Deel 3: Mode ABC ‘Trends voor herfst/winter 2011/2012′

Drie weken terug zag je op mijn site al een sneak peek van de herfst/winter trends voor aankomend seizoen. Zoals beloofd een uitgebreider artikel zodat je met goede voorbeelden de mode trends rustig kunt bekijken. Omdat ik een mode ABC nou eenmaal heel erg leuk vind (en jullie volgens mij ook), heb ik het dit keer weer op dezelfde manier gedaan. Twee weken terug zag je deel 1, vorige week deel 2 en vandaag het laatste gedeelte waar ik de letter Q t/m Z laat zien…

De Q is van quotes. En wat ik eigenlijk bedoel hiermee is dat je veel teksten ziet op shirts en op hemdjes. Zelf vind ik dit een erg leuke trend. Je kunt in genoeg winkels deze leuke shirts kopen, maar je zou ze natuurlijk ook eventueel zelf kunnen maken met je favoriete quotes. Shirts zoals hieronder vind ik erg gaaf staan onder een blazer…

De R is van Rugged stone rings. Ringen met hele grote ruwe steenachtige materiaal zijn al een tijdje hip, maar mogen ook nog steeds voor aankomend seizoen. Sowieso zie je nog steeds veel ringen met knoeperds van stenen…

De S is van Statements necklace. Grote opvallende kettingen die inderdaad een statement maken. Je ziet ze in ontzettend veel winkels maar ook veel celebs zijn er al mee gespot. Of ik er zelf mee rond ga lopen weet ik nog niet maar ik vind ze er in ieder geval wel prachtig uitzien.

De T is van tube sjaal. Ook dit soort sjaals zie je al vrij lang in het modebeeld en ook aankomend seizoen mogen we gelukkig nog onze nek bedekken met dit leuke accessoire. Zelf heb ik inmiddels al drie verschillende, en daar gaan vast en zeker nog wel wat meer bij komen. Binnenkort heb ik voor jullie ook een DIY waarin ik laat zien hoe je zelf heel makkelijk een tube sjaal kunt maken…

De U is van unisex. En wat bedoel ik daar mee? Nou, kleding die geïnspireerd is door mannenkleding. Dus denk aan boyfriend blazers, jeans en blouses. Zelf ben ik niet zo van de boyfriend jeans maar een oversized blouse vind ik toch wel heel erg leuk.

De V is van veren. Veren worden aankomend seizoen heel veel gebruikt in voornamelijk sieraden en accessoires. Ik heb ook al een paar mooie veer oorbellen in mijn sieraden ‘stash’ en ik ben hier erg blij mee. Het voordeel van veren oorbellen is ook dat ze heel licht zijn en dit is veel fijner voor je oren, tenminste dat vind ik wel. Wat ook nog steeds heel hip is zijn de feather extensions, die zijn ook wel heel erg leuk!

De W is van witte blouse. Laatst in een artikel schreef ik al dat witte blouses een hele goede basisstuk in je kledingkast is. Sinds kort heb ik ook een witte blouse van de H&M en ik moet zeggen dat ik deze erg fijn vind. De witte blouse is een heel tijdloos item maar het viel me wel op dat er in eens veel meer witte blouses, en dan vooral de oversized modellen, in de winkels ligt.

De Y is van Yellow. Oh en ik ben de X niet vergeten, maar de x is nogal een lastige letter om een goed woord bij te zoeken. Maar de Y van yellow dus. Geel is een hele hippe kleur dit seizoen. Vooral okergeel doet het goed aankomende herfst. Ik vind geel een hele toffe kleur maar ik vraag me wel af of ik deze kleur wel kan hebben? Misschien toch maar eens uit gaan proberen…

Tenslotte de Z van zacht pastel. Harde kleuren zijn dit seizoen best wel hot, denk aan geel, oranje, groen en turquoise. Maar staan deze kleuren je absoluut niet, dan kun je ook gerust pastel kleurige kleding en accessoires gaan dragen. Want ook deze kleuren ‘mogen’ nog voor aankomend seizoen, gelukkig! (die tas van Modcloth vind ik zo prachtig, hebbeh!)

Dit was alweer het laatste gedeelte van mijn mode ABC en ik hoop natuurlijk dat jullie er wat aan hebben gehad. Ik wens jullie in ieder geval alvast heel veel shop plezier toe als je gaat winkelen voor een nieuwe garderobe…

17 Comments on Deel 3: Mode ABC ‘Trends voor herfst/winter 2011/2012′

 1. Chantal
  6 september 2011 at 09:35 (11 jaar ago)

  Echt heel erg leuk gedaan!

 2. Myrthe
  6 september 2011 at 10:59 (11 jaar ago)

  Wat leuk om te zien ! Mijn favoriete trends zijn quotes (vooral met een blazer inderdaad), tube sjaal, unisex, veren, yellow en zacht pastel (bijna alles dus!).

 3. Katinka
  6 september 2011 at 12:10 (11 jaar ago)

  Leuk alphabet. Vind zelf de statement necklace heel gaaf, Heb er zelf een aantal alleen het dragen is af en toe lastig te combineren. Ook de unisex trend die er nu alweer een tijdje is vind ik leuk. Het staat mij erg oed en het valt met veel dingen te combineren. Vaak zit de kleding ook heel comfortabel.

 4. Laura
  6 september 2011 at 14:59 (11 jaar ago)

  Wat superleuk en origineel weer!

 5. Hanna
  6 september 2011 at 15:02 (11 jaar ago)

  Echt superleuk!! En ik verheug me op de diy van de tude shawl!!!!
  xoxo

 6. femketje
  6 september 2011 at 15:37 (11 jaar ago)

  die tube sjaals zijn zo fijn!

 7. Nannick
  6 september 2011 at 15:50 (11 jaar ago)

  Leuke mode ABC! Alle trends vind ik leuk behalve die veren, dat vind ik echt niks 😉

 8. fre
  6 september 2011 at 16:02 (11 jaar ago)

  Zitten leuke trends tussen!

 9. Madelief
  6 september 2011 at 16:40 (11 jaar ago)

  Vooral de veren en de statement kettingen! I love it!

 10. Judith
  6 september 2011 at 17:19 (11 jaar ago)

  wat orgineel gedaan! Een erg leuke najaar trend! xx

 11. Femke
  6 september 2011 at 18:22 (11 jaar ago)

  Leuke trends weer! Vooral de verentrend vind ik erg leuk!

 12. Annelies
  6 september 2011 at 19:15 (11 jaar ago)

  Wauw weer leuke trends! ♥

 13. Annelies
  6 september 2011 at 19:15 (11 jaar ago)

  Reactie

 14. Cynthiiaa
  6 september 2011 at 20:23 (11 jaar ago)

  Leuke trends, wat zijn die ringen toch gorgeous om te zien! I love the yellow trend xd

 15. charlotte
  8 september 2011 at 13:36 (11 jaar ago)

  Supertof om te zien! Vooral de tubesjaals vind ik tof.

 16. Simone
  25 oktober 2011 at 14:04 (11 jaar ago)

  Leuk 3-delig artikel is dit. Heel goed gedaan. Ik mis alleen nog 1 ding, en dat is de chino! Dat is toch echt zeker wel een trend op dit moment, je kunt er niet omheen. Voor de rest zoals ik al zei: leuk artikel waar ik zeker inspiratie van krijg.

 17. Ella
  11 juli 2013 at 10:57 (9 jaar ago)

  Ken je Gosupermodel?
  Daar kan je hetzelfde t-schirtje vinden die staat bij : Quotes 4