Een hele grote zomertrend is natuurlijk ‘Color Blocking’, maar dit is ook meteen best een lastige trend. Er wordt gebruik gemaakt van heldere kleurvakken en dit allemaal in één outfit. Ik kan me best voorstellen dat je bang bent wanneer je dit gaat doen dat je op een clown gaat lijken. Daarom heb ik vijf voorbeelden gemaakt zodat je kunt zien hoe je deze trend kunt vertalen naar een dagelijkse outfit. Lees verder voor de voorbeelden…

Maar eerst de do’s en dont’s van het Color Blocking: Gebruik vooral heldere en felle kleuren. Gebruik geen printjes maar hou het vooral simpel. Door de vele kleuren wordt je outfit al snel heel druk en als je dan ook nog met printjes gaat werken dan ben je dadelijk echt Pipo de Clown. Vind je het Color Blocking heel heftig, door zwart toe te voegen (bijv. een zwarte blazer) maak je het geheel meteen een stukje rustiger, dit laat ik ook in mijn voorbeelden zien…

Het jurkje van de H&M bestaat al uit twee verschillende kleuren. Ik heb gekozen om hier een zwarte blazer overheen te dragen zodat het geheel iets rustiger wordt. Met de juiste gekleurde accessoires krijg je allemaal verschillende kleurvakken. Dit zou een perfecte outfit zijn voor een dagje werk.

Het volgende setje is voor iemand die niet bang is voor kleur. Een vrolijk setje die perfect is voor een lekkere warme dag. De ketting en de zonnebril maken het compleet!

Heb je een wat netter gelegenheid en wil je er toch graag hip bij lopen, dan zou je voor zoiets als hieronder kunnen gaan. Een nette oranje/rode kleur jurk met om de middel een geel riempje. Zo heb je al heel subtiel de Color block trend te pakken. Met de juiste accessoires creëer je verschillende kleurvakken en persoonlijk vind ik deze outfit niet eens zo heel heftig.

Het volgende setje is ook voor iemand die van kleur houdt en het niet erg vind om op te vallen. Met deze outfit heb je heel veel kleurvlakken. Draag het gele hemdje onder de paarse top en zo heb je een heel speels effect. De horloge van River Island is al een item met color blocking op zich en ik vind deze goed passen bij het geheel. Leuke outfit voor een casual dagje!

Ook op het strand kun je deze trend doorvoeren. Je hebt tegenwoordig genoeg winkels met bikini’s waar je kunt mixen en matchen. Zo zoek je van dezelfde soort bikini gewoon twee kleurtjes uit…Ik hoop dat jullie wat hebben aan dit artikel en natuurlijk ben ik heel benieuwd of jullie dit een leuke trend vinden en of je het zelf draagt of gaat dragen?