Kledingtips voor een ‘peerfiguur’

Vorige week kon je op mijn blog al ‘kledingtips voor een zandloperfiguur‘ lezen. Het leek mij namelijk wel heel leuk en informatief om jullie kledingtips te gaan geven. Bij deze tips kijk ik niet zo zeer naar een stijl maar meer naar de verschillende ‘figuren’. Elke vrouw heeft namelijk een ander soort figuur en je kunt allerlei trucjes toepassen om je lichaamsvorm op het meest voordelig uit te laten komen. De verschillende figuren die ik nog ga ‘behandelen’ in dit vaste item zijn: peer, appel, driehoek, en rechthoekfiguur. Vandaag geef ik jullie tips voor meiden/vrouwen met een peerfiguur…

Vrouwen met een peerfiguur hebben vaak een kleine tot middelgrote bouw, hebben vaan smalle schouders die sowieso smaller zijn dan de heupen, vaak niet hele grote borsten, een smalle taille, vaak vrij brede heupen en soms wat vollere benen. Vaak hebben vrouwen met een peervorm hele mooie vrouwelijk rondingen, super mooi! Beyonce heeft bijvoorbeeld ook een peerfiguur…

Ook bij dit figuur geldt dat je verschillende trucjes kan toepassen om je figuur nog beter uit te laten komen. Je kunt bepaalde kledingstukken kiezen die ervoor zorgen dat je lichaamsvorm meer in ‘balans’ is. Ook bij dit figuur geldt dat het nergens voor nodig is om je lichaam te verstoppen onder vormloze kleding. Hieronder vind je voorbeelden van kledingstukken die jou goed staan!

1) De jas hierboven staat iemand met een peervorm goed, gezien de schouders er vrij breed uitzien. Dat komt o.a. doordat het ‘gepoft’ is bij de schouders. Gelukkig is dit nu ook hartstikke hip en ik heb een hoop jassen gezien die dit ook hebben. 2) Kies een singlet met brede banden, die laten je schouders er breder uitzien. 3) Kies een blazer met schoudervulling, ook die zie je nu genoeg in de winkels. Heel veel ‘boyfriend’ blazers hebben vaak vulling bij de schouders en deze past qua pasvorm ook goed bij een peerfiguur. 4) Kies voor horizontale streepjes of een drukke print. Dit laat je bovenlichaam er breder uitzien!

Ten slotte heb ik nog wat tips voor jullie…

  • Kies voor kleding die je bovenlichaam optisch iets breder laat lijken, kies bijvoorbeeld een colbert met wat vulling bij de schouders.
  • Ook kan een brede hals, bijvoorbeeld een boothals, je bovenlichaam optisch groter later lijken.
  • Leg de nadruk op de bovenkant door bijvoorbeeld een blouse of top te kiezen met een leuke print
  • Qua onderkant kun je veel dingen hebben, een strakke jeans kan prima maar ook een broek met een klein beetje wijduitlopende pijpen staat je prachtig!
  • Heb je toch vrij volle benen en vind je dit zelf niet zo mooi? Kies dan voor een donkere broek en draag hier een lichte top boven. Dit zorgt ervoor dat je benen wat slanker lijken en je bovenlichaam wat ‘voller’ lijkt.
  • Kies een broek/rok met een smalle band. Kijk ook uit voor veel zakken en ditjes en datjes aan de bovenkant, dit kan je heupen namelijk heel erg benadrukken.
  • Wanneer je vrij brede heupen hebt kun je ook beter geen hele brede riem dragen.
  • Kies een top met horizontale strepen, dit laat je bovenlichaam er wat breder uitzien. Zorg er wel voor dat deze top niet heel lang is en over je heupen valt want dan kan het juist weer in je ‘nadeel’ werken.
  • Ga voor hoge hakken, dit laat je benen langer en slanker lijken!

Uiteraard hoop ik dat jullie wat aan deze tips hebben! Volgende week kunnen jullie alles lezen over de ‘appelfiguur’…