Buiten stormt het op dit moment en komt de regen met bakken tegelijk uit de lucht vallen. Dit weer doet me meer denken aan herfst dan aan de winter. Ik heb eigenlijk wel zin in de winter maar het lijkt erop dat ik hier nog even op moet wachten. Om alvast een beetje in de winterstemming te komen heb ik voor jullie een mooie make-up collectie die hier goed bij past. Ik heb het over de Bourjois ‘Black & Light’ trendcollectie voor de winter 2012. Vandaag laat ik jullie oogproducten uit deze collectie zien…

Samengevat zegt Bourjois dit in het algemeen over de collectie:

Black & Light is geïnspireerd door mode. De nieuwe collectie koppelt zwart aan wit (licht en donker) en dit zorgt voor veel contrast. Het zorgt ervoor dat alle aandacht gaat naar je blik, en dat schaduw en licht met elkaar wordt gemengd. Black & Light, een collectie in het teken van contrasten, tussen raadsel en poëzie…

In deze collectie zitten de geheel nieuwe ‘Khol & Contour Shadow & Light’ potloden. Deze potloden zijn multifunctioneel, je kunt ze namelijk gebruiken als kohl, eyeliner en als oogschaduw(basis). Het potlood heeft aan beide kanten een kleur, de ene kant is donker en de andere kant is licht van kleur. De donkere kleuren zijn mat en de lichtere kleuren zijn glanzend en hebben een hoge concentratie aan parelmoer. Deze combinatie geeft een heel mooi contrast!

De verpakkingen van de potloden zijn ook tweekleurig, zo kun je meteen de kleuren goed zien. De potloden zelf voelen vrij hard aan en ik vind ze niet heel erg ‘smudgy’. Maar wanneer je het potlood op je huid doet worden ze wel iets meer creamy en merk je meteen dat de potloden goed gepigmenteerd zijn.

De kleuren van links naar rechts: 12 Gris, 15 Kaki, 11 Noir, 16 Ebene, 14 Marine en 13 Bruin.

De kleuren van links naar rechts: 11 Neige, 14 Dragee, 15 Vanille, 12 Petale, 16 Argent en 13 Caramel.

De potloden zouden tot 16 uur lang goed op de ogen blijven zitten, ook zijn ze geschikt voor de gevoelige ogen. De ‘Khol & Contour Shadow & Light’ potloden kosten per stuk €7,99.

Ook in deze collectie zitten de ‘Light’ oogschaduw, deze producten zijn ‘gebakken’ en dit is een exclusieve manier van Bourjois. Het is een oplichtende en luchtige oogschaduw en dankzij de fijne textuur kan dit product gemakkelijk worden vervaagd. In de oogschaduw zit een hele hoge concentratie aan parelmoer, dit zorgt voor een lichtgevend effect. De kleuren van de oogschaduw vind ik vooral mooi om te gebruiken als highlighter, bijvoorbeeld in de binnenste van je ooghoekjes. Ook is het mooi om de lichte kleur te combineren met een juist een hele donkere kleur. Beide kleuren kun je dan mooi in elkaar over laten lopen.

De oogschaduw zit in een ronde verpakking en de deksel maakt gebruik van een magneetje waardoor die goed sluit. In de deksel zit ook een spiegeltje en dit is altijd een leuk extraatje! De oogschaduw voelt zacht aan en geeft veel kleur af. Het is wel een hele glanzende oogschaduw en persoonlijk zou ik deze kleuren niet gebruiken als highlighter onder mijn wenkbrauw. Wel zijn deze oogschaduw kleurtjes perfect voor in je binnenste ooghoek of voor op je bewegende ooglid.

Hieronder zie je de swatches (helaas door het donkere weer zie je op de foto niet heel veel kleurverschil).

Van links naar rechts: 01 Un blanc dore tres subtil, 02 Un ciel princesse des glaces, 03 Un rose poudre grise tres doux.

De Bourjois ‘Light’ oogschaduw kosten per stuk €11,49.

Binnenkort kun je op mijn blog een look zien gemaakt met deze Bourjois producten. De Bourjois Black & Light trendcollectie winter 2012 ligt vanaf nu in de winkel (kan wel verschillen per winkel) en vind je bij verschillende parfumerieën en drogisterijen.