Het grote mode lente/zomer trends overzicht voor 2012

Het wordt tijd om aan jullie de mode lente/zomer trends van 2012 te laten zien. Waarschijnlijk weet je al een klein beetje de trends, tenminste als je mijn blog een klein beetje volgt dan zie je af en toe wel wat voorbij komen. Dat niet alleen, in de winkels hangen ook al delen van de lentecollecties, dus bepaalde trends moeten wel een beetje opvallen. Ik heb voor jullie 16 belangrijke trends uitgepikt en hierbij ook een kleine beschrijving gegeven. Lees snel verder om de lente/zomer trends voor 2012 te bekijken…

Het is al vaker voorbij gekomen, de kleur groen! Groen is hip aankomend seizoen. Het maakt niet uit wat voor groen, het kan namelijk lime, appeltjes of mosgroen zijn. Alles mag en alles kan! Styletip: Combineer een groene broek met een witte blouse.ย 

Deze trend zag je al voorbij komen in mijn vaste item ‘Trendspotting’. De meningen waren een beetje verdeeld. Ik vind het een leuke trend, ook al is die niet aan mij besteed. De blousjes geknoopt tot aan de kraag is hartstikke hip. Styletip: Deze blousjes staan leuk op een short, bijvoorbeeld een korte denim short.

We gaan terug in de tijd als je kijkt naar de zonnebrillen trends. De retrobrillen zijn helemaal hip! Je ziet ronde brillen (lekker jaren 90) maar ook zie je brillenย geรฏnspireerdย door ‘Audrey Hepburn’.

Veel verschillende merken, zoals Only, Vero Moda en Pieces komen met felgekleurde skinny’s. Ook veel celebs zijn al gespot in deze leuke broeken. Zoals ik ook al eerder aangaf wil ik zeker wat van dit soort exemplaren in de kast. Styletip: Combineer de broeken met een witte top of blouse en leuke sandaaltjes!

Ben je van nature niet zo sportief maar wil je wel die indruk wekken? Dan is de ‘sport’ trend helemaal jouw ding! Je ziet veel sportieve kleding en accessoires en ook de ‘Baseball jackets’ mogen nog steeds. Styletip: Zorg dat je niet te veel sportieve items met elkaar combineerd, hou het een beetje simpel en rustig!

De platte sandaal is al heel erg lang een hip item, ook aankomend seizoen kun je gerust met de sandaal over straat. Ik ben zelf gek op sandaaltjes, ze staan leuk en lopen ook nog eens heel comfy. Styletip: Platte sandaaltjes kun je bijna wel met alles combineren, het is namelijk leuk met een jeans, shorts, rokje, jurkje etc. etc.

Ook de tropische print is hip! Je zag het namelijk heel erg veel op de catwalk en modeketens als H&M, Mango en Topshop hebben deze trend ook opgepikt. Het is een vrolijke trend, die heel goed past bij de zomer. Styletip: Tropische prints zijn gaaf! Je kunt natuurlijk print op print dragen, het gevaar is dat het wel heel druk kan worden. Leuk is het om bijv. een item met drukke print te kiezen en dit te combineren met wat rustige basic items. Laat je ‘tropical’ print maar de eyecatcher worden!

Ook dit is een trend die we al paar seizoenen hebben gezien, kant! Kant vind ik helemaal super en past ook goed bij mijn stijl. Je ziet kanten shorts, jurkjes, rokjes, giletjes, tunieken etc. etc. Styletip: Combineer een kanten kledingstuk met wat stoerdere items, zoals bijvoorbeeld een ‘ripped’ jeans, stoere laarsjes en accessoires. Zo zorg je dat het net wat minder lief wordt!

Ook pastel gaan we gelukkig komend seizoen terug zien. Ik ben gek op pastel, lekker zoet! Je ziet het in heel erg veel winkels en het lijkt wel alsof alle fashion items ondergedompeld zijn in een bad met pastelverf. Styletip: Pastel kleuren kun je gerust met elkaar combineren, dit staat juist lekker zomers!

Ook de animal print is nog steeds een trend, misschien is dit wel een hele tijdloze trend die maar niet uit het straatbeeld verdwijnt. Animal prints kunnen heel leuk zijn, ook al ligt het ‘sjonnie’ gehalte wel op de loer. Styletip: Combineer animal prints, dan vooral de panter, altijd op een classy manier!

De biker jacket zag je ook al volop in de herfst/winter van 2011/2012, ook aankomende lente mag je gerust je biker jacket aantrekken. Ik zie heel erg veel leuke en betaalbare exemplaren in de winkels. In de lente is het een super leuk ‘buitenjasje’.

Jeej, de vriendschapsarmbandjes zijn ook nog steeds hip. Ik maakte al eens een filmpje hoe je deze leuke armbandjes zelf kunt maken. Ben je niet zo crea bea, geeft niets want je hebt genoeg winkels waar je kant en klare armbandjes kunt kopen. Styletip: Draag zoveel mogelijk armbandjes bij elkaar, dit staat helemaal leuk! Ook mooi om te combineren met een ‘vintage look’ horloge.

Ook de hoge taille zien we aankomend seizoen terug komen. Een trend die ik oversla maar die bij sommige meiden/vrouwen super staat! Styletip: De hoge taille short is leuk te combineren met een luchtige blouse. Voor de echte ‘fashionista’ zijn deze broekjes leuk om te dragen met een ‘cropped’ shirt!

Was oranje vorig seizoen ‘de hippe kleur’, nu is dat geel! Een kleur die misschien niet iedereen staat, maar vrolijk is het in ieder geval wel! Styletip: Vooral donkere meiden ‘rocken’ deze knal kleur!

In de jaren 90 liep iedereen standaard met een rugzak, in lente/zomer 2012 ook weer! Je ziet heel erg veel verschillende rugzakken, gemaakt van allerlei materialen. Of ik mee ga doen aan deze trend, is nog even de vraag?! Maar je kunt zeggen wat je wilt, de rugzak is in ieder geval super comfortabel om je spulletjes in mee te nemen!

Ook de stoere boots zijn nog steeds helemaal trendy! Dus je laarzen mag je gewoon aanhouden in de lente en in de zomer (als het niet al te warm is uiteraard). Je ziet heel erg veel ‘kibootachtige’ laarzen maar ook zie ik heel veel felgekleurde korte laarsjes, super leuk! Styletip: Combineer je korte stoere laarzen met een ‘ripped’ denim shorts of met een leuk kanten jurkje.

Dit waren alweer 16 trends die ik heb uitgekozen. Veel van deze trends vind ik zelf ook heel erg leuk en ik denk ook dat ik ongetwijfeld wel wat items uit deze lijst ga aanschaffen. Aan welke trend ga jij sowieso meedoen?

150 Comments on Het grote mode lente/zomer trends overzicht voor 2012

 1. Vera
  28 februari 2012 at 00:22 (10 jaar ago)

  Ik heb een fel groene skinny, dus ik doe mee aan twee van de trends tegelijk als ik die aan heb ๐Ÿ˜‰ Ik vind eigenlijk bijna elke trend wel iets hebben!

 2. Kelly
  28 februari 2012 at 00:27 (10 jaar ago)

  Ohhh dat lief pastel is leeeeuk! <3 Helemaal iets voor mij! ๐Ÿ˜€
  Weet je toevallig ook waar je dat shirtje kan halen?

  • Sanne van Huis
   28 februari 2012 at 00:31 (10 jaar ago)

   Nee :(, helaas niet…Maar ik denk dat winkels zoals H&M, Vero Moda etc dat wel in het assortiment hebben zitten ๐Ÿ™‚

 3. Kelly
  28 februari 2012 at 00:44 (10 jaar ago)

  Wat leuk! Vrijdag bezoekje brengen aan Rotterdam, dus dan maar ff flink inkopen doen! ๐Ÿ™‚ Slaap lekker ๐Ÿ™‚

 4. Julia...
  28 februari 2012 at 01:48 (10 jaar ago)

  wat een leuke artikel!! en wat een leuke trends. Die hoge taille laat ik ook aan me voorbij gaan ๐Ÿ™‚

 5. Cynthiiaa
  28 februari 2012 at 02:58 (10 jaar ago)

  Oeh, like like like! Vooral de felle tinten, god, die broeken, echt.. mind-blowing. ๐Ÿ™‚ Leuke trends!

  • Sanne van Huis
   28 februari 2012 at 22:11 (10 jaar ago)

   Die vind ik ook zo leuk, heb vandaag een knalroze besteld jeej!

 6. LottedeJ
  28 februari 2012 at 07:13 (10 jaar ago)

  Ik ben gek op de felle skinny’s, de pastels, de platte sandaaltjes en de stoer(dere) boots. Leuk!

  • Sanne van Huis
   28 februari 2012 at 22:11 (10 jaar ago)

   Dat vind ik ook de leukste trends eigenlijk, haha

 7. emma
  28 februari 2012 at 07:24 (10 jaar ago)

  Haha wat leuk, ik hoef dit jaar niks te kopen ๐Ÿ˜‰ Heb alles vorig zomer en najaar veel gedragen, dus ik hoef niet zoveel te winkelen dit jaar! Ik ga denk ik voor de multiculti etnische look van de h&m faa collectie, luipaardprintjes, wit, kant en ik blijf trouw aan mijn hoge taille ๐Ÿ™‚

 8. Macblogster
  28 februari 2012 at 07:32 (10 jaar ago)

  Leuk gedaan, mooie opmaak.

 9. CherriesBeauty
  28 februari 2012 at 07:46 (10 jaar ago)

  Leuke trends!
  Ik doe alleen met de rugzak trend niet mee, daar houd ik niet zo van.

 10. danielle.
  28 februari 2012 at 08:07 (10 jaar ago)

  Ik heb een blauw-groene broek , maar ik weet echt niet wat ik daarbij kan aantrekken! Ik vind een witte blouse wel een leuk idee, maar dat is denk ik niets voor mij, want ik draag nooit blousjes! ;$

 11. Mar
  28 februari 2012 at 08:28 (10 jaar ago)

  Zulke leuke trends!
  Ik wil graag nog een felle broek, liefst groen. Maar zo’n mintgroene broek of gele broek vind ik ook helemaal geweldig!
  Hoge taille short wil ik ook graag, lijkt me erg leuk in de zomer! Weet nog niet of het iets voor mij is, maar dat zien we wel!
  Sandaaltjes vind ik ook altijd erg leuk, maar die heb ik nog wel. En die bikerjacket hangt ook al in m’n kast. Goh, wordt dit dan de eerste keer dat ik mee ga doen aan trends, omdat ik ze leuk vind?! Hihi.
  Heel handig artikel dit, ook erg handig dat je er bij vertelt hoe je het het beste kan combineren!

 12. Shna
  28 februari 2012 at 09:05 (10 jaar ago)

  Heel leuk artikel! Heb je veel tijd in gestoken denk ik ๐Ÿ˜€

  • Sanne van Huis
   28 februari 2012 at 22:12 (10 jaar ago)

   Klopt, zo’n 5 uur ๐Ÿ˜›

 13. charile
  28 februari 2012 at 09:24 (10 jaar ago)

  Heel leuk artikel!

 14. Caroline
  28 februari 2012 at 10:43 (10 jaar ago)

  Wooh, wat een mega lang, leuke blog! Dit wordt een mooi fashionjaar!

  • Sanne van Huis
   28 februari 2012 at 22:12 (10 jaar ago)

   Jup, helemaal mee eens haha!

 15. Laura
  28 februari 2012 at 10:44 (10 jaar ago)

  Wat super leuk gedaan zeg, zijn we zo weer op de hoogte van alle trends! ๐Ÿ˜‰

 16. Esmay
  28 februari 2012 at 11:11 (10 jaar ago)

  Ik zie er heel wat die ik tof vind! This is gonna be my season!

 17. Milou
  28 februari 2012 at 11:48 (10 jaar ago)

  Heeeeel gaaf. Mijn mint groene broek is al ingeslagen. ๐Ÿ˜‰

 18. Marieke
  28 februari 2012 at 12:26 (10 jaar ago)

  Leuk! Deze trends bevallen mij allemaal wel. Heb toevallig net een ontzettend mooie groene tas in de sale gekocht. Hartstikke hip dus ๐Ÿ˜‰

 19. Lie
  28 februari 2012 at 12:29 (10 jaar ago)

  Super leuke trends, ik ga ze bijna allemaal dragen. De sandalen zijn erg leuk, maar ik ben nogal klein, dus weet ik niet of ze wel ga dragen..
  Leuk wat je weer zo’n overzicht van trends maakt Sanne! Ook leuk is de style-tip erbij.

  • Sanne van Huis
   28 februari 2012 at 22:13 (10 jaar ago)

   Thanks en sandaaltjes zijn leuk, ook als je klein bent ๐Ÿ˜‰

 20. Shirley
  28 februari 2012 at 12:34 (10 jaar ago)

  Ik vind zo een groene broek heel erg leuk haha en pastel kleurtjes oeeehhh wat een leuke trends!

 21. Femke
  28 februari 2012 at 14:55 (10 jaar ago)

  Wat een geweldig artikel!! Ik ga zeker voor de felle skinny en kant <3

 22. eline
  28 februari 2012 at 15:28 (10 jaar ago)

  heel leuk artikel! ik vind die hoge taille shortjes echt leuk, maar heb geen idee wat voor shirtje je erbij kunt dragen, heb je ideeรซn?

  • Sanne van Huis
   28 februari 2012 at 22:13 (10 jaar ago)

   Witte blouse, oversized t-shirt, cropped shirtje ๐Ÿ˜€

  • Mar
   29 februari 2012 at 09:40 (10 jaar ago)

   Topje in je broekje, blazer erover heen en open laten hangen. Of gewoon een top in je broekje, leuk riempje erom ofzo!

 23. Frederique
  28 februari 2012 at 16:53 (10 jaar ago)

  Dit soort artikelen zijn altijd superleuk! Leuk dat je ‘styletip’ hebt toegevoegd! ๐Ÿ˜€
  Ik heb al lage sandaaltjes en wil graag nog iets met kant!

 24. Jessica
  28 februari 2012 at 18:46 (10 jaar ago)

  Super leuk artikel, erg handig ook!
  ik moet alleen wel opmerken dat het shirtje bij animal print van Topshop 30 pond is ipv 60.
  Ik wil niet zeuren maar kan me wel voorstellen dat sommigen er op afknappen omdat het zo duur is terwijl het eigenlijk best mee valt :)!
  Maar nogmaals; Super leuk artikel!

  xxxxxx

  • Sanne van Huis
   28 februari 2012 at 22:13 (10 jaar ago)

   Misschien dat het nu is afgeprijsd of ik heb gewoon verkeerd gekeken ;S haha

 25. Diana
  29 februari 2012 at 14:15 (10 jaar ago)

  Leuke trends! Je bent alleen de midi rok vergeten! =(

 26. Amber
  1 maart 2012 at 17:37 (10 jaar ago)

  Leuk! Maar ik beschouw de Metallic trend ook zรฉker als een zomertrend!

 27. Nannick
  3 maart 2012 at 22:50 (10 jaar ago)

  Super leuk artikel en super handig ๐Ÿ˜‰

 28. elien
  6 april 2012 at 18:35 (10 jaar ago)

  wat leuk!
  weet iemand toevallig waar je een kanten gilet kan kopen ben er al heel lang naar op zoek

 29. read this blog
  10 juli 2012 at 09:42 (10 jaar ago)

  Saved as a favorite, I love your web site!