Beautyblender Versus Duo Fibre Brush

Een nieuwe versus, dit keer strijden de Beautyblender en de Duo Fibre brush tegen elkaar. De producten lijken qua uiterlijk misschien niet op elkaar maar ze hebben wel dezelfde functie: Ze beloven beide een geairbrushed effect te geven en ook kun je ze beide gebruiken voor vloeibare foundation, poeders en blushes. Ik test het voor je uit, welke van de twee is de allerbeste?

Een tijdje geleden zag je de Beautyblender in een shopvlog voorbij komen. Ik had er de meest fantastische verhalen over gehoord en ik was dus erg nieuwsgierig of ik het ook zo geweldig zou gaan vinden. Ten eerste was het eitje in mijn gedachten veel groter. Maar pas wanneer je het eitje onder de kraan doet, wordt deze wel twee keer zo groot. De Duo fibre brush heb ik laatst besteld en ook hier had ik best goede verhalen over gehoord. Deze kwast bestaat voor een deel uit synthetisch en echt haar. Het is een kwast wat plat is aan de bovenkant. Maar het belangrijkste is, hoe werken ze en geven ze echt een geairbrushd effect?

De beautyblender moet je voor gebruik goed nat maken en hierdoor wordt deze veel groter. Doordat je het nat maakt kun je makkelijk en dun je foundation opbrengen en het zorgt er ook voor dat er minder van de foundation opgezogen wordt. Ik verspreid altijd eerst mijn foundation op mijn gezicht en ga dan met de beautyblender al bouncend over mijn gezicht, zo krijg je het mooiste resultaat. Ik moet zeggen, ik ben onder de indruk! Het geeft een heel mooi egaal effect en het werkt echt heel makkelijk. Het kleine puntje kun je ook heel makkelijk gebruiken bijvoorbeeld voor onder je ogen of langs je neusvleugels. De Beautyblender kun je ook gebruiken voor poeders en blushes. Zelf doe ik dit niet want met een kwast opbrengen vind ik dit prettiger.

Wanneer ik foundation aanbreng met de Duo Fibre brush, verspreid ik eerst de foundation over mijn gezicht. Daarna ga ik al ‘deppend’ de foundation aanbrengen. Wat mij meteen opviel is dat er nogal wat haren uit de kwast kwamen en dit vind ik altijd zo vervelend. Ik heb daarom de kwast een keertje goed gewassen en nu is dat probleem verholpen. Je kunt de foundation makkelijk aanbrengen en het ‘zuigt’ ook geen deel van je foundation op.

Conclusie van beide producten: De beautyblender is fijner in gebruik en geeft een mooier resultaat dan de Duo Fibre brush. Wel is de kwast veel zuiniger. Je kunt wanneer je de Beautyblender schoonmaakt zien dat het eitje heel veel foundation opzuigt. Het schoonmaken van de beautyblender is dan ook iets meer tijdrovend. Je hebt een speciale cleanser voor de Beautyblender maar ik gebruik gewoon een babyshampoo, dit werkt ook heel erg goed. De beautyblender moet je ook vaker schoonmaken dan de Duo Fibre Brush, het is en blijft een spons en er gaan dus veel meer bacteriën inzitten dan bij een kwast. Ook maak ik mijn kwasten tussendoor schoon met de MAC brush cleanser en daarom hoef ik minder vaak de kwasten uitgebreid te wassen. Aan de beautyblender moet je dus iets meer tijd besteden, maar voor het resultaat wat deze geeft, vind ik het totaal geen probleem!

Ik ga dus voor de Beautyblender. Ben jij dus nog op zoek naar een fijn product die je foundation mooi aanbrengt, dan zeg ik: Ga voor de Beautyblender! Dit product is wel iets duurder dan de kwast maar het is het zeker waard! Beide producten zijn te koop bij Boozyshop.

121 Comments on Beautyblender Versus Duo Fibre Brush

 1. Pretty Beauty Land
  9 november 2010 at 13:32 (12 jaar ago)

  super leuk deze vergelijking! Vond het erg leuk om te lezen!

 2. Emma
  9 november 2010 at 13:56 (12 jaar ago)

  erg leuk artikel om te lezen !:)

 3. Lara
  9 november 2010 at 14:30 (12 jaar ago)

  Ik heb op een of andere manier geen behoefte aan de beautyblender geef mij de duo fibre brush maar! 🙂

 4. Eline
  9 november 2010 at 17:10 (12 jaar ago)

  Hele nuttige review!

 5. DalaLuz
  19 november 2010 at 17:53 (12 jaar ago)

  Wel interessant die beauty blender, maar ik geloof helaas niet dat ik echt trek ga hebben om dat ding elke keer schoon te maken…

 6. Ann
  13 september 2012 at 01:03 (10 jaar ago)

  Every weekend i used to visit this site, for the reason that
  i want enjoyment, since this this site conations in
  fact pleasant funny data too.