Wat te dragen met een ‘maatje meer’?

Meiden en vrouwen heb je in allerlei soorten en maten en eigenlijk besteed ik vooral veel aandacht qua kleding op mijn blog aan vrouwen met de wat kleinere en gemiddelde maten (denk aan maatje 36,38,40,42,44 die je in de meeste winkels gewoon kunt kopen). Maar er zijn natuurlijk ook mensen met een vollere figuur en het leek me ook wel eens leuk om hier aandacht aan te schenken. We zijn immers allemaal niet hetzelfde en dat maakt natuurlijk ook helemaal niets uit. In dit artikel ga ik kledingtips geven waar je misschien wat aan hebt als je een maatje meer hebt. Wel wil ik even benadrukken dat mijn tips geen ‘regels’ zijn (ik hou niet zo van mode regeltjes), het zijn gewoon puur tips waar je eventueel wat mee kan doen. Maar eerlijk is eerlijk het aller belangrijkste is dat jij je happy voelt in je kleding, dus onthou dat vooral! Niet alleen geef ik tips, ik heb natuurlijk ook wat leuke kledingsetjes bij elkaar gezocht…

Eerst begin ik met wat tips zodat je misschien de volgende keer makkelijker kleding kunt kopen omdat je weet waar je op ‘moet’ letten. Maar nogmaals kijk ook goed naar je figuur , niemand is immers hetzelfde…

Tips:

 • Trek vooral geen kleding aan die te klein is, zoek juist kleding uit wat goed aansluit op je figuur.
 • Heb je een wat zwaardere boezem (wat ik overigens ook heb) kies dan voor v-halzen, grote ronde halzen en vermijd vooral kolletjes en hooggesloten kleding.
 • Kies voor wat langere blouses of tops en heb je een slanke taille benadruk dit dan ook met bijvoorbeeld een riem.
 • Vermijd hele grote prints maar ga juist op zoek naar kleding met kleine prints.
 • Kies voor niet al te zware stoffen zoals bijvoorbeeld: Fluweel, velours of ribstof. Ga juist voor soepel vallende stoffen zoals: Katoen en linnen of stoffen die daar op lijken.
 • Heb je wat vollere benen dan vind ik jeans met wijd uitlopende pijpen je prachtig staan en dat komt goed uit want die zijn ook weer helemaal hip!
 • Vaak vind ik jurkjes ook erg mooi staan en kies vooral een jurkje met een A-lijn (strakker van boven en onder  de boezem wijd uitlopend)
 • Ga voor een mooie blazer die je taille benadrukt en je kunt beter kiezen voor een jasje met een enkele rij knopen.
 • Gebruik een mooie sjaal of een gave ketting om ‘verticale lijnen’ te creëren. Deze tip kun je ook toepassen als je bijvoorbeeld heel klein bent en je wil wat groter lijken.

Dit waren mijn tips en ik heb ook nog wat leuke kledingsetjes bij elkaar gezocht. Ik heb kleding gebruikt van de o.a. Wehkamp, MS mode, New Look en H&M. Hier verkopen ze leuke en betaalbare kleding in de wat grotere maten.

Te beginnen met een setje die erg geschikt is voor een mooie zomerse dag, leuk voor naar het park of misschien wanneer je naar het strand gaat? Ik heb gekozen voor een denim jasje zonder mouwen en dit maakt de outfit net wat stoerder. De maxi jurk vind ik helemaal geweldig!

Natuurlijk maakte ik ook een casual setje. Leuk voor naar het werk, naar school of misschien leuk voor een dagje shoppen. Ik vind de kleurencombinatie leger groen met koraal erg geslaagd…

Soms is het gewoon heerlijk om een lekkere comfy outfit aan te hebben. Bijvoorbeeld wanneer het heel warm is of als je gewoon een vrije dag hebt. Met dit setje zou je ook prima de stad in kunnen of lekker luieren in het park. De broek van Wehkamp zit vast heerlijk!

Heb je net als ik een beetje een romantische stijl dan vind je het setje hieronder vast en zeker leuk! Door het te combineren met een jeans wordt het setje net wat minder ‘lief’. De sandaaltjes van Topshop is één en al liefde…zwijmel…

En natuurlijk moet er ook gestapt worden en dat kan in de volgende outfit. Ben je ook niet zo goed in op hoge hakken lopen, combineer het dan bijvoorbeeld met ballerina’s. Dit setje zou je ook prima naar je werk aan kunnen trekken. Je zou dan bijvoorbeeld een witte blazer over het jurkje aan kunnen trekken en het tasje vervangen door een grotere tas. Een super classy outfit!

Zoals je ziet kun je er met een maatje meer ook super trendy uitzien. Gelukkig komen er steeds meer winkels en merken achter dat niet iedereen maatje 36 heeft, de gemiddelde vrouwen maat in Nederland is zelfs 42.

Ik hoop dat je wat aan dit artikel heb gehad en laat me vooral weten of je het leuk vindt om vaker artikelen op mijn blog te lezen over een ‘maatje meer’. Heb jij nou ook hele leuke tips bijv. leuke winkels/merken of misschien nog een toevoeging aan dit artikel, laat dat vooral even weten bij de comments…

Edit: Ik vond het super lastig om dit artikel te maken omdat ik zelf niet een maatje meer heb. Dat zorgt er gewoon voor dat ik het lastiger vind en eigenlijk geen ervaringsdeskundige ben, maar mijn kijk op mode heb ik meegenomen in dit artikel. Iedereen moet voor zichzelf kijken ‘dit vind ik een goede tip voor mijn figuur en dit vind ik een wat mindere’, zoals ik zelf al aangeef in het artikel heeft iedereen een ander figuur en niemand is hetzelfde. Als je goed kijkt naar mijn setjes zie je eigenlijk dat ik niet per se mijn best heb gedaan om dingen te moeten verhullen en dat heb ik bewust gedaan. Want iedereen is gewoon mooi en wees gewoon trots op je rondingen, dus waarom zou je niet met blote armen mogen rondlopen? Ik hoop dat iedereen het nu misschien iets beter begrijpt :).

107 Comments on Wat te dragen met een ‘maatje meer’?

 1. Marjolein
  5 juli 2011 at 08:07 (12 jaar ago)

  Leuk artikel! Ik vind zo’n tulip skirt ook heel mooi staan bij meiden die een maatje meer hebben!

 2. Sharon
  5 juli 2011 at 08:27 (12 jaar ago)

  Leuk artikel! Ik heb niet echt een maatje meer, maar wel aan de bovenkant zegmaar. Soms heel vervelend wanneer een model aan de bovenkant te strak zit en als je dan een maat groter neemt het hele model eruit is. Handige tips trouwens!

 3. femketje
  5 juli 2011 at 08:31 (12 jaar ago)

  goed artikel 😀

 4. Eve
  5 juli 2011 at 08:56 (12 jaar ago)

  Wat leuk dat je aandacht besteedt aan de “Rubensvrouw”!

 5. Edith Dohmen
  5 juli 2011 at 10:05 (12 jaar ago)

  Heel goed dat je hier aandacht aan besteedt! En je noemt grote maten, maar dit zijn INBETWEENIES, een nieuw begrip voor vrouwen met maat 40-46/48 die er fashionable en stylish uit willen zien! Check mijn blog voor meer tips en tricks!
  http://www.stylehasnosize.com

 6. Desirée
  5 juli 2011 at 10:06 (12 jaar ago)

  Heel leuk artikel en leuke combinatietips! Super dat er meer blogs komen die aandacht besteden aan de volle(re) vrouw ^_^

 7. Jacky
  5 juli 2011 at 10:25 (12 jaar ago)

  Leuk dat je ook aandacht besteedt aan curvy’s, maar aan je tips kan ik zien dat je er zelf in je directe omgeving niet echt mee te maken hebt. Maar THE effort wordt zeker gewaardeerd.

  • Sanne van Huis
   5 juli 2011 at 10:28 (12 jaar ago)

   Ik heb natuurlijk wel de nodige research gedaan en weet dan ook niet echt welke tips ‘niet goed’ zijn. En ik benadruk ook dat het slechts tips van mij zijn en dat het geen regels zijn en dat je ook nog steeds goed moet kijken naar je eigen figuur…:)

 8. Milou
  5 juli 2011 at 10:28 (12 jaar ago)

  Wat heb je dit weer leuk gedaan! 🙂

  Helemaal leuk!

 9. Arantxa
  5 juli 2011 at 11:01 (12 jaar ago)

  Ik snap niet zo goed waarom hooggesloten kleding bij vollere boezems geen aanrader is. Ik merk bij mijzelf dat mijn boezem dan optisch net iets voller lijkt, waardoor mijn taille en buik weer slanker lijken. Als je ècht een grote boezem hebt wil je dat effect misschien niet bereiken, maar aan de andere kant… een slankere taille, wie wil dat nou niet?

  • Sanne van Huis
   5 juli 2011 at 11:12 (12 jaar ago)

   Daarom staat er ook boven de tips dat je altijd even moet kijken naar je eigen figuur want misschien staat hooggesloten kleding juist wel heel mooi omdat je juist wil dat je borsten wat groter lijken 😉

 10. Diana
  5 juli 2011 at 11:39 (12 jaar ago)

  Ik vind het shirtje in look nummer 3 echt geen succes, en zeker niet bij die broek. Het mag dan wel ‘comfy’ zijn, maar de hele look is alsnog een dik-makertje. Het benadrukt juist de delen die je niet wilt benadrukken. Wil je deze look wel zo dragen, dan raad ik persoonlijk aan om een blazer erbij aan te doen die mooi getailleerd is, zodat je lichaam wel vorm krijgt.

  Eerlijk gezegd vind ik alleen de laatste look geslaagd. Het is de enige look waar ook aan de schouders en bovenarmen (onbewust) is gedacht, op look 2 na.

  • Sanne van Huis
   5 juli 2011 at 11:41 (12 jaar ago)

   Maar misschien zijn er juist ook mensen die misschien een maatje meer hebben maar gewoon heel tevreden met zichzelf zijn en niet per se van alles willen verhullen 🙂

   • Diana
    5 juli 2011 at 13:44 (12 jaar ago)

    Het gaat er niet om dat je delen wel of niet wilt verhullen, maar dat je lichaam gewoon een mooie/goede vorm krijgt en geen ‘zak’-effect. 😉

   • Diana
    5 juli 2011 at 13:45 (12 jaar ago)

    Overigens.. de broek uit look 3 heb ik wel zojuist besteld. 😉

 11. Suzanne
  5 juli 2011 at 11:46 (12 jaar ago)

  Die groene broek met print vind ik echt HEEL tof. #wannahave

 12. Suzan
  5 juli 2011 at 11:55 (12 jaar ago)

  Hele leuke outfits!! En idd omdat je “curvy” bent hoe je nog niet alles te verhullen!
  En die tips vind ik zeker wel nuttig! Vooral tip 1, dat zie je nogal weleens (ook bij slankere dames)!

 13. Agnetha
  5 juli 2011 at 11:55 (12 jaar ago)

  Heel erg leuk artikel en het is vooral belangrijk dat het afkleed. Gelukkig is er veel kleding in een maatje meer. Tenminste ik kom altijd wel leuke dingen tegen en ja helaas zijn er winkels die oudbollig zijn, maar daar ga ik dan ook niet naar toe.

 14. Lotte
  5 juli 2011 at 11:56 (12 jaar ago)

  Ik vind dat je echt hele goede outfits hebt uitgekozen Sanne. Als ik wat voller zou zijn, zou ik alles setjes wel willen hebben! Goed dat je niet alleen voor zwart hebt gekozen 🙂

 15. Anna
  5 juli 2011 at 12:03 (12 jaar ago)

  Ik vind het een goed artikel. En je outfits zijn zeker geslaagd. Het maakt niet uit welke maat je hebt of je nu 34 of 44 hebt. Als je de juiste kleding draagt is iedereen mooi! Ik zou zeker vaker zulke artikelen willen zien van je!

 16. Miranda
  5 juli 2011 at 12:48 (12 jaar ago)

  leuke setjes en je hoeft zelf geen maatje meer te zijn om ook te kunnen stylen meid!
  Zelf vind ik de longdress met mouwloos spijkerjack prachtig!!! Alleen probleem bij dames die wat flinker zijn is dat ze “flubberbovenarmen” hebben ( ik dus ook ) en dit misschien niet snel zullen dragen maar voor jongere meiden is dit toppie!!!!

  Keer contact opnemen met mij om een shoot te stylen met plussize modellen?

 17. jessica
  5 juli 2011 at 13:34 (12 jaar ago)

  leuk!ik heb een ‘gewone’ maat(36/38) maar ik zou het allemaal zó aantrekken haha!

 18. loesje85
  5 juli 2011 at 14:53 (12 jaar ago)

  Leuk artikel 🙂
  Zelfs “slanke/dunne” mensen hebben problemen met het kopen van kleding. Tja, je wilt toch niet die armen of die dikke kuiten laten zien…of net niet het goede kleurtje oid.
  Kleding blijft erg subjectief.
  De outfits die je hebt uitgekozen vind ik erg leuk.
  X

 19. fre
  5 juli 2011 at 16:35 (12 jaar ago)

  grappig alleen dit is niet zo voor mij besteed…

 20. Lise
  5 juli 2011 at 18:32 (12 jaar ago)

  Je maakt echt leuke collage’s zeg, super!

 21. Flaviena
  5 juli 2011 at 18:43 (12 jaar ago)

  Leuk artikel! Ik kwam erop via twitter omdat ik het een en ander aan opmerkingen tegenkwam maar boeiend! Leuk geschreven met goede intenties dus vooral doorgaan!

 22. Laura
  5 juli 2011 at 19:42 (12 jaar ago)

  Wat super leuk dat je hier aandacht aan besteed!
  Ikzelf heb meestal maat 44/46 en schommel tussen de ‘normale’ maten en een maatje meer. Ik kies vaak voor wat wijdvallende modellen om mijn buik niet te benadrukken en fleur dit vaak op met leuke sieraden. Ik baalde heel vaak dat ik niet kleding aan kon wat de rest wel droeg, maar ik heb geleerd dat je beter een maat kunt kopen die goed past en goed zit, dan dat je wel een maatje 40 koopt maar je totaal voorschut loopt. Mijn moeder zegt altijd: je moet niet naar de maat kijken, het moet lekker zitten! En dat is helemaal waar. 😉

  Natuurlijk vallen sommige merken groter/kleiner uit, dus wat ik hiermee bedoel is dat je je niet te vast moet houden aan de maten.

 23. Elien
  5 juli 2011 at 21:06 (12 jaar ago)

  leuke setjes !

 24. Lian
  6 juli 2011 at 15:55 (12 jaar ago)

  Leuke post!

 25. Ilja
  6 juli 2011 at 20:50 (12 jaar ago)

  Leuke combinaties, daar heb ik wat aan 🙂 Ik draag alleen niet graag blote armen, heb liever een klein mouwtje… Dat laatste jurkje ga ik denk ik wel bestellen, erg lief!

 26. Naomi
  6 juli 2011 at 22:10 (12 jaar ago)

  Hello ladies!

  Voor iemand die zelf geen maatje meer heeft is dit een goeie poging geweest! Ik zie er zeker dingen tussen staan die ik wel wil hebben!

  Maar ik weet dat de meeste plussize dames niet graag hun armen laten zien ( ik ook niet) maar daar kun je deze looks wel naar aanpassen.

  Ik heb zelf een plussize fashionblog genaamd Live, Eat and Breathe Fashion waar ik plussize fashiontips deel en outfitposts plaats.

  Ik mocht een tijd terug een plussize showroom bezoeken waar ik een uitgebreide reportage heb gemaakt waar ik per artikel (broeken, tops, jasjes enz.) een filmje heb gemaakt waar ik mijn stylingtips geef. Het eerste filmpje is deze week geplaats en de reportage is gericht op de zomermode van 2011, dus neem gauw een kijkje!

  -X- Naomi

 27. Merel
  11 juli 2011 at 18:07 (12 jaar ago)

  goed artikel. En leuke setjes heb je gevonden!

 28. Jan
  7 november 2011 at 14:11 (11 jaar ago)

  Elsemiek, groot is mooi! Die armen van jou zijn niet lelijk, ik hou er van!!

  xx