2-Fasen oog/lip reiniger van Dr Van Der Hoog

Al een behoorlijke tijd gebruik ik een oogmake-up reiniger van Nivea, maar toch ben ik hier niet helemaal tevreden over. De reiniger maakt goed schoon maar ik krijg er altijd een beetje prikkende en tranende ogen van. Het was dus tijd dus om een nieuwe uit te proberen en ik kocht de 2-Fasen oog/lip reiniger van Dr Van Der Hoog. Dit is een milde reiniger die je zowel voor je ogen als voor je lippen kunt gebruiken…

Dit is wat Dr Van Der Hoog zegt over de reiniger:

Intensieve reiniging van oogcontour en lippen. Ideaal voor mensen met een gevoelige huid rond de ogen, op basis van Ogentroost. De lotion bevat geen parfum. Het is ook geschikt voor het verwijderen van waterproof make-up. De pH-waarde van de lotion is in overeenstemming met het traanvocht. Daardoor geeft het geen irritaties en is het zeer geschikt voor draagsters van contactlenzen. Dr. van der Hoog® Twee fasen oog- en lipreinigingslotion verzekert een intensieve reiniging van oogcontour en lippen.

Het zit in een een mooi rond flesje en bevat 150 ml. Het flesje is fijn in gebruik, eigenlijk precies hetzelfde als de Nivea reiniger. De lotion bestaat dus uit twee verschillende vloeistoffen. Het is zowel op olie- en waterbasis waardoor deze reiniger ook geschikt is voor waterproof make-up. Voor mijn lippen gebruik ik deze niet omdat ik mijn lippen liever met gewoon wat water reinig. Voordat je het gaat gebruiken moet je het flesje even schudden zodat de twee vloeistoffen met elkaar vermengd worden. Ik doe wat op mijn wattenschijfje en ik reinig voorzichtig mijn ogen. Het maakt mijn ogen best wel snel schoon en het laat ook niet echt een vettig laagje achter, wat ik zeker een pluspunt vind! Ook is de geur vrij neutraal want er zit ook geen parfum in. Ook heb ik helemaal geen last van geïrriteerde ogen.

Conclusie: Ik vind de verpakking fijn in gebruik. Het maakt mijn ogen goed en grondig schoon zonder dat ik er prikkende ogen van krijg. Ook laat het geen vettig laagje achter, want hier heb ik echt een hekel aan. Er zit verder geen geur aan en ik denk dat dit voor veel mensen prettig is. Ik zou deze zeker vaker kopen, ook al is die best wel prijzig, namelijk €6,95. Wel is de reiniger zuinig in gebruik dus je kunt er toch zeker twee maanden mee doen. Zou jij €6,95 over hebben voor een fijne oogmake-up reiniger?

107 Comments on 2-Fasen oog/lip reiniger van Dr Van Der Hoog

 1. femketje
  16 maart 2011 at 13:47 (12 jaar ago)

  hij klinkt erg goed 😀 ik zou het er wel voor over hebben aangezien hij best zuinig is en ik toch niet elke dag oogmake-up draag 🙂

 2. Eline
  16 maart 2011 at 13:54 (12 jaar ago)

  Hij klinkt erg goed, die ga ik ook eens proberen!

 3. Eve
  16 maart 2011 at 14:09 (12 jaar ago)

  Eigenlijk vind ik 6,95 niet zo duur.. Tenminste, voor iets wat goed werkt. En van oogmake-up reiniger heb je niet zo veel nodig, dus je doet er lang mee. Ik zou het er dus best voor uitgeven.

 4. Aranka
  16 maart 2011 at 14:23 (12 jaar ago)

  Klinkt erg fijn, misschien ga ik deze proberen na mijn Bourjois oog makeup remover

 5. Laura
  16 maart 2011 at 14:30 (12 jaar ago)

  Ja, ik heb zeker wat meer geld over voor een goede make-up reiniger! Eerst deed ik dat nooit, zocht gewoon het goedkoopste uit. Maar ik bleek daar niet goed tegen te kunnen en mijn ogen waren snel geirriteerd en rood. Ik ben nu overgestapt op de Garnier Essentials Reinigingslotion 2 in 1. Die is ook rond de 7 euro. Maar deze werkt voor mij echt super goed! Dan betaal ik liever wat meer. 🙂

 6. Joni
  16 maart 2011 at 17:50 (12 jaar ago)

  Ik heb nu de make-up remover van Bourjois en ik merk ook echt dat het niet goed is voor de gevoelige huid rond mijn ogen. Die is nu bijna op, dus misschien koop ik die dan wel, was toch op zoek naar een nieuwe 🙂 Heb het er ook wel voor over.
  Ik wou nu eigenlijk de make-up remover van Lush proberen, maar de verzendkosten (naar België) zijn enorm hoog en ik raak denk ik de eerste paar maanden niet in de winkel (er is er namelijk geen in de buurt)…

  • Fleur♥
   16 maart 2011 at 19:17 (12 jaar ago)

   Grappig die heb ik ook! Ik vind hem ook helemaal niet fijn, mijn mascara zit dan niet meer op mn ogen maar erom heen. Dat balletje op de dop is ook afgebroken waardoor ik dat ding bijna niet meer open krijg…

   Deze ziet er erg fijn uit, dus denk dat ik de dr van der Hoog maar eens ga uitproberen!

 7. Annelies
  16 maart 2011 at 17:56 (12 jaar ago)

  Klinkt goed! Ik gebruik nooit make-up remover, omdat ik waterproof mascara heb die je met warm water eraf kunt halen (Clinque)! Zo fijn! Anders heb ik die van de Etos maar die prikt wel..

 8. Leontine
  16 maart 2011 at 21:52 (12 jaar ago)

  Ik heb ook altijd last van tranende ogen, dus ik ga zeker deze eens proberen. Thanks voor de review!

 9. Isa
  16 maart 2011 at 23:20 (12 jaar ago)

  Klinkt erg goed!
  Mijn huidige oog make-up remover (van loreal) laat ook zo’n vettig laagje achter! Echt vervelend! Gelukkig is ie bijna op haha!

 10. DalaLuz
  17 maart 2011 at 00:25 (12 jaar ago)

  Het klinkt eigenlijk wel goed. Misschien beter investeren in een goede oogmake-upreiniger die echt werkt dan doorrommelen met mwah reinigers. Ik heb nu die van Granier en die vind ik maar zo-zo.

 11. Femke
  18 maart 2011 at 15:20 (12 jaar ago)

  Ik heb gewoon een simpele van het merk Biocura. Werkt ook erg fijn!

 12. yvette
  29 december 2011 at 20:56 (11 jaar ago)

  ik gebruik gewoon de oogmake-up remover van de hema, ik heb ook gevoelige ogen maar bij deze heb ik nergens last van, bij nivea juist wél!