Maak je gezicht zomerproof met de volgende tips

Eerder gaf ik al tips hoe jij je lichaam kan voorbereiden op de zomer, maar ook je gezicht verdiend extra aandacht en daarom ook wat tips om je gezicht zomerproof te maken. Je hebt immers maar één huid en daar moet je zuinig op zijn!

In de zomer draag ik altijd iets minder make-up en dan voornamelijk minder foundation. Toch is het verstandig om wat foundation te dragen vaak zit hier namelijk al SPF in en dit zorgt ervoor dat de huid beschermd wordt door de zon. Onder mijn foundation draag ik ook een dagcrème en zorg ervoor dat hier ook SPF in zit. Mocht het echt flink warm zijn dan kun je ook gewoon kiezen voor een zonnebrandcréme onder je foundation. Doe dit sowieso als je bijvoorbeeld gaat zonnebaden.  Het is trouwens niet zo dat wanneer je foundation een SPF heeft van 15 en je dagcrème 10 dat dit bij elkaar opgeteld kan worden. Wanneer je deze tips op volgt dan voorkom  je op latere leeftijd pigment vlekjes en rimpeltjes.

Foundation

In de zomer verliest je huid veel vocht en het is dan ook goed om je huid te voeden met een vocht in brengende dag of nachtcrème. Zelf heb ik een dagcrème van NIVEA waar ik heel tevreden over ben. Maar je hebt deze crèmes in overvloed dus kijk welke bij jouw huidtype past. Ik heb ook een vochtinbrengende facewash van de Hema en deze kun je bijvoorbeeld onder de douche gebruiken.

Wat veel mensen vergeten is de huid onder je ogen. De huid onder je ogen is heel erg dun en deze mag dan ook zeker niet overgeslagen worden. Zelf gebruik ik een oogcrème van Vichy en deze heeft een vochtinbrengende functie.

Maar wat je ook af en toe kan doen is een lekkere gezichtsmasker gebruiken. Zo kan je huid echt even goed tot rust komen en de meeste maskers die vochtinbrengend zijn zitten vol vitamines die goed zijn voor je huid. Ook scrubben met een milde scrub zorgt ervoor dat je huid goed schoon blijft. Door warmte ga je toch meer zweten en heb je ook eerder kans dat talgkliertjes verstopt gaan zitten. Toch scrub ik niet vaker dan 1 keer in de week want scrubben is vrij heftig voor je kwetsbare huid.

Dr-van-de-Hoog

Wil je verder make-up gebruiken dan is oogschaduw eigenlijk heel goed voor je oogleden. Oogschaduw heeft namelijk een soort van filterende functie voor je oogleden, die beschermd tegen UV straling. Ga voor mooie zomerse kleuren. Wanneer je een mascara gebruikt kun je het beste eentje kiezen die waterproof is dit is niet alleen handig voor een zwempartij maar als het echt warm is kan de mascara ook af gaan geven. En ten slotte nog je lippen. Ook je lippen kunnen verbranden en dit is erg pijnlijk. Labello of NIVEA hebben bijvoorbeeld lipverzorgende producten die beschermen tegen UV. Hierover heen kun je gerust een lipgloss of lipstick dragen.

make-up

Dit waren mijn tips om ook je gezicht wat extra bescherming en verzorging te geven voor de warme zomerdagen. Heb jij ook nog een fijne tip, laat dan een reactie achter!

Comments are closed.