat je met een scheermesje aan de slag gaat. Je hebt in de winkels heel veel verschillende scrubs en de meeste voor het lichaam zijn op basis van grof zout of suiker. Ook kun je heel gemakkelijk zelf een scrub maken, bijvoorbeeld met wat zout of suiker gemengd met wat olijfolie. Pas trouwens wel op bij je decollete, daar is de huid een stuk dunner en daardoor ook een beetje gevoeliger.

Cellulite

85 tot 92% van alle vrouwen hebben in mindere of meerdere cellulite. Oorzaken van cellulite zijn o.a. hormonen, ongezond voedsel, onvoldoende beweging maar ook erfelijkheid speelt een rol. Er zijn allerlei producten op de markt en ook al geloof ik eigenlijk niet in deze middeltjes, je kunt toch wel wat dingetjes doen om het in ieder geval iets te verminderen. Zo is het altijd goed om oefeningen te doen die vooral gericht zijn op buik, benen en billen. Ook is het goed om je benen te masseren, dit stimuleert de bloedsomloop en dit zorgt er weer voor dat afvalstoffen worden afgevoerd. Denk ook aan je voeding, eet gezond en gevarieerd en drink veel water wat ook weer goed is voor het afvoeren van afvalstoffen. Oh en probeer vooral cafeïne te vermijden, dus pak in plaats van een kop koffie een glas groene thee. Het is waarschijnlijk niet zo dat je putjes als sneeuw voor de zon verdwijnen maar misschien wordt het wel ietsjes minder en opvallend. Een schrale troost, als we de percentages mogen geloven dan heeft bijna elke vrouw heeft het dus je bent zeker niet de enige…

Ontharen

Natuurlijk moet je wintervachtje plaats maken voor een mooie gladde huid. Er zijn heel erg veel manieren om je lichaam te ontharen en ik denk dat voor de meeste meiden en vrouwen scheren toch wel het meest populair is. Nogmaals voordat je gaat ontharen is het slim om je huid eerst even flinkt te scrubben, het voorkomt ingegroeide haartjes en het maakt het scheren ook gemakkelijker. Laatst schreef ik een uitgebreid artikel over ontharen + handige tips & trucs en die kun je hier lezen.

Zelfbruiner

Omdat je lichaam waarschijnlijk in de wintermaanden weinig zon heeft gezien is het niet meer dan logisch dat je er misschien een beetje bleekjes uitziet. Je kunt natuurlijk uitgebreid gaan zonnen maar hier gaat natuurlijk wel wat tijd overheen. Het is namelijk belangrijk als je gaat zonnen (zowel onder de zonnebank als ‘echte’ zon) dat je dit heel geleidelijk doet zodat het wel ‘gezond’ blijft. Gelukkig bestaan er ook zelfbruiner in allerlei soorten en maten. Zo heb je zelfbruiners die je elke dag op moet smeren waarvan je geleidelijk bruiner wordt. Ik vind dit soort producten toch een beetje tricky, vlekken zie je dan immers ook niet meteen. Je hebt tegenwoordig ook producten op de markt zoals ‘Chestnut Cosmetics Instant Bronzing Lotion’. Deze lotion geeft meteen een bruine kleur zodat je ook meteen eventuele vlekken kunt voorkomen. Over dit product kunnen jullie binnenkort een review lezen. Vooraf aan het zelfbruinen is het handig om eerst even je huid te scrubben en te ontharen, zo krijg je het beste resultaat. Denk er ook aan dat op droge plekken zoals bijvoorbeeld je knieën en ellebogen zelfbruiner sneller ophoopt wat een vlekkerig resultaat kan opleveren. Als je zeker wilt weten dat de zelfbruiner mooi is van kleur, test een stukje ergens op je huid die niet meteen zichtbaar is. Zo kun je heel snel zien hoe de kleur uitpakt op jou huid en dit voorkomt misschien wel een te oranje resultaat, wat waarschijnlijk niet de bedoeling is…

Voeten

In de zomer draag ik eigenlijk alleen maar slippertjes en sandaaltjes, heerlijk vind ik dat! Ik weet niet hoe het bij jullie zit maar ik heb afgelopen winter mijn voeten best wel een beetje verwaarloosd. Maar inmiddels heb ik mijn voeten weer een opkikker gegeven en ze zijn nu weer mooi genoeg om te schitteren in open schoentjes. Neem een voetenbadje met een lekkere bruisbal, ook lekker wanneer het heel warm is omdat het best heel verkoelend kan zijn. Laat je voeten goed weken en daarna kun je met een puimsteen of een speciale rasp aan de slag om eelt te verwijderen. Ook heb je speciale eeltsokken die je aan kunt trekken, Kruidvat heeft ze o.a. in het assortiment en deze zorgen ervoor dat je met weinig inspanning zachtere voeten krijgt zonder eelt. Smeer je voeten ook goed in met verzorgende lotions of butters en je hebt zelfs speciale voetencrèmes. Wat ik trouwens ook wel eens doe is voor het slapen gaan mijn voeten insmeren met vaseline en vervolgens daar sokken over aan trekken. ‘S ochtends heb je dan super zachte en verzorgde voeten. Vergeet trouwens ook niet je voeten in te smeren met zonnebrandcrème, het verbranden van je voeten is namelijk zeer pijnlijk. Mooie verzorgde voeten worden nog mooier wanneer je ook nog je nagels voorziet van een vrolijk kleurtje!

Ik hoop dat jullie wat aan deze tips hebben en het belangrijkste is dat jij je happy voelt want dan ben je op je allermooist!