Kledingtips voor een ‘zandloperfiguur’

Ik heb voor jullie op mijn blog de komende tijd een nieuw terugkerend fashion item. Het lijkt mij namelijk heel leuk en informatief om jullie kledingtips te gaan geven. Bij deze tips kijk ik niet zo zeer naar een stijl maar meer naar de verschillende ‘figuren’. Elke vrouw heeft namelijk een ander soort figuur en je kunt allerlei trucjes toepassen om je lichaamsvorm op het meest voordelig uit te laten komen. De verschillende figuren die ik ga ‘behandelen’ in deze items zijn: Zandloper, peer, appel, driehoek, en rechthoekfiguur. Vandaag laat ik jullie zien wat het mooiste staat bij een zandloperfiguur…

Wanneer je een zandloperfiguur hebt, hebben je schouders, buste en heupen (bijna) dezelfde breedte. Vaak hebben vrouwen met dit figuurtje een slanke taille. Eigenlijk staat heel veel kleding jou maar je kunt natuurlijk wel bepaalde items dragen om je figuur nog beter te laten uitkomen. Als je een zandloperfiguur hebt dan is mijn eerste tip dat je vooral niet je lichaam moet verstoppen onder vormloze kledingstukken, benadruk je figuur juist door de juiste kledingstukken aan te trekken. Hieronder vind je voorbeelden van verschillende kledingstukken wat jou mooi staat…

1) Een langere jas kun je heel goed hebben en het staat erg mooi als je een jas kiest waarbij je taille wordt benadrukt. Een trenchcoat is de perfecte jas voor jou! 2) Blazers die mooi getailleerd zijn staan ook goed bij een zandloperfiguur. 3) Iemand met een zandloperfiguur heeft vaak een iets vollere boezem en het mooiste is dat je kiest voor een lagere hals. Denk bijvoorbeeld aan een v-hals of ronde lage hals. Ook bij topjes en truien geldt dat het mooi is als de taille wordt benadrukt. Dit zou je ook kunnen doen door een ceintuur om te doen. 4) Veel jurkjes staan goed bij een zandloperfiguur maar vooral een jurk met een v-hals en wat strakker bij de taille staat goed!

1) Een jeans met rechte pijpen staat sowieso heel mooi. Door de rechte pijpen worden je rondingen iets meer in balans gebracht. 2) Wil je echt je rondingen benadrukken, ga dan voor een jeans met wijd uitlopende pijpen. Ook een broek met hogere taille staat je goed maar moet je wel durven! 3) Shorts zijn ook aankomend seizoen en vooral de korte broeken met hoge taille en strik in de taille staan mooi bij je figuur. 4) Ook de taille rok is een item die eigenlijk niet mag ontbreken in je kast, je moet er natuurlijk wel van houden. Het benadrukt mooi je heupen en je taille. Combineer het met een blouse of een wat strakker topje met het liefst een v-hals.

Ten slotte heb ik nog even wat tips op een rijtje voor jullie:

  • Benadruk je figuur, verstop het niet achter vormloze kleding. Zoek kleding wat juist getailleerd is, dit staat je namelijk prachtig!
  • Zorg dat de nadruk ligt op je taille, dit kun je doen door kleding te zoeken wat bijv. getailleerd is maar ook kun je prima een oversized trui dragen, het mooiste is wel dat je bij je buik een riem of iets dergelijks draagt.
  • Jurken en rokken met een driekwart lengte staan je erg mooi!
  • Grote prints en veel ‘ditjes en datjes’ op een top, blouse of jurk kun je beter vermijden. Ga juist voor kleinere printjes, bijvoorbeeld kleine stipjes.
  • Heb je vollere borsten dan is het mooi om te gaan voor een top met een lagere hals. Kies je juist een trui met bijvoorbeeld een kol dan lijk je vrij vol van boven en lijk je een beetje uit proportie.

Ik hoop dat jullie wat aan deze tips hebben en ik ben ook heel erg benieuwd wat jullie van dit nieuwe item vinden? Volgende keer ga ik tips geven voor meiden met een ‘peerfiguur’.