Nieuwe en oude beauty tips & trucs!

Alweer een hele tijd terug op mijn blog begin 2009 gaf ik mijn beauty tips en trucs. Omdat ik er vanuit ga dat je dit artikel nog niet hebt gelezen, leek het me leuk om deze alsnog met je te delen. Gezien mijn passie voor beauty het laatste jaar enorm gegroeid is heb ik er natuurlijk ook nog meer tips en trucs voor je bijgezet. Het kan zijn dat je sommige inmiddels al wel weet maar misschien heb ik wel DE tip voor je. Lees mijn tips & trucs! (de eerste paar zijn van een tijd geleden)

 • Wanneer je vind dat je ogen te klein zijn of dat ze klein zijn vanwege een te heftig nachtje uit heb ik leuke tip voor je. Wanneer je namelijk je ogen voorziet van een laagje make-up, doe dan in de binnenste hoekjes wat witte oogschaduw en je zult zien dat je ogen wakkerder lijken als nooit tevoren. Ook kun je op je waterlijn witte potlood aanbrengen ook dan zien je kijkers er een stuk groter uit.
 • Het vinden van een goede en betaalbare mascara kan lastig zijn. Ik moet zeggen dat ik nog steeds niet de juiste heb gevonden en dat ik mijn zoektocht nog wel even voortzet. Waarschijnlijk zijn er er vast meiden die zich hierin herkennen? Voor de tussentijd heb ik in iedergeval een leuke tip die mijn wimpers oogverblindend laten lijken. Voordat ik mijn wimpers voorzie van een laagje mascara doe ik eerst met een kwastje wat losse poeder op mijn wimpers. Daarna doe ik er mascara overheen. Het resultaat is dat mijn wimpers meer volume hebben en de haartjes minder aan elkaar vast plakken.
 • Wanneer je mascara bijna op is en je geld ook, dan kun je de mascara even in een bakje warm water leggen. Hierdoor wordt de mascara weer vloeibaar en kun je zeker nog twee weekjes vooruit (Denk er wel aan dat je mascara maar 3 maanden goed blijft).
 • Heb je een keer geen oogschaduw basis bij de hand, gebruik dan een transparantje lipgloss (moet je die natuurlijk wel hebben). Dit kan heel goed dienen als oogschaduw basis en je make-up blijft hierdoor toch nog goed zitten.
 • Wat ik de laatste tijd ook veel doe als oogschaduw basis is mijn gelliner gebruiken. Ik heb een donkergrijze van Catrice en deze smeer ik uit op mijn oogleden. Hierdoor wordt de oogschaduw intenser en het blijft net zoals bij een oogschaduw basis beter op z’n plek zitten. Je kunt het een beetje vergelijken met de Paint pot van MAC of de Jumbo Eye Pencil van NYX.
 • Soms heb ik van die dagen dat ik liever geen foundation draag, maar ik moet wel ergens heen. Ik heb van mezelf een vrij egale huid maar toch wel last van roodheden. Om mijn huid niet helemaal vol te plamuren meng ik vaak mijn dagcreme met mijn foundation hierdoor krijg je een minder dekkend effect en het is ondertussen ook nog eens verzorgend. Dit is ook een goed alternatief voor meiden die geen zin hebben om foundation te dragen maar wel net wat meer kleur in hun gezicht willen hebben. Eventueel kun je ook een dagcreme met foundation ineen kopen.
 • Ik heb zelf geen wenkbrauw poeder en eigenlijk vind ik het overbodig. In mijn 88 Warm palette zitten genoeg mooie matte bruine kleuren die perfect zijn om mijn wenkbrauwen mee in te kleuren. Dit kan dus heel makkelijk met oogschaduw (kijk wel uit dat je geen shimmer variant gebruikt).
 • De keren dat ik lipstick draag (is vrij weinig) breng ik ook altijd een heel klein beetje foundation aan op mijn lippen. Dit is een goede basis en het blijft zo langer op je lippen zitten.

Zoals je ziet een heleboel tips & trucs. Vind je het leuk om vaker dit soort artikelen te lezen, laat het me dan even weten. En mocht jezelf nu een hele leuke toevoeging hebben deel het dan even bij de comments!

93 Comments on Nieuwe en oude beauty tips & trucs!

 1. Madelief
  11 december 2010 at 17:40 (12 jaar ago)

  Die mascara tips zijn handig!

 2. Manon
  11 december 2010 at 19:39 (12 jaar ago)

  Die tip van poeder op je wimpers ga ik zeker eens proberen!

 3. Lisanneleeft
  11 december 2010 at 19:40 (12 jaar ago)

  Wenkbrauwpoeder uit de 88 palettis is een goed idee!

 4. Melanie
  11 december 2010 at 19:49 (12 jaar ago)

  Leuke tips hoor veel wist ik al wel maar er zaten ook paar bij die ik zeker weten ga uitproberen. Misschien is het leuk om te zien de verschil van de wimpers met poeder en zonder?

 5. Mirjam
  11 december 2010 at 19:49 (12 jaar ago)

  Handig artikel! Aan veel van de tips heb ik echt wat! (:

 6. Eline
  11 december 2010 at 19:52 (12 jaar ago)

  Ik vind zulke artikelen leuk!

 7. Emma
  11 december 2010 at 20:47 (12 jaar ago)

  wat een fijn artikel! heel fijne tips
  die van dat poeder op je wimpers ga ik snel eens uitproberen, klinkt goed 😀

 8. femketje
  11 december 2010 at 21:35 (12 jaar ago)

  handige tips! thanks for sharing <3

 9. Lisa
  11 december 2010 at 22:24 (12 jaar ago)

  Leuke tips en trucs! Bedankt 🙂

 10. janne
  12 december 2010 at 09:55 (12 jaar ago)

  super handige tips, sommige wist ik al, maar heel veel nog niet!! Thanxx

 11. Merel
  12 december 2010 at 14:19 (12 jaar ago)

  die tip van de oogshaduwbasis is erg handig 🙂

 12. Fabienne
  13 december 2010 at 16:48 (12 jaar ago)

  Ik ken het verhaal van de zoektocht naar mascara héél goed, ben nog steeds zoekende na tig masacara`s te hebben gebruikt 😀

 13. Ilse
  2 februari 2011 at 18:04 (12 jaar ago)

  De poedertip op de wimpers ga ik zeker uitproberen!

 14. me
  10 september 2011 at 10:58 (12 jaar ago)

  ik heb een hele fijne mascara lash 4d architecht van loreal hij is niet heel erg goedkoop maar ik vind hem het geld echt zeker waard! Hij is super fijn en mijn wimpers krijgen meer volume worden langer en ze plakken niet aan elkaar en daar gebruik ik maar 1 mascara voor! En dan hoef je ook die oogschaduw basis niet voor te gebruiken ik ben er echt heel erg enthousiast over! Ik weet zeker dat als je hem 1 keer hebt geprobeerd dat je niet meer anders wil. En hij gaat heel erg lang mee ik heb hem nu al bijna een half jaar en hij doet zijn werk nog steeds heel erg goed!