Leuke outfits onder de 50 Euro + budgettips!

De sale is alweer een tijdje aangebroken en dat bracht mij op een idee, namelijk een artikel maken met allemaal goedkope setjes. Outfits die niet duurder zijn dan 50 Euro. Niet iedereen heeft even veel te besteden en met de setjes die ik heb gemaakt kun je zien dat je er met weinig geld ook heel leuk en hip bij kan lopen. Niet alle items die ik heb gebruikt komen uit de sale want er zitten ook gewoon goedkope items tussen. Ik hoop dat jullie wat inspiratie uit dit artikel halen, ook geef ik nog leuke kleding budgettips! 

Het eerste setje is casual maar toch ook wel een beetje sjiek. Ik ben eigenlijk al een tijdje verliefd op de jumpsuit van H&M en ik zag dat deze nu maar €12,95 kost, een koopje dus! Dit setje kost maar €37,08 bij elkaar en eerlijk, het oogt naar mijn mening een stuk duurder…

Naar je werk kun je er fashionable uitzien zonder dat het veel geld kost, dat blijkt wel uit de volgende outfit. Ik heb een jegging gecombineerd met een wat langere blouse. Door een smal riempje bij de blouse te dragen creëer je net iets meer taille. Persoonlijk vind ik dit een nette maar toch ook een hippe outftit!

Ook er mooi uitzien tijdens een avondje uit hoeft niet veel geld te kosten. Zorg gewoon voor een mooi jurkje als basisstuk en maak het af met mooie sieraden. Bij de H&M, Asos, SIX, Primark of op de markt kun je vaak voor een klein prijsje erg leuke accessoires vinden..

Naar een festival gaan is al duur genoeg en daarom kun je misschien gaan besparen op je outfit. De volgende outfit kost bij elkaar maar €42,80 en dat is best goedkoop. Dit is echt een typische ‘festival outfit’ en ik vind het setje helemaal leuk!

Ook je strandkleding hoeft helemaal niet duur te zijn. Je kunt erg veel goedkope zwemkleding vinden bij o.a. H&M, Primark, Pieces, Bristol, C&A. Combineer het met een leuke tuniek of playsuit en je kunt zo naar het strand. Ik vind de playsuit van Topshop trouwens helemaal te gek…

Tenslotte heb ik nog wat leuke kleding budgettips voor jullie:

 • Ga in de sale shoppen. Dit lijkt natuurlijk heel logisch maar ik weet van mezelf dat ik het nooit zo heel leuk vind om te shoppen in de sale. Het is namelijk vaak chaotisch in de winkels en vaak is je maat ook net weer uitverkocht, tenminste dat heb ik wel altijd. Toch als je echt goed kijkt in de winkels weet ik zeker dat je erg veel leuke items kunt vinden. Hou je zelf ook niet zo van de drukte, dan kun je natuurlijk altijd online sale shoppen. Dit is een stuk overzichtelijker en er zijn ook ontzettend veel leuke kleding en accessoires online te koop in de sale.
 • Ga eens naar een kringloopwinkel of een vintage shop. Vintage is nog steeds heel erg hip en misschien vind je er wel iets heel leuks. Wat vooral leuk is in tweedehands winkels zijn de accessoires. Ze verkopen namelijk vaak hele leuke riempjes, schoenen en sieraden. Combineer je vintage items weer met wat duurdere kleding en je bent super trendy!
 • Hou een kleding ruilavond met je vriendinnen. Misschien heb jij wel kleding in de kast hangen waar je niets meer meedoet maar waar je een vriendin heel blij mee kan maken. Het is niet alleen fijn voor je portemonnee, het is ook nog eens super gezellig.
 • Ben je creatief, ga dan lekker aan het DIY’en. Heb je bijvoorbeeld een leuk (duur) shirt gezien, maak de shirt dan gewoon na. Bijvoorbeeld met behulp van transferpapier of een textielstift. Koop een leuk wit shirt en ga aan de slag. Niet alleen geld besparend, je hebt ook meteen een leuke middag.
 • Kijk eens heel goed en kritisch in je kast. Mijn kast zit bijvoorbeeld erg vol met kleding en soms weet ik helemaal niet meer wat ik in de kast heb liggen/hangen. Soms ga ik mijn kast opruimen en dan zie ik ineens allemaal hele leuke kleding die ik weer opnieuw leven in blaas.
 • Investeer vooral in mooie tijdloze basisstukken. Dus een goede blazer, blouse, jeans, zwart jurkje en mooie hakken. Wanneer je goede tijdloze basiskleding hebt kun je dit goed combineren met wat goedkopere items en zo kun je ook altijd meedoen met de laatste trends zonder dat het al te veel geld kost.
 • Vorig jaar ben ik begonnen om zelf een sjaal te breien. Deze is helaas nog niet af, maar eerlijk gezegd vond ik het best wel heel leuk om te breien. Bij de Zeeman kun je hele goedkope maar toch goede wol en breinaalden vinden. Ook kun je op hun site breipatronen vinden. Zo kun je zelf heel goedkoop een mooie sjaal breien!
 • Kijk ook op sites zoals bijvoorbeeld Marktplaats en vaak op vrouwen fora’s wordt ook veel leuke kleding aangeboden.
 • Ga ook eens shoppen bij winkels als bijvoorbeeld: Van Haren, Zeeman, Scapino, Wibra, Bristol, Action of soortgelijke winkels. Het zijn misschien niet de winkels waarvan je verwacht dat ze leuke kleding en accessoires verkopen maar geloof me, tegenwoordig heb je ook bij de wat goedkopere winkels best leuke spulletjes!

Heb jij nou ook nog hele leuke tips, deel ze dan vooral bij de comments…

98 Comments on Leuke outfits onder de 50 Euro + budgettips!

 1. Silke
  26 juli 2011 at 15:09 (11 jaar ago)

  Ik vind vooral de festival look heel erg leuk! 😀
  En handige tips ook.

 2. Rebecca
  26 juli 2011 at 15:31 (11 jaar ago)

  Het festival setje en to the beach vind ik echt toppie! 😉

 3. Lieke
  26 juli 2011 at 15:43 (11 jaar ago)

  Zoals altijd weer leuke setjes!

 4. Annelies
  26 juli 2011 at 15:46 (11 jaar ago)

  Superleuke setjes! En erg handige tips(:

 5. Miranda
  26 juli 2011 at 15:50 (11 jaar ago)

  Leuke setjes:D

 6. Marina
  26 juli 2011 at 16:01 (11 jaar ago)

  Leuk en handig item!

 7. Bernadet
  26 juli 2011 at 16:13 (11 jaar ago)

  Wauw dat nightout setje is echt gaaf!
  Super leuk jurkje! Zou ik dan combineren met een panty en dan die hakken.. oehh ik ga eens een kijkje nemen

 8. Marijke
  26 juli 2011 at 16:15 (11 jaar ago)

  Jij hebt echt zoveel gevoel voor het samenstellen van die outfits vind ik!
  Vind de playsuit van de Hennes er erg schattig uit zien. (:

 9. Suzanne
  26 juli 2011 at 17:11 (11 jaar ago)

  klopt het dat er een 3 mist in de tweede collage? ik vind de h&m playsuit erg leuk!

 10. isa
  26 juli 2011 at 17:32 (11 jaar ago)

  Suuper leuk artikel!
  Ik reageer eigenlijk nooit maar ik wilde toch nog wel even wat kwijt;
  vandaag kwam ik een een vintage winkeltje en heb ik een suuper leuke bikini met zeebraprint en roze touwtjes gekocht voor maar 1,50. normaal gesproken betaal je zo’n 10,- per onderdeel (top en broekje) dus ik vind 1,50 voor een hele bikini een goede deal haha. dus de 2e hand winkels is een hele goede tip! 😉

 11. Yvonne
  26 juli 2011 at 17:41 (11 jaar ago)

  Wat een leuke setjes! Ik kreeg vroeger toen ik klein was heel veel kleren van mijn nichten. Inmiddels kan dat niet meer om dat ik helderweg veel groter ben dan hun ;p
  Misschien is dat nog een goede tip; kleren van je familie of vrienden krijgen. Neem eens een kijkje in hun kledingkast en wat ze misschien niet meer leuk vinden, of niet meer passen, vraag of jij dat mag hebben 🙂
  Dat is ook een soort van 2ehands ;p

 12. Deborah
  26 juli 2011 at 18:02 (11 jaar ago)

  Wow, die oranje schoenen van de Primark van het tweede plaatje.. die MOET ik hebben! haha!

 13. femketje
  26 juli 2011 at 19:15 (11 jaar ago)

  leuk zo’n artikel 😀

 14. kimberly
  26 juli 2011 at 19:46 (11 jaar ago)

  Wat een geweldige outfits. De to work outfit is top zeg!

 15. Victoria
  26 juli 2011 at 19:59 (11 jaar ago)

  Wauw, wat een leuk artikel! 😀

 16. isa
  26 juli 2011 at 20:07 (11 jaar ago)

  @yvonne jaa dat ik ook een goed idee ja, doet me ook nog denken aan vanmiddag, me moeder had een nieuw shirt en ik deed m voor de grap aan, ik deed een riem net onder mn ‘boezem’ zegmaar en het stond best leuk hahaha. 😉

  ik kreeg vroeger btw ook altijd kleding van mn nichtje, maaar die is 2 jaar geleden overleden duss dat gaat ook niet meer werken.

  en ik vind juist die andere playsuit zo leuk!

 17. charile
  26 juli 2011 at 20:33 (11 jaar ago)

  Leuk artikel
  x

 18. tamara
  26 juli 2011 at 22:27 (11 jaar ago)

  wat een leuk artikel weer, helaas heb ik een maatje meer, en heb niks aan de kleding van h en mof primark, toch haal ik uit deze artikelen vaak inspiratie
  ik ga vaak naar een miss etam outlet waar ze ook promiis verkopen, en laat ik daar nou juist zo van houden!!!! scheelt mij vaak een heleboel geld

 19. yasmine
  27 juli 2011 at 00:14 (11 jaar ago)

  Check die pumps ^^

 20. Desirée
  27 juli 2011 at 09:40 (11 jaar ago)

  Wat heb je dit toch weer gigantisch leuk gedaan!

 21. Femke
  27 juli 2011 at 14:20 (11 jaar ago)

  Wat een ontzettend leuke post 😀

 22. Femke
  28 juli 2011 at 11:25 (11 jaar ago)

  Handige tips!

 23. Ellen
  28 juli 2011 at 16:43 (11 jaar ago)

  ah wat super leuk dit, echt super leuk om al die outfits te zien voor zo weinig geld.

 24. Joyce
  1 augustus 2011 at 15:27 (11 jaar ago)

  Wat heb je een geweldig leuke outfits gemaakt, ze spreken me stuk voor stuk aan!

 25. jessica
  15 augustus 2011 at 13:39 (11 jaar ago)

  superleuk artikel en goede tips!:D
  wat kun je dat toch goed.
  het is trouwens fora, niet fora’s : fora is al mv van forum:)

 26. Nadine
  15 augustus 2012 at 11:03 (10 jaar ago)

  Hey, ik weet niet of je hier ‘reclame’ mag maken.
  Maar ik heb een soort van blog.
  En daar post ik van deze plaatjes met kledingtips onder de 50 euro.
  Zeg het me als ik mag linken :$

  x

 27. soraya
  12 maart 2014 at 17:36 (8 jaar ago)

  Heel leuke setjes super mooi en leuk groetjes mij

 28. Inge
  20 augustus 2014 at 09:07 (8 jaar ago)

  Ben even benieuwd, is dit wel up to date, omdat ik reacties zie staan van 2011…
  Als ik naar de H&M ga en vraag naar het korte broekje van het festival-setje, sta ik dan niet kompleet voor paal