Herbal Essences VS Euroshopper conditioner

Het is weer tijd voor een Versus artikel, dit keer twee conditioners voor in je haar. Eentje van Herbal Essences en een Euroshopper conditioner. Twee producten die beide dezelfde functie hebben, namelijk je haar laten glanzen en je haar beter door kambaar maken. Ze hebben dus dezelfde doel, maar welke van de twee is beter? Lees snel verder om daar achter te komen…

Laten we eerst de verpakkingen gaan vergelijken. Dit is natuurlijk niet echt lastig. De Herbal Essences zit in een mooi groen gekleurde fles en ziet er best hip uit. Niet heel sjiek, maar gewoon een leuk uitziende fles. De Euroshopper verpakking is eigenlijk saaier dan saai. Het ziet er erg goedkoop uit en er ik heb zo’n idee dat ze bespaard hebben op de verpakking en het etiket. Het is niet iets wat ik snel uit de schappen zou pakken, maar ja alles voor mijn blog! Maar natuurlijk gaat het niet om de verpakking, maar welke de beste is. Qua geur zijn ze ook heel verschillend. De Euroshopper conditioner ruikt naar hele gewone shampoo, niet echt bijzonder. Niet vies maar ook zeker niet lekker. Zoals je inmiddels weet hou ik van zoete haarproducten en daar voldoet deze zeker niet aan. Maar daarentegen die van Herbal Essences wel, deze ruikt heerlijk zoet naar vers geplukt fruit. Er zit echt zo’n heerlijke ‘kappers’ geur aan, love it. Ook zijn beide conditioners heel verschillend, de Herbal Essences is vrij dik (de gele) en daarom makkelijk in het haar te masseren. De conditioner van de Euroshopper (de witte) is vrij dun, vergelijkbaar met douchegel. Als ik kijk naar de ingrediënten komen er heel wat overeen, alleen in Herbal zitten behoorlijk wat meer ingrediënten. Of dat beter is, ik denk het eigenlijk niet. Maar dan het belangrijkste wat doet het voor mijn haar?

Beide conditioners moet je rustig in je haar masseren en dit laat je ongeveer twee minuutjes intrekken. De geur van de Herbal Essences is fenomenaal lekker en die van de Euroshopper is nogal gewoontjes. Na het uitspoelen voelt mijn haar bij beide heerlijk zacht aan. Ook kan ik er na het wassen mijn haar makkelijk borstelen. Geen vervelende knoopjes en klitten, gewoon mooi gezond haar. Wel heb ik het idee dat mijn haar van de Herbal Essences iets meer gaat glanzen. Maar volgens het etiket zijn er ook ingrediënten toegevoegd die zorgen voor glanzende haren. En toch ben ik verbaasd dat de Euroshopper conditioner gewoon goed zijn werk doet, want zeg nou zelf die verpakking is toch niet echt veelbelovend?

Conclusie: Als je voor een lekkere geur gaat, mooie verpakking en wat glans, ga dan voor Herbal Essences. Vind jij sterk geparfumeerde verzorgingsproducten juist niet prettig en is de verpakking niet al te belangrijk voor je, ga dan voor de Euroshopper. Beide producten maken waar wat ze zeggen. Toch als ik moet kiezen ga ik voor de Herbal Essences maar dit komt vooral door de lekkere geur. Voor de Herbal Essences betaal je voor 250 ml €4,09 en voor de Euroshopper betaal je €0,77 voor 300 ml, aanzienlijk goedkoper dus!

15 Comments on Herbal Essences VS Euroshopper conditioner

 1. Madelief
  23 december 2010 at 09:41 (11 jaar ago)

  Leuk artikel! Soms is het namelijk zo, dat een duurder product ook echt beter is – maar je hebt ook wel eens merk- en merkloze producten die bijna helemaal gelijk zijn (in alles, behalve de verpakking en soms formaat ofzo) Nog meer low-budget versus high-budget lijkt me erg leuk (:

 2. shna
  23 december 2010 at 10:04 (11 jaar ago)

  Euroshopper is juist zo goedkoop doordat ze hebben bespaard op verpakking en etiket 😉
  Als het er sjiek uit had gezien maar toch euroshopper genoemd was dan was het al een stuk duurder geworden.
  Zelfde met Etos voordeelselectie.
  Ben overigens helemaal fan van leuk uitziende producten, dus ik zou ook niet snel kiezen
  voor zo een lelijke fles :p

 3. charile
  23 december 2010 at 10:58 (11 jaar ago)

  Handig dat je dit doet!
  ‘xx

 4. Femke
  23 december 2010 at 11:25 (11 jaar ago)

  Ik gebruik zelf Herbal sinds kort, maar mijn haar wordt er gewoon te vet van, ben nu zelf opzoek naar een shampoo die mijn haar niet vet maakt en waardoor ik geen roos heb.. Head & Shoulders werkt niet 🙁

 5. Lisanneleeft
  23 december 2010 at 11:52 (11 jaar ago)

  Wat grappig zeg, dat de euroshopper helemaal niet duidelijk slechter is

 6. Suzanne
  23 december 2010 at 11:53 (11 jaar ago)

  Klopt dat de herbal conditioner meer glans geeft, dit komt door siliconen!
  Siliconen worden gebruikt om een glans over je haar te krijgen en dus lijkt je haar gezond en gehydrateerd: maar het tegengestelde gebeurt: de siliconen leggen een laag over je haar, waardoor je haar afgesloten raakt van de lucht en niet meer kan ‘ademen’ en dus eigenlijk helemaal uitgedroogd, broos, gevoelig, extra kwetsbaar en sneller beschadigd raakt, wat dus inderdaad kan resulteren in haaruitval (als je 365dagen per jaar je haar verbergt onder een pet, kan je om dezelfde reden haaruitval krijgen, het wordt afgesloten en kan niet ademen)
  Vergelijk het met vaseline: als je dit op je lippen doet kan het je lippen maanden lang gezond doen lijken, en in de eerste plaats lijken of ze herstellen, maar daarna drogen je lippen dubbel zo erg uit, omdat vaseline een petrolatum is dat de huid van je lippen compleet afsluit van de lucht en dat droogt dus uit.
  Als je je haar wil kleuren en je hebt je haar vaak gewassen met een shampoo met siliconen in, kan het zelfs zijn dat de verf vlekkerig uitpakt of zelfs helemaal niet pakt, dus daaraan kan je onder andere zien dat het echt wel een laag legt! Dan moet de kapper je haar dus eerst je haar met een speciale shampoo wassen om die siliconenlaag te verwijderen voordat ze aan het kleuren kan gaan!

 7. femketje
  23 december 2010 at 11:55 (11 jaar ago)

  verrassende uitkomst 😀

 8. Eline
  23 december 2010 at 13:02 (11 jaar ago)

  Ik wist dit al, ik heb deze conditioner altijd als back up staan 🙂

 9. Hande
  23 december 2010 at 14:16 (11 jaar ago)

  Ik heb toch lieer de Herbal Essences, want ik houd niet van goedkope producten met veel troep erin. Liever eentje met een leuke verpakking, geur en kleur.

 10. natasja
  23 december 2010 at 14:33 (11 jaar ago)

  soms zijn goedkoper produckten ook goed het hoef niet altijd duur te zijn

 11. janne
  23 december 2010 at 14:45 (11 jaar ago)

  Ik ben het helemaal eens met Natasja!! Maar ik denk dat ik toch voor Herbal Essences zou gaan omdat ik ook wel van een geurtje hou!

 12. Tamara
  23 december 2010 at 17:07 (11 jaar ago)

  ik heb zelf die van Herbal Essences.
  En ooh hij is zoo lekker!
  ik heb best donker bruin haar / zwart haar.
  En door Herbal Essences krijgt mijn haar een beetje een rood bruine glas!
  Echt heel mooi voor mijn haarkleur!

 13. Lisanne
  23 december 2010 at 18:24 (11 jaar ago)

  Leuk artikel! Ik ben zelf helemaal weg van Herbal Essences, die conditioner vind ik heerlijk 🙂

 14. Teddy
  23 december 2010 at 19:13 (11 jaar ago)

  hahah wat grappig dat die van de Euroshopper ook gewoon goed uit de test komt.

 15. Lieke
  26 december 2010 at 12:08 (11 jaar ago)

  hihi heel grappig! herbel essences ruikt zoooo lekker (: