Maak je huid winterklaar!

Het KNMI voorspelt voor het einde van deze week sneeuw en vorst, dan wordt het tijd om je huid wat meer aandacht te geven. Door de grote temperatuurverschillen tussen buiten en binnen heeft je huid het zwaar en verdiend daarom extra aandacht. Niet alleen je gezicht maar ook de rest van je lichaam kan wel wat extra’s gebruiken en daarom tips om je huid optimaal te verzorgen.

Persoonlijk heb ik in de winter heel erg snel last van een droge huid. Vooral mijn gezicht heeft het zwaar te verduren en meestal krijg ik last van vervelende schilfertjes (vooral op mijn voorhoofd). Daarom probeer ik te kiezen voor voedende cremes maar ook kies ik voor een vloeibare foundation en deze poeder ik niet af. Wanneer ik wel poeder zou gebruiken vallen de schilfertjes juist heel erg op. In de zomer gebruik ik vaak hydraterende cremes maar in de winter gebruik ik juist meer volle vette cremes. Wanneer het namelijk vriest is een dagcreme die hydrateerd funest voor je huid. Het kan dan namelijk bevriezen op je huid en je kunt raden, dit erg slecht is voor je. Dus vermijd hydraterende dagcremes. Het is aan te raden om een dagcreme te gebruiken met lipiden erin, dit is lekker vettig. Dit zorgt ook voor een beschermlaagje op je gezicht en zo ben je nog beter beschermd tegen de kou. Ook gebruik ik vaak in de winter goed voedende gezichtsmasker zodat mijn huid even heerlijk tot rust kan komen. Wat ik juist niet doe is mijn gezichtshuid scrubben, wanneer ik dit wel doe krijg ik juist een nog drogere huid. Maar ik denk dat dit per persoon verschillend is.

Ook mijn lippen worden erg gevoelig door koud weer, ik krijg dan heel snel last van losse velletjes. Ik scrub daarom erg veel mijn lippen en draag altijd een verzorgende lipbalm met hierover een lipgloss of lipstick. Zo voorkom ik dat mijn lippen gaan scheuren en het ziet er ook veel verzorgder uit.

Niet alleen mijn gezicht geef ik meer aandacht ook de rest van mijn lichaam verzorg ik intensiever. In tegenstelling tot de huid van mijn gezicht, scrub ik wel de rest van mijn lichaam. In de winter krijg ik namelijk heel snel last van bultjes en dan vooral op mijn benen. Deze jeuken verschrikkelijk en de huid wordt er niet mooier op. Maar in de winter wil ik ook gewoon zachte benen en door scrubben krijg ik toch een zijdezacht huidje. Ook is het belangrijk om na elke douchebeurt je lichaam in te smeren met bijvoorbeeld een bodybutter. Een bodybutter is namelijk erg rijk aan vetten en voedt de huid goed.

Bekijk hier fijne producten voor in de winter:

1.) Rosebud Salve voor vele vast al heel bekend. Dit is een lekker goedje voor je lippen maar ook voor andere droge plekjes. 2.) Rub rub rub van Lush een hele fijne frisse scrub die je huid weer helemaal glad krijgt. 3.) Een goed voedende reinigingsmelk van Dr van der Hoog, zonder alcohol. 4.) Met deze showersmoothie van Lush voed je de huid onder het douchen. Er komt een soort van vettig laagje op je huid te liggen. 5.) Een goed voorbeeld van een dagcreme die lipiden bevat en de gezicht voorziet van een laagje, waardoor je huid goed beschermd wordt. 6.) Een hele fijne bodybutter van I love..te verkrijgen bij Douglas.

En ten slotte nog wat extra tips:

  • Douche niet te heet, hoe aantrekkelijk dit ook kan zijn, het zorgt voor een droge huid.
  • Ook de dunne huid rond je ogen heeft meer aandacht nodig. Koop een goed voedende oogcreme zodat ook dit stukje van je huid goed beschermd is.
  • Maak je lippen nooit nat. Je kent vast het gevoel dat je denkt dat je de lippen nat moet maken, bijvoorbeeld als het heel koud is, maar doe dit absoluut niet. Zorg dat je altijd bijv. een Labello, rosebud salve of Vaseline bij de hand hebt.
  • Drink ook in de winter voldoende, ook in de winter is dit erg goed voor je huid.
  • Doordat de verwarming vaak hoog¬†staat in huis geeft dit vaak een hele droge lucht. Wat je dan het beste kan doen is van die waterbakjes aan de verwarming hangen. Zo wordt de lucht minder droog en dit is veel beter voor je huid.
  • Mijn gezicht krijgt in de winter snel een grauwe teint. Heb jij hier ook last van, dan is het goed om bijvoorbeeld je dagcreme lekker in je huid te masseren. Door het masseren stimuleer je de bloedsomloop en krijg je een frissere uitstraling.
  • De zonnebank is niet goed voor je, dat weet iedereen inmiddels. Maar in de winter kun je het echt beter mijden.
  • Het reinigen van je huid is heel belangrijk, ook in de winter. Ga wel voor een milde reinigingsmelk, deze zorgt ervoor dat de huid niet ontvet wordt. Een hele agressieve reinigingstonic droogt je gezichtshuid juist heel erg uit.
  • Gebruik geen producten met alcohol erin, ook dit droogt je huid vreselijk uit.