Deel 3: Mode ABC ‘Trends voor herfst/winter 2011/2012′

Drie weken terug zag je op mijn site al een sneak peek van de herfst/winter trends voor aankomend seizoen. Zoals beloofd een uitgebreider artikel zodat je met goede voorbeelden de mode trends rustig kunt bekijken. Omdat ik een mode ABC nou eenmaal heel erg leuk vind (en jullie volgens mij ook), heb ik het dit keer weer op dezelfde manier gedaan. Twee weken terug zag je deel 1, vorige week deel 2 en vandaag het laatste gedeelte waar ik de letter Q t/m Z laat zien…

De Q is van quotes. En wat ik eigenlijk bedoel hiermee is dat je veel teksten ziet op shirts en op hemdjes. Zelf vind ik dit een erg leuke trend. Je kunt in genoeg winkels deze leuke shirts kopen, maar je zou ze natuurlijk ook eventueel zelf kunnen maken met je favoriete quotes. Shirts zoals hieronder vind ik erg gaaf staan onder een blazer…

De R is van Rugged stone rings. Ringen met hele grote ruwe steenachtige materiaal zijn al een tijdje hip, maar mogen ook nog steeds voor aankomend seizoen. Sowieso zie je nog steeds veel ringen met knoeperds van stenen…

De S is van Statements necklace. Grote opvallende kettingen die inderdaad een statement maken. Je ziet ze in ontzettend veel winkels maar ook veel celebs zijn er al mee gespot. Of ik er zelf mee rond ga lopen weet ik nog niet maar ik vind ze er in ieder geval wel prachtig uitzien.

De T is van tube sjaal. Ook dit soort sjaals zie je al vrij lang in het modebeeld en ook aankomend seizoen mogen we gelukkig nog onze nek bedekken met dit leuke accessoire. Zelf heb ik inmiddels al drie verschillende, en daar gaan vast en zeker nog wel wat meer bij komen. Binnenkort heb ik voor jullie ook een DIY waarin ik laat zien hoe je zelf heel makkelijk een tube sjaal kunt maken…

De U is van unisex. En wat bedoel ik daar mee? Nou, kleding die geïnspireerd is door mannenkleding. Dus denk aan boyfriend blazers, jeans en blouses. Zelf ben ik niet zo van de boyfriend jeans maar een oversized blouse vind ik toch wel heel erg leuk.

De V is van veren. Veren worden aankomend seizoen heel veel gebruikt in voornamelijk sieraden en accessoires. Ik heb ook al een paar mooie veer oorbellen in mijn sieraden ‘stash’ en ik ben hier erg blij mee. Het voordeel van veren oorbellen is ook dat ze heel licht zijn en dit is veel fijner voor je oren, tenminste dat vind ik wel. Wat ook nog steeds heel hip is zijn de feather extensions, die zijn ook wel heel erg leuk!

De W is van witte blouse. Laatst in een artikel schreef ik al dat witte blouses een hele goede basisstuk in je kledingkast is. Sinds kort heb ik ook een witte blouse van de H&M en ik moet zeggen dat ik deze erg fijn vind. De witte blouse is een heel tijdloos item maar het viel me wel op dat er in eens veel meer witte blouses, en dan vooral de oversized modellen, in de winkels ligt.

De Y is van Yellow. Oh en ik ben de X niet vergeten, maar de x is nogal een lastige letter om een goed woord bij te zoeken. Maar de Y van yellow dus. Geel is een hele hippe kleur dit seizoen. Vooral okergeel doet het goed aankomende herfst. Ik vind geel een hele toffe kleur maar ik vraag me wel af of ik deze kleur wel kan hebben? Misschien toch maar eens uit gaan proberen…

Tenslotte de Z van zacht pastel. Harde kleuren zijn dit seizoen best wel hot, denk aan geel, oranje, groen en turquoise. Maar staan deze kleuren je absoluut niet, dan kun je ook gerust pastel kleurige kleding en accessoires gaan dragen. Want ook deze kleuren ‘mogen’ nog voor aankomend seizoen, gelukkig! (die tas van Modcloth vind ik zo prachtig, hebbeh!)

Dit was alweer het laatste gedeelte van mijn mode ABC en ik hoop natuurlijk dat jullie er wat aan hebben gehad. Ik wens jullie in ieder geval alvast heel veel shop plezier toe als je gaat winkelen voor een nieuwe garderobe…