S.O.S beautytips voor als je het iets te laat hebt gemaakt!

Je hebt van die dagen dat je wakker wordt en dat je liever in je bed zou willen blijven liggen, omdat je misschien iets te laat in je bed lag. Maar toch moet je uit je bed omdat je wat te doen hebt. Ik heb hier dan wat goede tips op beautygebied om je er weer een stukje beter uit te laten zien en te voelen, zodat je de dag weer aan kunt!

Soms word ik wakker en dan heb ik heel erg last van opgezwollen ogen. Dit is echt niet charmant maar je ogen voelen vaak ook een beetje ‘zwaar’ aan. Wat dan kan helpen zijn twee theezakjes (het liefst kamillithee) in koud water doen en deze op je ogen leggen. Komkommer op je ogen leggen is ook goed want dit kalmeert maar dan moet je dit natuurlijk wel in huis hebben. Ook een oude truc die je misschien al wel kent en wat kan helpen zijn twee theelepels in de vriezer en deze even op je ogen leggen. Vaak krijg je zo een weer wat wakkerder gevoel en je zwelling neemt hierdoor af.

1.) kamillethee om je ogen wat rust te geven en de zwelling neemt hierdoor af 2.) Dit is een ‘relaxing oogmasker’ hier zit verkoelende gel in en dit is ook erg fijn voor de ogen 3.) Theelepels heeft iedereen wel in huis, even in de vriezer doen en daarna op je ogen.

Lees verder voor nog meer tips…


Ook kun je kiezen voor een goed oppeppende masker. Eentje met chocolade bijvoorbeeld, hier krijgt je huid een lekkere oppepper van en de vale tint is in no time weg.

4.) Een verse masker van Lush met chocolade en laat je huid weer stralen 5.) Dit masker kun je bijna bij elke drogist wel kopen en ook hier zit chocolade in. Fijn masker alleen eraf halen is vrij lastig, dus geen aanrader als je haast hebt.

Een goede hydraterende creme is ook goed voor je huid. Niet alleen je lichaam is misschien uitgedroogd, ook je huid kan wel wat extra vocht gebruiken en door een goede hydraterende creme te gebruiken krijg je meteen al een mooiere uitstraling. Het beste is eigenlijk om direct na het stappen voordat je op bed gaat een goed voedende nachtcreme te gaan gebruiken, maar of dit nog lukt is natuurlijk de vraag?

6.) De naam van deze Lush Moisturiser zegt als genoeg ‘Skin drink’ een goed hydraterende dagcreme. 7.) Ook Yes to Carrots o.a. te koop bij Boozyshop heeft een goed hydraterende nachtcreme 8.) Deze dagcreme van Nivea is een hele fijne ik heb deze jarenlang gebruikt en is erg vocht inbrengend.

Begin direct bij het wakker worden ook met veel water drinken. Dit is natuurlijk sowieso heel gezond voor een mens en wanneer je bijvoorbeeld flink hebt gestapt dan heeft je lichaam ook echt behoefte aan veel water. Hierdoor voorkom je dat je nog meer uitdroogt en het is ook goed voor je huid. Ben je net als ik niet zo dol op water dan kun je ook gaan voor een lekkere kop groene thee.

Natuurlijk een fijne douche helpt ook om je weer een stuk beter te voelen. Denk er wel aan om niet te heet te douchen. Een lauwe douche is veel beter en maakt je meteen een stuk wakkerder.

Ook met de volgende producten voor onder de douche ben je snel weer wakker. 9.) Lush Happy Hippy showergel, een vrolijk en opwekkend douchegel 10.) Een toepasselijke naam heeft deze Emotibomb van Lush namelijk ‘Too drunk’. Het ruikt heel fris een beetje naar pepermunt 11.) Deze douchegel van Dove geeft ook een frisse geur waardoor je vanzelf goed wakker wordt 12.) Deze emotibomb heet Up you Gets, ook erg fris en ruikt vooral naar citroen.

Wanneer ik er niet zo fris uitzie doe ik juist niet te veel make-up op. Ik leg niet de nadruk op mijn ogen want vaak valt het dan veel meer op. Een goede concealer voor onder de ogen, een wimperkruller zodat je ogen wat meer open lijken en wat blush op  je gezicht voor wat meer kleur, doen wonderen!13.) Bijna iedereen heeft wel een wimperkruller, zo niet voor een paar Euro heb je deze handige tool 14.) Deze blush van Bourjois geeft je net wat meer kleur op je gezicht 15.) Zeg maar dag tegen de donkere kringen onder je ogen want deze roller van Garnier gaat donkere kringen te lijf!

Ik hoop dat je wat aan deze tips hebt. Natuurlijk wil ik niet met dit artikel zeggen, drink maar zoveel als je wil. Want alcohol is heel erg slecht en doet je huid zeker geen goed. Heb je bijvoorbeeld slecht geslapen, vind jij dat je er niet uitziet, dan heb je zeker weten ook wat aan deze tips!

74 Comments on S.O.S beautytips voor als je het iets te laat hebt gemaakt!

 1. Hande
  5 januari 2011 at 17:04 (12 jaar ago)

  Leuk artikel! Ik wil graag een emotibomb van Lush, heb al heelvaak geroken maar de geur vind ik toch niet zo lekker, ik dacht misschien verandert de geur wel wanneer hij oplost, duswelke raad je me aan ? 🙂

 2. Sanne van Huis
  5 januari 2011 at 17:06 (12 jaar ago)

  @Hande ik zou voor ‘Too drunk’ gaan deze ruikt heel fris maar niet te. Ik vind de Up you gets een beetje te heftig dat ik er bijna hoofdpijn van krijg 😉

 3. charile
  5 januari 2011 at 17:29 (12 jaar ago)

  leuk artikel!
  het is toch niet deze masker, maar dit masker (bij nummer 5!)
  ‘xx

 4. Sanne van Huis
  5 januari 2011 at 17:44 (12 jaar ago)

  @Charile je hebt helemaal gelijk ik was denk ik nog niet helemaal wakker 🙂 Dank je wel!

 5. Veronique
  5 januari 2011 at 18:10 (12 jaar ago)

  Wat een handig artikel, vooral nu net na de vakantie haha. Ik zit nog in mijn vakantie-ritme (om half 1 naar bed en dan lekker lang uitslapen, jammergenoeg gaat de wekker om kwart over 6….)

 6. Manon
  5 januari 2011 at 19:14 (12 jaar ago)

  Hele fijne tips! Ik denk dat ik zodra ik weer wat geld heb wat ik ook echt uit mag geven maar eens een bezoekje aan een lush store ga brengen. Het klinkt allemaal zo onweis lekker!

 7. Melanie
  5 januari 2011 at 19:51 (12 jaar ago)

  Echt handige tips. En ik ga die kamille thee proberen ik heb altijd last van opgezwollen ogen 🙁 🙁 🙁

 8. Marie
  5 januari 2011 at 20:43 (12 jaar ago)

  Leuk artikel hoor!

 9. Romy
  5 januari 2011 at 23:38 (12 jaar ago)

  Leuke tips en van die theelepels werkt bij mij niet.

 10. Liesbeth
  7 januari 2011 at 22:13 (12 jaar ago)

  Leuke tips! Ik gebuik ook de nachtcrème van ytc 🙂
  ‘k vind hem echt super!

 11. Süreyya
  3 februari 2011 at 02:07 (12 jaar ago)

  hmm ik denk dat ik die nachtcrème van yes to carrots maar eens probeer

 12. bettie
  3 februari 2011 at 08:55 (12 jaar ago)

  Wat een fijne tips Hier kan ik wel wat mee