Review: Gilette Venus ProSkin MoistureRich


Langzaam maar zeker wordt het steeds mooier weer en ik denk dat dit het moment is dat meiden en vrouwen zich weer wat vaker en regelmatiger gaan scheren. In de winter scheer ik mij ook, maar toch wel minder vaak dan in de zomer. Ik draag in de zomer ook regelmatig een jurkje of een short en dan wil ik uiteraard mooie gladde benen. Er zijn ontzettend veel manieren van ontharen en scheren is daarvan mijn favoriete manier, het is namelijk pijnloos en het geeft een mooi glad resultaat. Er zijn talloze scheerproducten en ik kreeg een tijdje geleden de ‘Gilette Venus Pro Skin’ opgestuurd en deze heb ik uitgebreid getest…

Dit is wat er in het doosje zit: Twee verwisselbare navulmesjes, een vervangbaar scheersysteem en een handige douchehaakje met zuignap waar je de scheermes aan kunt hangen. Het Venus ProSkin MoistureRich scheersysteem heeft mesjes met scheergelkussentjes, dus het is niet meer nodig om een aparte schuim of gel erbij te gebruiken. Super handig, ook bijvoorbeeld een ideaal product om mee te nemen op vakantie. De scheermesjes hebben drie mesjes en dit zorgt voor een super glad resultaat.

Ik heb de Gilette Venus ProSkin scheermesjes meerdere malen gebruikt en het is mij goed bevallen. De scheermes ligt namelijk lekker in de hand doordat die vrij groot is en er anti-slip op zit. De mesjes zijn scherp waardoor het scheren super gemakkelijk gaat. En ook de ‘ingebouwde’ scheerschuim werkt prima, geen gedoe meer met losse scheerschuim wat vaak al van je lichaam afglijdt voordat je bent begonnen.

Als ik onder de douche sta is mijn huid uiteraard al nat en beginnen de scheergelkussentjes al te schuimen. De gel is heel zacht en het scheermesje glijdt daardoor over mijn huid. Vooral voor mijn benen vind ik dit de perfecte scheermes. Na het scheren voelt mijn huid lekker zacht aan en mijn haartjes zijn allemaal verdwenen. Ook na het douchen heb ik geen last van een uitgedroogd of trekkerig gevoel, wel smeer ik altijd nog mijn benen in met wat bodylotion of butter maar dat doe ik eigenlijk altijd. De kussentjes gaan wel behoorlijk snel op. Ik kon ongeveer drie keer met een scheermesje doen, daarna moest ik het wel vervangen.

Ik vind de ProSkin MoistureRich van Venus een erg fijn product. Handig in gebruik en het zorgt voor een super gladde huid zonder haartjes. Ook vind ik dit een erg geschikt product om mee te nemen op vakantie, scheelt namelijk ruimte in de koffer. De Gilette Venus ProSkin MoistureRich is o.a. verkrijgbaar bij Kruidvat en kost €14,99, het product is nu in de aanbieding en je krijgt 50% korting!